Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
matejss

Pomoc co do sluchawek z micro

Rekomendowane odpowiedzi

matejss    0

Witom!
Zakupiłem dzisiaj jakieś tam słuchawki (stare się zepsuły), tzw. Media-Tech MT-3546

ładne, dobry dźwiek etc etc.
Lecz mikro dziala dosc cicho...Proste pytanie; Są jakieś możliwości pogłośnienia tego czegoś? W Win 7 wszystko mam na full, w sterowniku dzwieku (VIA HD Audio) także. Boost odpada bo robi mi niezłe imby nawet jak daje +10dB

Takze jak mam podlaczony mikro to mi buczy, ale to wiadomo ze na 99% problemy z uziemieniem, z tym se jakos poradze.

Edytowane przez matejss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Przycisz mikrofon i daj boosta to nie powinno być inb, ewentualnie dokup mikro Zalmana, takie doczepiane do kabla. Sam z tego korzystam więc znasz jakość dźwięku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Woozie, masz na myśli Zalman zm-mic1? Sam myślę nad jego kupnem. Czy zbiera tło otoczenia, czy można go jak w takich słuchawkowych "ukierunkować na mówiącego"? Można także je położyć na biurku przed sobą (byłoby wygodniej :D) i ukierunkować na mnie?

Micro możesz jedynie pogłośnić "dodając decybele" (tak jak u mnie), co jak zauważyłeś równa się z szumami, albo suwak na 100%. Zobacz także na wejściu front pink (strzelam, że masz je w panelu przednim) na głośnikach micro na 100%, bo mi się zdarzało że po formacie miałem bodajże na 25% i dopiero okazywało się, że słabo słychać z tego powodu (zapomniałem przestawić).

U mnie to wygląda tak:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matejss    0

okey, ewentualnie te mozna oddac na gwarancje, doplacic z 50 zl i wziasc jakies do 100 zl.

Jakie polecacie? :f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

dozbieraj jeszcze więcej i weż gamecom 367 albo HD 201 + zalman zm-mic1. Tez mam Via HD i przy gamecom 367 też miałem ciche micro.

Ja to naprawiałem odpalając panel VIA i tam dawałem boost na maxa. Ostatecznie błąd zniknął po reinstalu systemu z xp na 7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matejss    0

u mnie boost odpada, nie wiadomo czemu gdy włączam boost nawet o 10dB (nie mowiac o 30dB) to mam od razu dubstep "BRRREODKOQEADLEOKTOED" To tez przydalo by sie naprawic :>

Problem z uziemieniem naprawilem, teraz tylko boost.
Przy dawaniu boost powyzej 10dB wlacza sie echo i imba :/

Edytowane przez matejss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Taki mikrofon... nie oczekuj tego po takich słuchawkach.

Ja też mam taniochy, dźwięk do niczego (strasznie niski), ale póki mi micro nie padło to przynajmniej ono było super :P - słuchawki tracer reto.

Aktualnie poluję na jakieś do 200zł słuchawki... tylko że żadne nie są odpowiednie, bo albo są na USB (nie usb-karta dźwiękowa, tylko zamisat jacka 3,5), albo nei mają regulatora głośności...

Sam chyba wezmę jakieś AKG k430, albo creative sigma 3d, ew. "senhajzery". Sam o poradę pytam się teraz ludzi na forum muzycznym (dużo audiofili jest tam :P... jest tam mój temat gdzieśna górze). Myślę, że w sprawach dźwiękowych lepiej tam uderzyć i dołożyć do słuchawek...

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

masz link. Żeby nie było, nie reklamuję a udzielam pomocy ;)

Jak już wspomniałem sam tak zamierzam zrobić, bo mam już dość kolejnych słuchawek tanioszek, tylko jakieś na lata :P

A, i bym zapomniał:

foto_a68bd713cb1c6072630724d862a7cc95.jp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

@up 

SHP2700 - podobno za mocny bass i cisną w głowe.

poza tym po kiedo dziada szukać jakichś ultra retro dj uber transformer max 3000 skoro to oczywiste że do 100 nie dostaniesz nic dobrego.

Dozbieraj 200zł. Kup AKG albo KOSS i do tego zalman zm-mic1 i będzie ok

@Atex w tym twoim temacie koleś do ciebie napisał "Co byś powiedziała nt. CAL!, Shure 240, bądź HD660? Trochę przewyższają Twój budżet"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WokiPL    22

Ja mam Razer Chimaera (bezprzewodowe, do xboxa i PC), 5.1

Dzwiek super, jedyna wada... cena. 800zl+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matejss    0

Okey, jest nadzieja!
Pobawilem sie troche, zaaktualizowalem to i owo i mikro wreszcie jest na poziomie dostatecznym. Lecz boost 20dB stworzyl buczenie.
Jest jakis sposob na zniwelowanie tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atex w tym twoim temacie koleś do ciebie napisał "Co byś powiedziała nt. CAL!, Shure 240, bądź HD660? Trochę przewyższają Twój budżet"

Ciekawe co to za koleś. :D

Do 200zl, to masz po szyje wyborow, do 100 zl ciezko, ale do muzyki kazdy Ci powie- Maxell Retro DJ. :) SHP jak na swoja cene WYMIATAJA, w parze z Taczka 4G robia banana na twarzy przy sluchaniu bubstepu. Nie naganne wykonanie, a i bass ciekawy. Za duzo to moga miec XB-300 (jednakze marnej jakosci, zalewa wszystkie pasma), a nie SHP.

KOSS? Są UR40, a i są mojs ukochane Porta Pro - bass w nich jest tak mily, ze po 5 minutach z nimi na uszach chcialem je miec. :)
AKG? K518 - cisnace, basowe potworki K618 - nie ta polka
Senki? HD439, HD205,

Takie moje zdanie :) Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheHD    0

Ja moje micro do nagrywania kipiłem za 60zł razem ze słuchawkami, i jak widać po faktach, spisuje się git  :)

Edytowane przez TheHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...