Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
DeadPixelPL

Zmiana textury redstone'a

Pytanie

DeadPixelPL    0

Witam!

Jestem nowy na forum więc przepraszam, jeżeli zły dział, idt.

Mianowicie mój problem polega na tym, że robię texturke na mój serwer survival na którym gram z kumplem i chciałbym zmienić kolor redstona.

Tylko, że w wersji 1.5.2 nie ma już pliku "terrarian" tylko wszystko jest w folderze "Textures-->Block".

Czy mógłby mi ktoś podać scieżkę do pliku odpowiadającego za kolor redstone'a? Bo w folderze Block go nie ma.

Z góry dziękuje i Pozdrawiam. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
WokiPL    22

Kolor redstone jest raczej uwarunkowany w plikach gry, bezposrednio.

Mimo to nadal mozesz zmienic, wez tylko pod uwage, ze zostanie dodany czerwony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kubex    4
Ruda to nie wiem ale wiem ze + z redstone to " redstone cross" czy coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
DeadPixelPL    0

Ehhh.. No niestety. W pliku RedstoneDust_cross nie da się pokolorować redstone. Może być tylko czarno biały. Jeden sposób jest taki, że można użyć tego pliku jako szablonu. Czyli otworzyć go np. w photoshopie i każdy pixel kolorować samemu dodając ciągle "nową warstwę", lecz zachowując game zaciemnienia/rozjaśnienia. Np pixel jest jasny zmieniamy kolor np. jasny niebieski, tworzymy nową warstwę, na tamtej warstwie z tym pixelem zaznaczamy go i na nowej kolorujemy..... Dosyć czasochłonne i mało efektywne, dlatego szukam innego rozwiązania.

[Edit]

Jednak tak jak napisałem nie działa, ale zamiast w tym pliku możemy narysować nasz redstone w pliku: redstoneDust_cross_overlay i redstoneDust_line_overlay. Jednak najlepiej sie w to nie bawić bo dziwnie to wygląda...

Edytowane przez DeadPixelPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
WokiPL    22

Np pixel jest jasny zmieniamy kolor np. jasny niebieski, tworzymy nową warstwę, na tamtej warstwie z tym pixelem zaznaczamy go i na nowej kolorujemy..... Dosyć czasochłonne i mało efektywne, dlatego szukam innego rozwiązania.

Czyżby?

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kubex    4

To szare coś to odcień. To w grze zostaje zamienione na czerwień. podobnie z trawą - jest tekstura trawy, ale jest też tekstura z odcieniami jej boku i góry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
WokiPL    22

Bo tekstura zostaje "dokolorowana" tak jak wspomnialem w pierwszym poscie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ShookTea    15

Zmiana koloru redstone jest zakodowana. Można by się pobawić, ale trzeba by było znaleźć w kodzie miejsce odpowiedzialne za dobór barw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...