Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner

Rekomendowane odpowiedzi

TheChosenTwo    12

Wituajcie! Chciałem wam przedstawić mój nowy projekt: Podziemne miasto - Necropolis. Nie, to nie zżynka z "hirołsuw" :P.

Nie dam downloadu (Przynajmniej nie zanim skończę całe miasto), więc jak narazie musicie zadowolić się filmem prezentującym pierwszą budowlę w owym mieście - wieżę. Rzecz jasna w miarę postępów w pracy, będę kręcił kolejne odcinki i je tutaj zamieszczał.

Oto i film:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Życzę miłego oglądania :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dopiero początek, ale fajnie wyszło. Rozwijaj ten styl i klimat!

Już wcześniej poznałem twój kanał przez labirynt. No i chwała tobie, bo poznałem Modestep przez Joker - Zim zimma :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

Dziękuję za słowa pochwały, nie będę się rozwodził nad tym jak one mnie motywują, bo po kiego grzyba :P

No i chwała tobie, bo poznałem Modestep przez Joker - Zim zimma :D

Cóż, może nie jestem wielkim fanem stylu Modestepu/a (szanuje ich, ale wolę innych wykonawców), mimo wszystko cieszę się, iż filmem o klockach pomogłem Ci odkryć dobrą grupę muzyczną :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rafard    1

Nie chce być niegrzeczny czy ordynarny, ale za przeproszeniem.. nie chce tu urągać twojej budowli czy coś, to zupełnie obiektywna ocena, tak.. zupełnie...

Odinstaluj Minecrafta, niech rodzice nie opłacają ci internetu na najbliższy miesiąc, poczekaj z pięć lat aby przejść mutacje, usuń kanał na youtube, bo jesteś tylko małym dzieckiem, które nie ma nic do powiedzenia oprócz ch*jowych tekstów, które są tak samo denne jak twoja budowla. Jest to tylko przypadkowa zbieranina klocków, które ni ch*ja do siebie się nie kleją, wieża jest kiczowata, mało szczegółowa, prosta, jak twój małoletni umysł. A co do intra.. jest jak reszta twoich youtubowych i minecraftowych wypocin, kiczowate, słabe i bez nikłego polotu, nawet w postaci małej warstwy kurzu, którą można by było zdmuchnąć. A od twojego głosu zaczynam wątpić w sens życia gimbusów, acz kolwiek wątpie czy w ogóle jesteś gimbusem, czy jedynie maluszkiem z podstawówki. Od twoim tekstów po plecach przeszły mnie ciarki, tak.. nie, czekaj, czekaj, one jednak nie były "straszne".. poprostu wstrząsał mną poziom intelektualny dzisiejszej młodzieży. A zostawiając już ciebie, przejdźmy do dokładniejszej oceny, tfu... zjechania twojej budowli, bowiem jest po czym jechać.

Jaskinia jest okropna, jak sam mówiłeś, jedynie przypadkowe wysadzenie nory po przez rozstawienie TNT. Żadnego ogarnięcia tego syfu.. jedynie imitacja zniszczonej ścieżki, która wygląda jakby jakiś kamienny golem oddał tam swoje fekalia. Myślisz, że twoja wieża jest dobra? To jesteś w cholernym błędzie, zere szczegółów.. zero jakich kolwiek.. bardziej efektywnych rzeczy, niż postać.. którą najłatwiej zdefiniować słowem - kloc. Bowiem budowla jest denna, zupełnie niedopasowana do otoczenia.. eh, że tacy ludzie biorą się za budowanie w minecrafcie...  Ludzie, którzy nie potrafią wykrzesać w swoim umyśle nic ciekawego.. a jedynie oklepane, kiczowate motywy, która za chuj nie powinny się pojawić. W sumie co się dziwić, te klocki chyba mają być dla dzieci..  Szkoda tylko, że te dzieci nie potrafią nic wartościowego z nich stworzyć.

Pozdrawiam ~Rafard~

Edytowane przez Rafard

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

@up Strzeliłeś tutaj esej na pół strony, a i tak przekaz jest krótki "Jesteś ch**owy, wszystko co robisz też jest ch**owe, weź wy****dalaj!", tylko próbujesz nadać temu pseudo-inteligentny ton wypowiedzi.Pomińmy narazie to, iż przez 3/4 czasu tylko ciśniesz mi jaki to ja jestem głupi i niedojrzały, zamiast komentować sam materiał, to ok... Zobaczmy co napisałeś o samym projekcie/budowlach/etc.

Jaskinia jest okropna, jak sam mówiłeś, jedynie przypadkowe wysadzenie nory po przez rozstawienie TNT. Żadnego ogarnięcia tego syfu.

Nie wiem czy wiesz co oznacza sformuowanie "W BUDOWIE", ale raczej niezbyt - ot, po prostu próbujesz wcisnąć dodatkowy "argument" za tym jaki to ja nie jestem beznadziejny, żałosny i że ogólnie ssę. Ogarnę wygląd jaskini w swoim czasie.

