Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
profesjonalnyinzynier

[Solved]Nie dzialajace tereny/przedmioty na nich

Pytanie

Witam

Mam taki problem. Wraz ze znajomymi mamy wykupiony server dedykowany dla minecrafta. Gramy na nim w kilka osob, wszystko dziala bez problemow, mamy poinstalowane mody techic pack. 

Nasz problem pojawia sie jednak w momencie gdy oddalimy sie od swojego wlasno recznie zbudowanego miasta. Problem polega na tym ze gdy nie ma nikogo w miescie to swiat przestaje tam jakby dzialac. Wszystko przechodzi w standby i powraca do dzialania dopiero jak ktos zblizy sie do tego miasteczka. Inaczej mowiac, stoja w miescie panale sloneczne i silniki roznego rodzaju lecz przestaja one dzialac gdy nie ma ludzi w poblizu. Jest to troche denerwujace dlatego ze jak ustawiamy np. Quarry gdzies w oddali zeby zbieralo nam mineraly i wracamy do miasta to silniki ktore pompuja olej i wode do chlodzenia napedu od quarry po prostu przestaja dzialac i w najgorszym wypadku mamy explozje silnikow spalinowych z powodu braku chlodzenia. 

Moje pytanie to: czy da sie jakos zrobnic tak zeby tereny w oddali dzialaly normalnie tak jakby ktos tam stal? 

Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424

Witam,

domyślnie chunki będące ok. 160 kratek od gracza są nieaktywne, jest to spowodowane tym, iż działające wszystkie odkryte mogą lagować mocno serwer, tym bardziej że na nich respiliby się gracze. Jednakże możesz spróbować z tym pluginem (zrób najpierw kopię świata):

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Podobno jest nieaktualny, ale działa...

Możesz także spróbować zrobić "fake-gracza", sam do końca nie wiem jak to wygląda, gdyż testowałem, ale jak postawi się npc to myślę, że chunki wokół niego powinny być aktywne:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Povered    207

Postaw Chunk Loader :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Problem rozwiązany. Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...