Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Muphet

FTB/Technic

Rekomendowane odpowiedzi

Muphet    1

Od razu zacznę od dwóch ważnych informacji. 

1. Jeżeli nie posiadasz konta premium, ten temat nie jest dla Ciebie.

2. Jeżeli nie jesteś zainteresowany/a tą paczką modów, zachowaj komentarze dla siebie. Pisanie postów typu: "nie interesuje mnie to, nie zagram" jest całkowicie zbędne.

FTB (Feed The Beast) oraz Technic to wg. mnie dwa najpopularniejsze launchery dzięki którym możemy pograć w odpowiednio dobrane paczki zawierające IC (industrial craft) redpower czy inne mody typu Build Craft. W polsce jednak trudno zagrać na jakimś serwerze, czy to z powodu przeważającej ilości graczy z kontem klasycznym czy z braku zainteresowania logiką w grze.

Zastanawiam się nad uruchomieniem prywatnego bądź publicznego serwera właśnie dla osób zainteresowanych tymi paczkami. Zastanawiam się, która paczka była by najlepsza, stąd też ankieta. Poniżej trochę informacji o paczkach:

FTB Ultimate - Sporo modów w tym thamucraft (magia), mystcraft (nowe wymiary), railcraft, Twilight Forest i minefactory reloaded. Prawdopodobnie włączony Greg's Tech mod w celu utrudnienia recept na maszyny. Po za wersją ultimate, może być direwolf lub mindcrack.

Technic Big Dig - Nowa paczka w technic szybko zyskująca na popularności. Posiada metallurgy2, który całkowicie zmienia obraz minecrafta. Otóż rudy i klejnoty można znaleźć praktycznie wszędzie - po co się męczyć ze zdobywaniem surowców przez kilka godzin, skoro można od razu przejść do budowy maszyn? Ponad 90 modów!

Aktualnie gram SP i szczerze mówiąc jest na prawdę ciekawie po kilku godzinach gry :]

Technic Tekkit (new) - Nowy, odświeżony tekkit. Masa modów, galacticraft (podróżowanie na inne planety własnymi rakietami), drzwi między wymiarowe oraz praktycznie wszystko, co do tej pory zawierał tekkit classic.

Technic Voltz (ew. FTB Ampz) - rakiety, bomby, miny, wieżyczki obronne, pułapki i maszyny. Rozpocznij wojnę z innym graczem lub walcz z całym światem! Ta paczka nie posiada wielu modów, lecz może być super rozwiązaniem dla osób zainteresowanych grą PvP.

W ankiecie, big dig oraz voltz zostały oznaczone tagami pve oraz pvp. Pozostałe paczki uwzględniają obie możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Pograłbym sobie na tekkicie...ale mamy już taki serwer - UnCrafted ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kanzol    14
Napisano (edytowane)

Chyba ludzie nie lubią FTB oraz Voltz, nikt na niego nie głosował.

PS: 125 post, jedna główka szkieleta :)

Edytowane przez kanzol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Muphet    1

ftb i tekkit to prawie to samo, z tym, że tekkit jest z nami już znacznie dłużej. co do voltz'a, to bardzo dużo ludzi w to gra, lecz utrata całego dorobku przy jednym starciu z innym graczem może być bolesna. Ja też jestem przekonany co do tekkita. 

@KaoPL, uncrafted instnieje, lecz nie gra tam zbyt dużo ludzi. Nie wiem jak z serwerem, bo nawet tam nie grałem, ale wszystko zależy od balansu i ew. zbanowanych przedmiotów. Ja nie planuję nic usuwać, lepiej zaprosić do gry dojrzałe osoby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...