Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
watdo

Skarga [swajner]

Rekomendowane odpowiedzi

watdo    9

Skoro mam chwilę czasu do następnego perma, to postanowiłem dorzucić coś jeszcze oprócz posta w temacie o petycji.

Drogi sfajnrze, mógłbyś w końcu łaskawie przestać łamać punkt:

7. Blogi, galerie, statusy
    7.4 Zabrania się:
         7.4.3 Prowadzenia działalności reklamowej za pomocą ww. systemów;

stale reklamując swoje Procesy.exe zarówno w statusach jak i na blogu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zamiast tego mógłbyś łaskawie ruszyć umierające forum, bo jak dotąd zauważyłem, że pomimo swoich uprawnień robisz dość niewiele w tym kierunku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Powiem Ci, że właśnie przez reklamę swajner ma zamiar zachęcić do oglądania forumowiczów. Fakt faktem, jest to zabronione, ale chyba dobrze by było, żeby osoby uczęszczające na forum mogły zobaczyć jak gra ich admin w gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
watdo    9

Jakkolwiek to by nie było uzasadnione moralnie, jest sprzeczne z regulaminem. Liczę na to, że swajner zaprzestanie reklamowania swojego kanału tam, gdzie nie powinien. zawsze może też zdjąć niewygodny punkt z regulaminu, ale nieważne

Twoja odpowiedź w żaden sposób go nie usprawiedliwia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Pozwolę sobie tu wstawić pewien artykuł. :)

Chodzi mi dokładniej o artykuł dotyczący reklamy, który można znaleźć np. na wikipedii.

Oto on: 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Wg. tego artykułu reklama to "informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub ide..."

Sam link do filmiku nie namawia do oglądania go. Równie dobrze użycie nazwy serwera podczas rozmowy na innym serwerze możnaby uznać za reklamę, czego staram się nie robić. Ciężko odnieść się do czegoś poprzez "tamten serwer". Czym innym są wiadomości typu: "Zapraszam na..."; "Tylko u nas...". To już jasno można określić jako reklamę. :)

Do tego można dodać, że nie widziałem zbyt wielu kar z naszej strony dotyczących linków do YouTube. :)

Ktoś znalazł fajny filmik i chce się tym pochwalić, daje go np. do swojego statusu, a ludzie go komentują zamiast zgłaszać. Często nawet my sami komentujemy dany filmik. Nic z tym nie robimy. :)

Oczywiście, mógłbym też stosować zasadę, której niegdyś nauczył mnie Rabus, cytuję "Jestem Adminem i regulamin mnie nie dotyczy", ale tego nie zrobię. Mógłbym też być bardziej restrykcyjny, a to pewnie nie spodobałoby się użytkownikom tego forum. To chyba dobrze, jeśli admin jest po prostu jednym z użytkowników. Wtedy wszyscy są równi. Ale skoro tobie, przedstawicielowi użytkowników nie podoba się admin, który stara się być jak najbardziej normalny i rządzi forum po cichu zajmując się wykonywaniem spraw technicznych, często naprawiając je od środka oraz zapewniając pewną formę bezpieczeństwa, to ok, mogę się zmienić. Od teraz mogę być adminem, którego ludzie się boją. Już jeden taki był... Tego kogoś nie trzeba było się bać, po prostu trzymał się mocno regulaminu, ten kto nie broił miał dobrze :)

Miło mi, że pojawiła się ta skarga, bo nie dostaję ich wiele. Teraz się nie dziwię, że niektórym przestało zależeć na tym miejscu... Taki Rabus, opłaca często wszystko z własnej kieszeni tylko po to, by ze strony użytkowników i wszystkich usłyszeć, że jest niepotrzebny... Jak coś więcej robił poza opłacaniem, to było dobrze... teraz go nie ma to nie ma co się także dziwić... ale to temat rzeka, zostawmy to. //Atex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
watdo    9
Napisano (edytowane)

Sam link do filmiku nie namawia do oglądania go. Równie dobrze użycie nazwy serwera podczas rozmowy na innym serwerze możnaby uznać za reklamę, czego staram się nie robić. Ciężko odnieść się do czegoś poprzez "tamten serwer". Czym innym są wiadomości typu: "Zapraszam na..."; "Tylko u nas...". To już jasno można określić jako reklamę.  :)

Dobrze, w porządku. W takim razie ja założę własny serwer, wejdę na wasze serwery i wyślę IP graczom, a gdy ci spytają "co to za ip?", odpowiem im "a to tylko mój serwer, tak sobie wstawiłem". Dzięki za odkrycie istotnej luki w waszym rozumowaniu, już wiem jak podbić rynek bez reklam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ktoś znalazł fajny filmik i chce się tym pochwalić, daje go np. do swojego statusu, a ludzie go komentują zamiast zgłaszać. Często nawet my sami komentujemy dany filmik. Nic z tym nie robimy.  :)

O, więc zupełnie przypadkowo trafiasz na swoje filmy i w większości tylko one cię interesują na tyle, że chcesz się nimi "podzielić"?

