Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość havoC4

Osu!

Rekomendowane odpowiedzi

danielex10PL    25
1. Nie nasladuj mnie(nie spam)

2.Oczo? Jak sie gra na szybkich normalach i hardach to po 2 godzinach bola. Palce bola po godzinie(jak grasz na myszce).

3. Dawid, grasz w osu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
danielex10PL    25
Zamierzam sobie kupic tablet graficzny do osu i bazgrania. Polecacie jakies? Max cena 150zlotych ;) Kase jeszcze oszczedzam na gry :F

@EDIT Nie zdazylem kliknac "anuluj". Napisze temat w innym dziale ;) Edytowane przez danielex10PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Danielexie... Ochłoń trochę. I nie pytajcie się o pp'dajne mapy, bo tak naprawdę takich nie ma... Każda mapa daje pp tylko trzeba umieć grać. I z własnego doświadczenia wydaje mi się, że im więcej mapa ma zagrań tym lepiej starać się na niej o topke. (w sensie żeby próbować, nie że jest łatwiej... :V)

Taka moja noobska dopiska w związku z tym ciągłym pytaniem się o mapy.

Jak będzie mi się chciało, to zmienię film TT_TT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

Dawno nie grałam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ewelina70    10

Bardzo ciekawa gra. Szkoda tylko, ze duzo jest tam japońskich utworów, a mało takich "normalnych".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ewelina70    10

8olqoa.jpg

@Up Naprawdę?! Po czym to poznałeś? Po Japońskich znaczkach na czacie czy po wykazie beatmap?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

@Kristoforoh I co z tego że japońska? Jest też normalna muzyka. Jak ci znaczki nie pasują, zmień sobie "skórkę"/skina do Osu! to ci zniknie 300 i "ten-chiński-niebieski-znaczek" w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

@up:

Dodam jeszcze, że jak ktoś lubi grać w takiego typu gry, to muzyka nie ma znaczenia. Przykładem jest mój kolega, który w to maniaczy, a otaku nie jest.

A co do komentarzy panów wyżej:

Nie polubicie, póki nie posłuchacie. Niektóre piosenki naprawdę wpadają w ucho :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
r3x    0

Jest to jedna z moich "main gier" ;] Piosenki najtrudniejsze na A <3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

@up Najtrudniejsze? Który rank i jaki nick? :P Może wrzucę cię do znajomych. Coś nie chce mi się wierzyć, że Freedom Dive'a masz na A zaliczonego D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Może to być już zbyt późny komunikat, ale wszyscy co grają w Osu!, niech pamiętają o OWC w każdy weekend. Co prawda, jest już po 1/16 finału, ale nigdy nie jest za późno by dopingować naszą polską "kadrę". I nie chodzi mi tu o piłkę nożną. E-sport można śmiało nazwać jednym z naszych sportów narodowych.

Szybkie podsumowanie:

Polska (skład: WubWoofWolf, Niko, fartownik, AmaiHachimitsu, Beniek, rEdo, Piotrekol, worst fl player), trafiła do grupy razem z:

-Rosją (cr1m, talala, homu-homu-tan, Kert, Dremor, Maemi, TheSpaceMan, JuZu)

-Finlandią (Soariezi, Subbie, Souko, fabbbyyy v2, ethox, Juzaa)

-Estonią (Noriko, Manz, ShinseinaTenshi, MaDBoY94, Yumz, Kafaru, YellowManul)

Wygrała wszystkie spotkania 4:0 i zajęła pewne I miejsce w grupie. Tuż za nią była Rosja z jedną porażką, potem Finlandia z dwiema, i beniaminek Estonia z trzema (był to jej pierwszy występ na OWC, a ze światowego top500 mają tylko dwóch graczy). Dzisiejszy pojedynek nie należał do łatwych. Francja dorównywała poziomem Polsce, ale to nie zmienia faktu, że w naszym składzie jest aktualny mistrz świata. Pokazał on klasę, i wy*care*ował naszą drużynę z opresji. Spotkanie zakończyło się wynikiem 4:5 dla Polski.

Przed nią czeka nie łatwe zadanie. Na drodze Polski staną teraz Chiny, które w światowym top500 zajmują jakieś 20% (tak w przybliżeniu). Życzę powodzenia w dążeniu do mistrzostwa.

Ich postępowania możecie śledzić w każdy weekend na twich'u:

pl.twich.tv/osulive

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

W dniu dzisiejszym, 20/01/2013, nastąpiła gwałtowna zmiana rankingów. Nie rozgryzłem jeszcze ich działania, ale z tego co wnioskuję po postach peppy'iego, jestem w stanie stwierdzić, że performance p mają być od tej pory "symbolem" grania (Dużo grasz? Pobijasz swoje rekordy? Pobijasz rekordy znajomych? etc). Wychodzi na to, że ciągle warto trzymać się jakże ważnych tp. Co ja o tym sądzę? Myślę, że gdybym zamiast spaść, skoczył w rankingu, nie miałbym z tym żadnych problemów. Jednak pomimo tego iż byłem tak blisko do top1000 światowego (teraz znowu mam do nadrabiania... spaść ze 1010 na 1800 to cios w plecy), jestem dobrej myśli (chociaż nie ukrywam, że sfrustrowanej). Jednym z plusów, jest nienaruszenie rankingu tp, dzięki któremu można się dostać na OWC. A wy co sądzicie o tej zmianie? Jak na razie, to ppv2 zapowiada się ciekawie.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

Nie zmienia to faktu, że ja spadłem 50 000 miejsc w rankingu  :V . Ale jeżeli z tym pp ma być tak, jak mówisz, to uda mi się szybko to nadrobić. Jeżeli w miarę dużo się go dostaje za te bicia rekordów. Tak jak wcześniej mniej-więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Edytowałem temat, odświeżyłem film i ulubione mapki, przerobiłem treść itp. Dalej liczę na wasze pozytywne (albo i nie) opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Monualen    108

image1.png?uid=2766771&m=0

Yolo. Cel: top 25 000 . Następnie top 10 000. Następnie top 5 000... I tak dalej. Czyli jeszcze z jakiś rok to top 1 000. ;_;

@EDIT:

Co oznacza, że Lan nie robił sam Timing'ów, a właściwie zrobił mu je Charles445, który jest amerykanem... Albo amerykaninem?

Edytowane przez Monualen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Jednak nie zmienia to faktu, że Lan prowadzi projekt MiddleIsland, i on wypuszcza... Wszystkie mapy z tą muzyką. Charles robi za to najlepsze timingi na świecie, gdzie żaden błąd nie może mieć miejsca. Ta mapa to jeszcze jest "łatwa" do ustalenia timingu. Ale posłuchaj sobie tego: 

Jak w innych mapach da się wyczuć perkusję, to tutaj jej nie ma (w dodatku słowa nie w rytm, itp).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...