Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Dragonit12

[Odwolanie] Guciokonda

Rekomendowane odpowiedzi

Dragonit12    3
Napisano (edytowane)

Gucio ma bana więc poprosił mnie o wstawienie tego tutaj ;P 

Witajcie. 
Użytkownik  Woozie, który niesłusznie wlepił mi dwa ostrzeżenia, a co za tym idzie ban na 14 dni. Napisałem wpis na blogu dot. II Wojny Światowej. Chciałem przypomnieć o tej ważnej dacie użytkownikom i skłonić ich do refleksji. Na końcu wpisu dałem link do parady zwycięstwa z 9 maja 2013 roku (może ktoś chciałby zobaczyć jak wyglądał tamtejszy sprzęt i umundurowanie). Tymczasem wpis został usunięty, a ja dostałem bana. Nie wiem za co. Początkowo pomyślałem, że przez zdjęcie główne tego wpisu, ale to był obraz zwycięstwa w bitwie pod Berlinem. Obraz na tyle popularny, że sprzedają go w całym Berlinie (byłem tam kilka dni temu i kupiłem sobie sporo takich(o cenach nie wspomne bo są z kosmosu ;F)). Jestem smutny bo moim odczuciu  Woozie kompletnie nie szanuje poległych podczas II Wojny Światowej, ponieważ ten wpis mial ich upamiętniać. Jeszcze raz zaznacze, że jest mi z tego powodu bardzo przykro.
Edytowane przez Dragonit12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Ech...

Przykro mi, że nie jesteś w stanie przestrzegać regulaminu forum. Powiem tak: mi, jako użytkownikowi forum, bokiem wychodzi już ta propaganda szerzona przez Ciebie zarówno tutaj, jak i na serwerach naszej sieci. Bo czym jest propaganda? Propaganda to celowe rozsiewanie zachęcających informacji o danym ustroju, nierzadko w postaci niejawnej. I tutaj spotykamy się nie pierwszy raz z propagandą w wykonaniu użytkownika guciokonda. Z premedytacją łamie on regulamin, dodając nieregularnie wpisy o tematyce komunistycznej, najczęściej zawierające symbole Związku Radzieckiego lub opowiadające o nim w samych superlatywach, co dobitnie poświadcza, iż możemy mówić tutaj o propagandzie. Proszę pamiętać, że na forum panuje względna wolność słowa, lecz nie dotyczy ona wypowiedzi łamiących regulamin.

2.3.8 [Zakazuje się] Propagowania rasizmu, seksizmu, nienawiści i przemocy, łamania prawa oraz głoszenia skrajnych poglądów ideologicznych, w tym nazizmu czy komunizmu;

Jak widać, w regulaminie wyraźnie zaznaczono, co wolno, a co nie. Dodatkowo administrator forum wyrażając swoją opinię stwierdził, iż jest to trolling. Nie jestem w stanie się do tego ustosunkować, lecz słowa admina to rzecz święta - dlatego znalazło się to w powodzie bana.

Dodam coś od siebie. Gdybyś naprawdę chciał po ludzku uhonorować poległych, to zrobiłbyś to bez wrzucania tego obrazka (a była to jawna prowokacja, jestem tego świadom) i napisał zwykły wpis. Bez wciskania swojej ideologii. Boli mnie, że sądzisz, że takie zachowania są tolerowane i może wręcz pożądane. Jest jednak zupełnie odwrotnie - Stalin to nie dobry dziadek, a morderca gorszy niż Hitler. Szkoda, że nie jesteś w stanie sobie tego uświadomić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107
Napisano (edytowane)

Stalin to nie dobry dziadek, a morderca gorszy niż Hitler. Szkoda, że nie jesteś w stanie sobie tego uświadomić. 

Według mnie to Stalin był gorszy niż Hitler...ale to tylko moja opinia.
Gucio powinien dostać ub. Czy to nie dobrze, że postarał się i napisał ten wpis? Czy to nie dobrze, że poszukał informacji o II wojnie śwatowej? Co by było, gdybym napisał na blogu o Dniu Niepodległości w Ameryce a na końcu dałbym linki do źródeł i wstawiłbym zdjęcie Afroamerykanina ze swoją rodziną? Dostał bym bana za "trolling" i "propagowanie rasizmu"?

Edytowane przez KaoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Według mnie to Stalin był gorszy niż Hitler...ale to tylko moja opinia.

Dokładnie to napisałem.

Co by było, gdybym napisał na blogu o Dniu Niepodległości w Ameryce a na końcu dałbym linki do źródeł i wstawiłbym zdjęcie Afroamerykanina ze swoją rodziną?

A co ma piernik do wiatraka? Przykład zupełnie nieadekwatny do sytuacji...

Gucio powinien dostać ub.

Cytuję wypowiedź swajnera, na którego odpowiedź czekamy:

00:19 - swajner: W każdym razie, unbanu nie będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Odrzucam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...