Od teraz mogę być adminem, którego ludzie się boją. Już jeden taki był...

Sprytne zagranie. Podobnie robili "wszechdobrzy" komuniści, których także gniewały takie skargi czy inne bunty, przez co wprowadzili terror.

Polecam czytanie ze zrozumieniem - chcę, byś przestał łamać regulamin, a nie wielkich zmian w twoim ogólnym postępowaniu. 

Oczywiście, mógłbym też stosować zasadę, której niegdyś nauczył mnie Rabus, cytuję "Jestem Adminem i regulamin mnie nie dotyczy"

Uczenie niesprawiedliwego podejścia do użytkowników. Tak, to zdecydowanie przysłuży się waszemu wizerunkowi.

Taki Rabus, opłaca często wszystko z własnej kieszeni tylko po to, by ze strony użytkowników i wszystkich usłyszeć, że jest niepotrzebny...

Niepotrzebny offtopic, zresztą jak dotąd słyszę wręcz przeciwnie - że JEST potrzebny.

Edytowane przez watdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Po pierwsze, Atexor, jeśli chcesz się wypowiedzieć, to się wypowiedz, a nie edytujesz mój post.

Po drugie, widzę, że kolega Wirt stara się na siłę znaleść kontrargumenty. :) Z reklamami chodziło mi o to, że jeśli ktoś poda adres, szczegółowy adres, to może to być uznane za reklamę, szczególnie jeśli to będzie cała treść wiadomości. Ale jeśli ktoś podczas rozmowy użyje nazwy serwera, np. "Na serwercraft było lepiej", wtedy nie można tego uznać za reklamę. 

Co do linków, większość również trafia tylko na swoje filmiki i wierzę, że dzieje się to zupełnie przypadkowo. :)

Co do tyranii, dałem znać, że nie będe takim adminem. Zająłem się tym forum, bo widziałem, że pozostali admini mają wywalone. Zajmuję się bardziej stroną techniczną całego forum, ale o tym już napisałem. Staram się, by moderacja miała jak najwięcej roboty, żeby się nie nudzili. 

Cytując Rabusa, napisałem, że mógłbym tak postępować. To Rabus uczył tak użytkowników, nie ja.

A teraz ja chciałbym zadać pytanie. Po co "wróciłeś" na to forum, skoro Ci się tu tak bardzo nie podoba? Żeby pomóc? Nie sądzę. :)

Widzę tu jedynie przykład niepotrzebnego rozpętywania wojen, których ta sięć przeżyła już ogromną ilość. Co jakiś czas pojawia się ktoś taki jak ty "starając" się wszystko naprawić i jednocześnie tworząc "rewolucję". Wnioskuję, że jest to pewnego rodzaju hobby lub forma zabicia czasu. Pewnie masz go za dużo, skoro marnujesz go tutaj, starając się rozpocząć kolejne kłótnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skylo    20

Watdo, jeśli użytkownik umieści w dziale Budowle film do swojej PRACY, to ma za to dostać bana? Łamie regulamin? Pokazuje swoją pracę przez film video, tak samo filmy swajnera są jego PRACĄ, więc nie wiem po co w ogóle ten temat jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
watdo    9
Napisano (edytowane)

Watdo, jeśli użytkownik umieści w dziale Budowle film do swojej PRACY, to ma za to dostać bana? Łamie regulamin? Pokazuje swoją pracę przez film video, tak samo filmy swajnera są jego PRACĄ, więc nie wiem po co w ogóle ten temat jest?

Oczywiście, że nie łamie regulaminu, bo wstawia go do działu Budowle, gdzie, jak mniemam, sposób przedstawiania ich jest dowolny. Tutaj rozmawiamy o statusach.

Po drugie, widzę, że kolega Wirt stara się na siłę znaleść kontrargumenty.