Myślisz, że twoja wieża jest dobra? To jesteś w cholernym błędzie, zere szczegółów.. zero jakich kolwiek.. bardziej efektywnych rzeczy, niż postać.. którą najłatwiej zdefiniować słowem - kloc. 

Wieża MA całkiem sporo szczegółów i w wielu miejscach "rozłamywałem bryłę", Dodatkowo dodałem jej sporo balkonów, wieżyczek i mały mostek wychodzący z jednej strony. Nie mówię od razu, że jest to dzieło sztuki, ale mam wrażenie, że nawet jej nie oglądałeś, tylko odhaczasz kolejny punkcik, po prostu - żeby mi pojechać.

Bowiem budowla jest denna, zupełnie niedopasowana do otoczenia..

Znowu to samo co przy wygl. jaskini. W BUDOWIE

Ok, teraz zajmijmy się ogólnym tonem wypowiedzi. No to tak, jeśli zaczynasz wypowiedź od czegoś takiego:

Nie chce być niegrzeczny czy ordynarny

A po chwili zaczynasz mi cisnąć od dzieci i inne tego typu tanie ad-personam, to zastanów się co ty w ogóle piszesz. Twoja przeintelektualizowana wypowiedź i tak ogranicza się tylko i wyłącznie do zjechania mojej osoby, pod przykrywką "obiektywnej oceny".

Poza tym popatrzmy na sygnaturę: "[...]Jeśli już coś pisze, to dlatego, że ktoś zrobił coś wybitnie oklepanego, dennego, beznadziejnego, kiczowatego, krótko mówiąć - ch*jowego."

Taaa... Czyli jedyne posty jakie piszesz to te cisnące innym i potem nazywasz to "obiektywną oceną". Z tego co kojarzę, to przy (choć trochę) obiektywnej ocenie bierzesz i te pozytywne i te negatywne argumenty, a potem je konfrontujesz i rozstrzygasz czy dana rzecz Ci się podobała, czy nie. Jeśli zaś od razu wychodzisz z założenia: "Zobaczmy kto, co c**jowego dziś w internetach zrobił", to możesz od razu powiedzieć, że wszystko jest g*wniane, bo patrząc jednostronnie można potwierdzić niemalże każdą tezę. Jak chcesz już komuś pojechać to przynajmniej mów, co ma poprawić, a nie rób referaty o tym jak on jest beznadziejny i jak powinien skończyć z majnkrawdem, jutubaiem, albo najlepiej życiem. Jeszcze tak usilnie próbujesz wmówić wszystkim, że to "Nie dla flejmu! Nie chcę się kłócić!", a ja ŚMIEM w to trochę wątpić, bo chyba tak "przenajświętsza, jaśnie-wielmożna i najinteligentniejsza osobistość wszechświata" powinna wiedzieć, że jeśli wyzywa kogoś i jedzie go po całości, to większość ludzi w jakiś sposób (bardziej, lub mniej agresywny) mu odpowie.

Pozdrawiam ~!~!23*Dzieciak i gimbus*321~!~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

Ok, jest już trzeci odcinek. Za cicho intro dałem w stosunku do całej raszty, etc, ale cóż. Życzę miłego oglądania, komentarze nt. pracy/Sugestie/Pomysły mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafard, nie rozumiem, jak dla ciebie może ten projekt być denny, ty, chyba, nie widziałeś klocowatych domów z dirtu, desek i innych materiałów.

A, i ograniczcie to słownictwo, nawet z cenzurą. :P

Najpierw, próbując bez skutku opowiedzieć się po stronie Rafarda, znalazłem po kątach swojego mózgu tą oto odpowiedź:

TheChosenTwo, naprawdę masz talent do przekazu. Nie jąkasz się jakoś, głos też masz dobry, możesz mówić non-stop. Tacy ludzie są idealni do rozpoczęcia kariery na YT. Im wcześniej, tym lepiej, nawet podziwiam twoje ogarnięcie w pisowni, ale jednak... Mógłbyś się trochę zastanowić nad tym, co mówisz, nie powtarzaj się...

Oceniając jeszcze sam filmik, ścisz trochę muzykę, a przynajmniej w niektórych momentach. Jaskinia - nie chcesz Voxel Snipera, ale on może tobie sporo pomóc, ja sobie nie wyobrażam jakbyś chciał ręcznie to wygładzać...

