Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
ravelam

Porady dot. Zagrajmerstwa

Rekomendowane odpowiedzi

ravelam    1
Witam! Mam takie "marzenie", aby zostać popularnym lets playerem. Narazie czekam na nowy komputer (aby móc nagrywać z odpowiednią ilością FPS), ale póki co chciałbym uzyskać kilka porad nt. Jakich tematów raczej unikać w komentarzu, czy jakie gry nie nadają się na serię.
-Gdzie mogę zdobyć jakieś intro i outro, opierające się na czymś woęcej niż obrazku i napisach (chcę animację)
-Mam pewien problem. Chciałem zrobić serię z Minecrafta, zatytułowaną Przegląd Historii, czyli gra na starych wersjach MC i zmienianie ich co jakiś czas. Nagrałem jeden odcinek, ale wyszedł słabo, więc go usunęłem, i postanowiłem, że porządnie rozpocznę nagrywać, gdy dostanę nowy komputer. Niestety w tym czasie, skkf rozpoczął własną serię działającą w ten sam sposób. Wiem po jego filmikach, że pomysł był bardzo dobry, i przyjęłaby się seria, ale skoro już taka seria jest, to nagrywając to tylko narażę się na hejt. Pytanie: nagrywać tą serię, czy nie?
-Ile wg. was powinien optymalnie trwać odcinek? (Moim zdaniem ok.20-30min.)
-Czy Need for Speed Most Wanted nadaje się na serię?

Jeśli zły dział, to poprawcie, z góry dziękuję za odpowiedzi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

skoro pomysl wykorzystany to nie, most wanted to nowe? może...

intro etc. to kwestia paru minut w vegasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ravelam    1
A szkoda, pomysł był fajny Most Wanted to stare, ale jest tam fabuła(z czarną listą), dlatego tą wersję wybrałem. Co do intro, to masz może linka do poratnika etc. nt. Animacji w Vegasie JJay w "Pod Kapeluszem" mówił, że najlepsza na pierwszą serię jest gra, którą znamy na wylot, a ja mam kilka takich gier: Minecraft, Call of Duty 4, Need for Speed Most Wanted (stary) i Swat 4. Które nadają się na serię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Mogę się pochwalić tym, że nagrywam tylko z minecrafta creative i jakoś tam suby dochodzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aziz    2
Napisano (edytowane)

Niby ten Vegas, a jak chcesz trochę pobawić się własną animacją, to Adobe Flash. Prosty w obsłudze, ale trochę trzeba spędzić żeby stworzyć coś, co trwa więcej niż 5 sekund.
Seria, seria.. Tak, tu jest problem, Pomysłów jest masa, ale masa wykorzystanych. Trzeba myśleć.

30minut to absolutne maximum. Tyle to się nawet obiadu nie je przy LP.

Ja wiem czy ścigałki się nadają na LP... Jak będziesz ciągle klikał restart race, to nici z nagrywania. Trzeba czegoś, Co możesz powtórzyć, ale powtórka nie trwa jakoś specjalnie długo. (No, najwyżej się wytnie) CoD... no, w sumie czemu nie. I SWAT też. Możesz popróbować w zręcznościówkach, albo jakichś gierkach na kilka odcinków.

@edit: Gadać, gadać, GADAĆ. Jak będziesz stękał, albo się powtarzał, to nici. I ograniczyć "yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy". Jak to jest opanowane, to proszę bardzo.