Wirt nie ma przecież z tym nic wspólnego, on tu nie wchodzi od bardzo dawna.

Co do linków, większość również trafia tylko na swoje filmiki i wierzę, że dzieje się to zupełnie przypadkowo.  :)

Tymi słowami wyraźnie dałeś mi już do zrozumienia, że zasada Rabusia ma tu faktyczne zastosowanie.

Dla przykładu: idąc twoim tokiem rozumowania reklamą można nazwać coś w tym stylu: "Zupełnie nowy produkt firmy X!"

Mam rację?

A teraz ja chciałbym zadać pytanie. Po co "wróciłeś" na to forum, skoro Ci się tu tak bardzo nie podoba? Żeby pomóc? Nie sądzę.  :)

Widzę tu jedynie przykład niepotrzebnego rozpętywania wojen, których ta sięć przeżyła już ogromną ilość. Co jakiś czas pojawia się ktoś taki jak ty "starając" się wszystko naprawić i jednocześnie tworząc "rewolucję". Wnioskuję, że jest to pewnego rodzaju hobby lub forma zabicia czasu. Pewnie masz go za dużo, skoro marnujesz go tutaj, starając się rozpocząć kolejne kłótnie.  :)

Z początku stworzyłem to konto, by napisać co nieco o tym, jak w moich (i nie tylko moich, jak się okazuje) oczach wygląda strona. Potem skorzystałem z okazji i napisałem skargę, a teraz próbuję dowieść słuszności tezy w niej zawartej. Nie uważam tego za kłótnię. Widzę jednak, że twardo stoisz przy własnej, niepodważalnej i boskiej racji, więc dam sobie chyba spokój i wrócę do wiecznego spoczynku. Wiedz tylko, że mi się nie podoba wykorzystywanie umierającego portalu do rozgłosu dla własnego kanału i na twoim miejscu zacząłbym coś robić w kierunku ratowania twojej platformy reklamowej. Coś więcej, niż tylko drobne prace techniczne.

Edytowane przez watdo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Masz rację. Przepraszam za wszystko, co robiłem dla własnej uciechy tutaj. Od teraz już nie będe tutaj nic robił dla przyjemności. Chciałem skorzystać na tym, że opiekuję się tym forum za darmo. Moją jedyną zapłatą chciałem uczynić "promocję" mojego kanału. 

Od teraz nie będę wystawiał niepotrzebnych statusów z mojego kanału, ani też nie pozwolę tego robić innym. Miałeś rację, a ja myliłem się. Postaram się być lepszym adminem i już nigdy nie będę naginał regulaminu, nawet tak jak to nieczęsto robiłem, pomagając użytkownikom. Po co mam to co robie na forum traktować jako przyjemność. Od dzisiaj będę o tym myślał jak o obowiązku.

Dalej będe naprawiał błędy samego forum, pouczał moderatorów, wybierał nowych, wyrzucał niepracujących, blokował boty oraz wykonywał robotę nienależącą do mnie, ale teraz będę to robił całkowicie za darmo. Nie wezmę już za to zapłaty w postaci samolubnej "promocji" samego siebie, bo teraz wszystko się zmieni.

Przepraszam i dziękuję jednocześnie, że otworzyłeś mi oczy. Teraz już wszystko jest jasne. Skoro robisz coś za darmo, nie rób tego z przyjemnością, traktuj to jak sprzątanie pokoju, jak obowiązek. Nie ma sensu czerpać z tego korzyści. Będę lepszym adminem od dzisiaj, sumiennym, surowym.

Naprawdę przepraszam, że dając linki do własnego kanału sprawiłem, że byłem uważany za złego i niesumiennego admina. Naprawdę przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Masz rację. Przepraszam za wszystko, co robiłem dla własnej uciechy tutaj. Od teraz już nie będe tutaj nic robił dla przyjemności. Chciałem skorzystać na tym, że opiekuję się tym forum za darmo. Moją jedyną zapłatą chciałem uczynić "promocję" mojego kanału. 

Od teraz nie będę wystawiał niepotrzebnych statusów z mojego kanału, ani też nie pozwolę tego robić innym. Miałeś rację, a ja myliłem się. Postaram się być lepszym adminem i już nigdy nie będę naginał regulaminu, nawet tak jak to nieczęsto robiłem, pomagając użytkownikom. Po co mam to co robie na forum traktować jako przyjemność. Od dzisiaj będę o tym myślał jak o obowiązku.