I zrób 4 odcinek, gdy będzie coś konkretnego, jakiś duży progress :) Musisz być cierpliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

Dzięki za opinię. Muzyka faktycznie trochę za głośno w niektórych momentach, ale niestety zorientowałem się już po renderze. Co do gadania, to faktycznie niekiedy mam skłonności do powtarzania się, jednak postaram się z tym walczyć i przedstawiać samą budowlę bardziej zwięźle. Voxel Snipera jak narazie nie chcę, bo jestem szalonym człowiekiem dynią, która rozbija skały "własnymi rencyma" :D   Czwarty odcinek nakręcę raczej nieprędko (nie żebym wstrzymywał budowę, co to, to nie), ale o tym będzie w infologu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MooCity    0

Jak dla mnie to wdziaiłem już gdzieś tą wierze, zkopiowałeś ją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

Pewnie, bezpodstawne oskarżanie o plagiat, dzięki :]

Na następny raz jak już chcesz kogoś oczerniać nazywając złodziejem, to może miej chociaż jakieś dowody, a nie gadaj rzeczy typu "wydaje mi się , że gdzieś kiedyś widziałem coś tak jakby podobnego, WIĘC JESTEŚ ZŁODZIEJEM I PLAGIATUJESZ!!111!!!11111!". Próbujesz tylko napsuć mi krwi, nawet nie podając jakiegokolwiek przykładu, a to tak jakbyś po prostu krzyknął "OSZUST I ZŁODZIEJ!"

Edytowane przez TheChosenTwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Melia
      Tworzę mapę do Minecraft'a i nie wiem jak zrobić pewną rzecz...
      Jak zrobić żeby np. zamiast '<Roxmb>' była nazwa obecnie grającego gracza?

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
    • Przez piotrovvsky01
      Witam!
      Mam pewien problem otóż gram sobie na blazingpacku na wersji 1.8.8 ( jest to paczka antycheat ). Przerzucam txt do folderu resourcepacks. Zamykam folder. Odpalam minecraft i nie mam tego txt w grze... Pomoże ktos? 
    • Przez hogohin
      Pozdrawiam                                  

• Przez POMOCY123
      Bardzo  Prosze o Pomoc Szukałem wszędzie ale nic nie znalazłem
      Otusz  mam problem z Minecraft (Non-Premium) Włanczam LAUNCHER i klikam Start Game okno Launchera znika a Minecraft
      Nie Działa
      Mój Sprzęt to :
      Karta Graficzna: Mobile Intel(R) 4 Series Express (Microsoft Corpation)
      Procesor: Intel(R) Celeron(R) 900@ 2.20GHz
      System Windows 8 Pro 64 bity
      Java Najnowsza

Kiedy patrze w Chrash Reports widze to:
      ---- Minecraft Crash Report ----
      // Sorry :(

Time: 16.06.14 21:18
      Description: Initializing game

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at azd.Z(SourceFile:367)
          at azd.e(SourceFile:689)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103)

A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
      ---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
      Stacktrace:
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
          at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
          at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
          at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
          at azd.Z(SourceFile:367)

-- Initialization --
      Details:
      Stacktrace:
          at azd.e(SourceFile:689)
          at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103)

-- System Details --
      Details:
          Minecraft Version: 1.7.2
          Operating System: Windows 8 (x86) version 6.2
          Java Version: 1.7.0_60, Oracle Corporation
          Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
          Memory: 3048464 bytes (2 MB) / 26808320 bytes (25 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
          JVM Flags: 1 total; -Xmx1G
          AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
          IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
          Launched Version: 1.7.2
          LWJGL: 2.9.0
          OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread.
          Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
          Type: Client (map_client.txt)
          Resource Packs: []
          Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
          Profiler Position: N/A (disabled)
          Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
          Anisotropic Filtering: Off (1)
      Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Przez StaCraftPL
      Siema
      Mam mały (duży  :)) problem. Nie działa mi essentials chat. Zamiast tego co ustawiłem w konfigu:
      [spoiler]
      ############################################################
      # +------------------------------------------------------+ #
      # |                   EssentialsChat                     | #
      # +------------------------------------------------------+ #
      ############################################################

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks.  Set to 0 to make all chat global.
        # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
        # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
        # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
        # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
        radius: 0

# Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat.
        # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation.
        # If set to the default chat format which "should" be compatible with ichat.
        # For more information of chat formatting, check out the wiki:

format: '{GROUP} {DISPLAYNAME}: {MESSAGE}'
        #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
        #  Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
        #  Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

# If you are using group formats make sure to remove the '#' to allow the setting to be read.[/spoiler]
      na chacie pokazuje mi się tak:
      <StaCraftPL> [wiadomość].
      Chcę, żeby było:
      [Wlasciciel] StaCraftPL: [wiadomosc]
      Używam PEX'a. Oto lista pluginów które mam na serwie:
      [spoiler]WorldEdit, EasyElevator, SignEditor, MotdManager, Vault, Multiverse-Core, PermissionsEx, XcraftGate, HarryPotterSpells, WorldGuard, Server_Essentials, HorseProtect, AutoMessage, ColoredSignss, MultiCommand, ListChatColors, ChestCommands, HarryPotterHousePoints, ChestShop, CommandsAddons, Modifyworld, SupplySign, AutoSaveWorld, SortingHat, Essentials, SimpleRegionMarket, Trade, EssentialsProtect, ServerSigns, EssentialsSpawn, Multiverse-Portals, AZRank, BackPacks, EchoPet, EssentialsAntiBuild, xMail, EssentialsChat[/spoiler]
      Wersja serwera: 1.7.2 Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki
      Pozdro
      StaCraftPL
  • Dodaj nową pozycję...