Edytowane przez Aziz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

1. Nie nagrywaj MC, a jak już, to na shaderach
2. Ignoruj tych sławnych "YouTuberów". To idioci którzy lecą na kasę i na każdym kroku Cię wykorzystają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ravelam    1
Dlaczego nie nagrywać Minecrafta? To nie jest jakieś RPG, że każda seria jest identyczna co inne, tylko to jest sandbox, każdy przedstawia grę w inny sposób jeden będzie miał dom na drzewie i olbrzymie systemy podziemne, drugi epicką chatę i niecodzienne bmstruktury, a trzeci jeszcze co innego. To zależy od autora. Jeśli nie będę monotonny, i zamiast brać pomysły od innych to zdać się na wyobraźnię, czyli być ORYGINALNYM, to napewno taka seria zdobędzie uznanie, będzie dobrze oceniana i ludzie będą ją chętniej oglądać. I nie wiem co tu shadery mogą zmienić (jedyne co to zmiejszą fps'y). Gadanie jest opanowane, nie stękam, czasami przypadkiem powiem yyy, ale nie jest to częste. Jestem zwolennikiem starych, "nie nowych" (starsze ale nie bardzo stare), i mało popularnych gier, więc zawsze coś takiego mogę znaleźć, i nie będzie to powtarzanie gry, którą youtube jest zaśmiecony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Do was to nigdy nie dociera...idź w cholerę nagrywać Minecrafta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

Jak chcesz nagrywac cos oryginalnego to nagrywaj coś co nikt inny nie nagrywał.. albo zrób to tak jak nikt inny,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

...dobrze by bylo puscic muzyczke w tle.

Bez praw autorskich ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer

Tylko nie wrzucaj jako "muzyczkę" uszoyebnego utworu pokroju "remont w salonie"... Nie wiem jak z resztą obecnych, ale mną aż trzącha, kiedy filmik-poradnik o sadzeniu borówek wali po uszach "utworem" do niego niepasującym, "ale przecież super popularnym".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Smitek    1

Odcinki 10-15 minut
Coś oryginalnego, a nie minecraft. Za dużo tego już
Daj cichą muzyczkę z Creative Commons (nie bedziesz miec problemów z prawami autorskimi ;P)
Gadaj od rzeczy, głośno i wyraźnie :D

Tyle. Możesz dać podpisy w filmie, jakieś cięcia, powtórki albo coś w ten deseń (ja nie daje :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ProMati12    0

Filmy z minecrafta mają zazwyczaj mało wyświetlen wrzucaj gry typu BF 3 Most Wanted itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NickBezCyfr    0

Popieram, minecraft to luksus zarezerwowany dla gigantów. Nikt początkujący się na nim raczej nie wybije, a przynajmniej bez olbrzymiej ilości potu i krwi. Minecrafta sobie odpuść, przynajmniej na początku. Polecem starmade/a (nie widziałem jeszcze naprawdę dobrego filmu z tej gry PO POLSKU) TH vs WoWp... takie rzeczy. Szybciej ci się uda coś zdziałać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
WokiPL    22

minecraft to luksus zarezerwowany dla gigantów.

Lol nope.

Minecraft był dla każdego, odniósł swój sukces, a niektórzy jadą sobie na fali popularności... A tą falę zawdzięczają małym dzieciom z podstawówki, które się jarają każdym filmikiem z minecrafta... 

Poza tym filmki jakichś multigameplayguyow, czy tez innych rezich nie mają praktycznie żadnej wartości merytorycznej, samo gadanie bez sensu.

Btw. to tylko moje zdanie, nie każdy się z tym musi zgadzać.

Róbcie co chcecie, tylko jak już to róbcie to PORZĄDNIE, od początku do końca.

Wymówke EJ JESTEM POCZONDGUJONCY NIE MUSZE MJEĆ ŁADNYH FILMUW, PSZECIESZ DOPJERO ZACZYNAM

możecie wsadzić sobie tam, gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NickBezCyfr    0
@up
Czy ja twierdzę że minecraft nie jest dla każdego?
Mówię tylko że zalew mc na yt jest tak duży, że oglądalność zdobywają tylko filmy takich ,,blowkow" i innego ... A odnośnie części o wartościach merytorycznych filmów multiego i etc zgadzam się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Można też spróbować swoich sił jako komentator meczy ze starcrafta, ale to akurat trudne jest i nie wielu się udaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wydaje mi sie, ze to także temat oklepany. Zasada jest prosta na sukces. Zacząć tworzyć cos innego i zupełnie odmiennego od przyjętych reguł. Cos czego jeszcze nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...