Dalej będe naprawiał błędy samego forum, pouczał moderatorów, wybierał nowych, wyrzucał niepracujących, blokował boty oraz wykonywał robotę nienależącą do mnie, ale teraz będę to robił całkowicie za darmo. Nie wezmę już za to zapłaty w postaci samolubnej "promocji" samego siebie, bo teraz wszystko się zmieni.

Przepraszam i dziękuję jednocześnie, że otworzyłeś mi oczy. Teraz już wszystko jest jasne. Skoro robisz coś za darmo, nie rób tego z przyjemnością, traktuj to jak sprzątanie pokoju, jak obowiązek. Nie ma sensu czerpać z tego korzyści. Będę lepszym adminem od dzisiaj, sumiennym, surowym.

Naprawdę przepraszam, że dając linki do własnego kanału sprawiłem, że byłem uważany za złego i niesumiennego admina. Naprawdę przepraszam.

swajner, mam nadzieję, że to jest sarkazm D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

swajner, mam nadzieję, że to jest sarkazm D:

Nie wyczuwasz ironii? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
watdo    9

Ktoś naprawdę źle rozumie moje intencje. Spodziewałem się, że jesteś rozsądniejszym człowiekiem i zrozumiesz, o co mi chodzi. Kto wie, może to moja wina, że zbyt krótko i agresywnie przedstawiłem problem, który mimo wszystko istnieje?

...Pf, dajmy sobie spokój. Złośliwy sarkazm wcale nie pomaga ani tobie, ani mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
piernik01    18

Ale to ON jest adminem. I to ON prowadzi to forum ZA DARMO. Chyba ma prawo coś z tego mieć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

To nie był sarkazm, przyznałem się do winy. 

Już nigdy nie będe korzystał z forum do własnych celów. Od teraz będę się bardziej przykładał do "pracy" na forum. Poza tym, co już robiłem, czyli naprawianiem błędów, ustawianiem forum, przypisywaniem uprawnień, usuwaniem botów, poprawą jakości, będe teraz naprawdę "pracował".

Bo jak widać, skoro ktoś podaje link do filmiku na swoim kanale, oznacza to, że wykonuje on swoją "robotę" niesumiennie.

Nie jest ważne, że starałem się to robić jak najlepiej, mimo że nic z tego nie mam, ważne jest to, że próbowałem skorzystać z mojej pozycji do własnych celów. Wszyscy tutaj, na tym forum robią co mogą, by to forum działało jak najlepiej. Naprawdę za to przepraszam.

Od teraz naprawdę nie będę tego robił. Ten dzień jest ważny, bo od dzisiaj nie będę tego forum traktował jako przywileju, czy też przyjemności. Od teraz stało się to obowiązkiem, niestety przykrym. 

Jak mówiłem wyżej, przepraszam i dziękuję jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
watdo    9

Jak na razie widzę, że próbujesz uczynić ze mnie w oczach innych swoistego oprawcę sprawnie posługując się sarkazmem, w którym dobitnie próbujesz dać innym znak, że moje rozumowanie jest błędne. Szkoda tylko, że wprowadzasz się tym w jeszcze większe bagno, bo jako administrator okazujesz właśnie nieskuteczność w rozwiązaniu tej sprawy, którą tak naprawdę mógłbyś rozwiązać jednym postem.

Nie pomyślałeś o tym, żeby dodać po prostu wykładnię do tego punktu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
damq    86

Wg. mnie to jest tak jakbyś mówił komuś, że nie ma prawa wywieszać reklamy swojej firmy na własnym płocie, albo na płocie sąsiada, jeżeli mu na to pozwala, kiedy Ty jesteś jego gościem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

A wracając do tematu sumienności. Jako, że jest to multikonto, zostanie ono zaraz zbanowane.   :)

Ale proszę się nie martwić, ten temat zostanie. Pana tożsamość, panie Z. również zostanie anonimowa. Tak więc myślę, że wszyscy będą zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
watdo    9

Wg. mnie to jest tak jakbyś mówił komuś, że nie ma prawa wywieszać reklamy swojej firmy na własnym płocie, albo na płocie sąsiada, jeżeli mu na to pozwala, kiedy Ty jesteś jego gościem.

Akceptowanie faktu, że to reklama tylko potwierdza fakt, że złamany został regulamin. Z twojej wypowiedzi można wywnioskować, że rzeczywiście zasada "Jestem Adminem i regulamin mnie nie dotyczy" obowiązuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...