Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Zrobiłem parę questów według wzoru , działają ale są pewne problemy , mianowicie: 1. Po wpisaniu flagi questa onlyfirst quest robi się tylko raz . Czyli jeżeli zrobi ..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Zrobiłem parę questów według wzoru , działają ale są pewne problemy , mianowicie: 1. Po wpisaniu flagi questa onlyfirst quest robi się tylko raz . Czyli jeżeli zrobi ..."> Skocz do zawartości
  • 0
Lembada

Problem z pluginem Bukkit Quester

Pytanie

Lembada    1

Witam mój problem jest taki:

Zainstalowałem na bukkicie plugin Quester odpowiedzialny za questy - 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Zrobiłem parę questów według wzoru , działają ale są pewne problemy , mianowicie:

1. Po wpisaniu flagi questa onlyfirst quest robi się tylko raz . Czyli jeżeli zrobi go gracz "Tomek" to gracz" "Franek" juz nie będzie mógł go wykonać. Bez wpisania tej flagi quest można wykonywać nieskonczenie wiele razy , a tu chodzi o to żeby 1 gracz mógł wykonać 1 raz i drugi też i trzeci itp. itd...  Jak to zrobić?

2. Drugi problem to to , że questy są dostępne tylko dla adminów , nie mogą ich wykonywać zwykli gracze. Jak przestawic żeby mogli wykonywać i gracze i admini ? 

Proszę o dokładną odpowiedź , jeżeli np chodzi o komendę to o dokładny opis co po koleji wpisać a moze jeżeli o permission także o linijke , co mam zmienić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do Questów użyj pluginu Citizens , jak ustawić questera oraz dodać do niego questy znajdziez w sieci. Ustawienia permisji są bardzo proste , a jeśli chodzi o questy to można tam ustawić opcję jednorazowego wykonia przez jednego gracza, z tym wyjątkiem że gdy gracz "Tomek" wykona quest to gracz "Marek" również będzie mógł go zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi