Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Adrienex112

"Przejedzenie" Minecraftem...

Rekomendowane odpowiedzi

Adrienex112    6

Witajcie. W tym temacie, chciałem poruszyć pewną kwestię która już od pewnego czasu mnie męczy, więc może zacznę od początku. Pamiętam jak kiedyś, stworzyłem swój pierwszy świat w Minecraft, nie wiedziałem wtedy co mam robić, o co chodzi, oczywiście z czasem wszystkiego się uczyłem. Pamiętam także, jaki Minecraft dawał mi Fun, satysfakcję z skończonego pałacu, zbudowanej jakiejś willi, czy innej budowli. I tutaj chciałem zapytać Was, czy Minecraft wam się też nie "przejadł", czy daje wam tyle funu co kiedyś, bo ja niestety nie potrafię już normalnie grać na survivalowym świecie bo to po prostu męczy. Mam nadzieję na mądre odpowiedzi, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76

Mam to samo co ty. W minecrafta gram już od około 2 lat, a w zasadzie grałem. Single nigdy mi się nie podobał i nudził po max. 2 godzinach... Grałem na mcsv, moderowałem na Aliquam, ale administracja obu serwerów totalnie zepsuła mi chęć do gry. Ale to nie tylko dlatego, zacząłem wychodzić na dwór, kupiłem longboarda, zacząłem z kolegami kręcić film i tak to już wyszło. Tak więc - nie jesteś sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adrienex112    6

@up

Rzeczywiście na modpackach gra się fajnie, nie ma tej monotonii zwykłego Minecrafta, aczkolwiek chyba sam wygląd bloków mi już zbrzydł :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42

Mnie też już przestaje bawić ta gra tylko zaczyna męczyć... ale mam na to radę aby znów się cieszyć z grania w minecraft'a, a rada brzmi tak zrobić sobie odpoczynek trwający jakoś tak 3 lub więcej miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36

Zmieńcie sobie generator świata. Na trudniejszy jakiś, np. coś ala skyland w Better World Generator(?). To skutecznie naprawiło mi grę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42

Ja za to preferuje do serwerów creative i całej strony kreatywnej w tej grze, ale to mi się już nudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Adzik    3

A mnie minecraft się nudzi, i to mocno. Kiedy zakłdam nowy swiat podjarkę mam może z 2min po czym rezygnuje z gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19luki200    0

Spróbuj grać przez jakiś czas, np. jak mnie się znudził rozpocząłem grać w Need For Speed 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SPQR    2
Napisano (edytowane)

ja niestety też, więc teraz gram tylko na multi

Edytowane przez SPQR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aziz    2

W sumie, też tak mam. Mam dwa światy główne - Beta 1.4 - 1.1 oraz nowszy, 1.2 - obecnie. Dość rozwinięte jak na mnie, mam wszystko czego dusza zapragnie etc. A jakiś czas zacząłem od nowa.. Wryłem się w ścianę, zebrałem trochę materiałów.. i nie wiem co dalej. Co się dalej robi? Ja to bym zszedł do podziemi, zebrał żelazo, potem diament, obsydian, postawił portal, wlazł do netheru, powalczył z blazami, po czym wrócił do mojej dziury w skale 4x4x2. Kreatywność trafił szlag. Ale może dlatego, że brak mi pomysłów na ciekawe obiekty, bo i teren nudny. Nijak zagospodarować. Za pierwszym razem osiedliłem się obok grzyba skalnego, na którym obecnie stoi świątynia, na małym wzgórzu z widokiem na morze. Ładne. Tuż obok niemal okrągła wyspa, na której stoi wieża.. Drugi świat, wspaniała wyrwa w pokaźnej górze, również zagospodarowana w całości. Poza tym, każdy świat jest nużący i nieciekawy, może dlatego nie gram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

, bo ja niestety nie potrafię już normalnie grać na survivalowym świecie bo to po prostu męczy.

Hmm... Mam podobnie... Dlatego znakomitą większość czasu gram na Creative :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

Singleplayer? Nie. Za ten generator światów, Mojang powinien się smażyć w piekle. Pobrałem fajnego modzika, wygenerowałem normalny, betowy świat. Pograłem trochę i kij z tym, gra nie ma tej magii co kiedyś. Na multi trochę lepiej, na kilka serwerów wbijam regularnie, ale kiesko jest ogólnie rzecz biorąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheKraszu    0

Tęsknie za alphą jestem z tobą. Kiedyś było fajnie teraz wogule prawie nie gram minecraft mnie znudził

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
axceel    0

Ja mam na to sposób zrobiłem serwer ATS gdzie możliwości jest tyle, że o matko i mi się nie nudzi co chwile coś modernizuję, rozbudowuję. Jest mega zabawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
malpa500    0

Wystarczy zainstalować mody lub wbić na jakiś serwer z modami czy bez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Waterovsky    1

Czy się nudzi hmm.. Nie bardzo, szczególnie na serwerach typu hardcore jest zabawa przednia. Owszem, gdyby nie wprowadzali update to szybko by mi się mc zniesmaczył. Jak Ci się nudzi to mam dla Ciebie rozwiązanie - odstaw sobie tą grę na około miesiąca, do tego czasu pograj w inne gry i w końcu zatęsknisz za mc :D Ja przynajmniej tak miałem, tylko odstawiłem mc na jakieś pół roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nedo    0

Pamiętam moje początki z kumplami na zcrackowanym minecrafcie na hamachi, jak jesszcze były pojemniki na strzaly,  to były czasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam czysty MC może się nudzić. Od tego powstało mnóstwo modów. Po to, aby sobie urozmaicić rozgrywkę, która zaczyna się nudzić. Jest jeszcze jedna metoda na udaną zabawę. Złożyć się na serwer z kumplami i zacząć wspólnie grać i odkrywać świat. Ja osobiście zawsze z kumplami jak graliśmy razem to stawialiśmy sobie za cel zdobycie enderu i zabicie smoka.Gra trała dobre kilka godzin, a smoka tak czy inaczej zabić się nie udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jyeq    3

Kiedyś cieszyłem się z drewnianego szałasu. Teraz zaczynając gre na singleplayer potrafie chodzić godzinę moża nawet dwie po minecraftowym świecie szukając odpowiedniego miejsca na zbudowanie czegoś fajnego. Jak już tylko coś znajdę i zacznę budować nudzi mi się to miejsce i ide dalej. Fun daje mi tylko gra ze znajomymi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Thing    0

Również uważam jak większość tutaj osób.

Single już po 2-4 godzinach staje się nudny.

Za to jak da się dużo ciekawych modów lub zagra ze znajomymi to nie znudzi ci się to tak szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MattEric96    1

W Minecraft'cie mam staż już 4 lat (z roczną przerwą) i tylko i wyłącznie uratował mnie kolega, z którym od 1,5 roku budujemy mapkę do serwera RP xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...