Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
maze179

Tekstury serwerowe - gdzie umieścić?

Pytanie

maze179    0

Witam

Założyłem nie dawno serwer do minecrafta. Gram z kilkoma znajomymi przez hamahi. Pobrałem nowe tekstury HD, spatchowałem minecrafta, wgralem tekstury i u mnie wszystko dziala OK. Chcę wiedzieć co zrobić by inne osoby na servie miały też takie tekstury. W ustawieniach jest opcja "Tekstury serwerowe" ale po jej włączeniu u znajomych nic się nie zmienia. Gram w minecrafta od niedawna i jeszcze mało wiem. Proszę o pomoc :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
maze179    0

Więc każdy musi pobrać tekstury i je osobno zainstalować? Nie da się zrobić tak, że są one ładowane z servera? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Miloszu_xd    171
Napisano (edytowane)

Jak zrobisz tak jak podałem, to po wejściu na serwer wyświetli się im komunikat czy chcaą te teksturki i jak zaakceptują, to pobiorą się i zainstalują automatycznie

Edytowane przez Miloszu_xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maze179    0

Aha... rozumiem... 

Ale są to tekstury HD - 128x128 i chyba nie będą działać bez patchowania...

Paczka tekstur jest przeze mnie przerabiana, więc muszę ją jakoś uploadować na hosting. Jaki wybrać najlepiej j jak zrobić by z hostingu tekstury pobrały się bez konieczności pobierania ich przez przeglądarkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
spec1307    0

Wątpie by istaniała możliwość inna niż pobieranie przez przeglądarkę. O hosting tez ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi