- 0
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez greses
Pytanie może i głupie, ale w kwestii modowania Minecrafta jestem zielony.
Grałem sobie ze znajomymi na prywatnym serwerze w gołego Minecrafta 1.9. Od czasu do czasu czytam o różnych ciekawych modach i dochodzę do wniosku, że fajnie byłoby coś takiego wgrać. Tylko że w zabawę ze znajomymi włożyłem sporo czasu, sporo już zbudowaliśmy. Poza tym, wolałbym grać na nowszej wersji, bo przez te lata trochę usprawnień wprowadzili.
Czy chcąc grać na modach muszę zaczynać od początku, czy można je wgrać na już istniejący świat i grać dalej? Czy w ogóle da się wgrać świat z wersji 1.9 na 1.12, dograć mody i ciągnąć rozgrywkę dalej bez żadnych problemów?
Ponieważ postanowiłem założyć własny serwer, zainteresowałem się też pluginami. Działają one po stronie serwera, ale czym właściwie różnią się od modów?
Mógłby ktoś co nieco wyjaśnić?
-
Przez adupl21
Witam, szukam grupy 3-4 do tworzenia serwera typu survival/freebuild. Na początek myślę o 30-50 slotach, jeśli uda się rozwinąć serwer oczywiście będziemy powiększać liczbę slotów. Dodam że posiadałem jakieś 2 lata temu kilka serwerów cieszących się dosyć dużą popularnością, niedawno wróciłem do Minecraft'a dlatego muszę sobie cześć rzeczy przypomnieć. Chętni pisać pw
Wymagania:
najlepiej 15+
discord
sprawne mikro
znajomość pluginów itp
Poszukuje paru pluginów takie jak na Kwadratowa Masakra 5. Najbardziej chodzi mi o zakładanie gildii która zmienia kolor nicków i daje cuboida 100x100. Drugim pluginem który mnie interesuje jest to że nie da się wyjść za wyznaczone pole i Cię cofa. Najlepiej aby plugin na gildie był spolszczony.
Z góry dziękuje :)
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi