Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
tobik145

Zabezpieczenie skrzyni/domu

Pytanie

tobik145    0

Witam! Mam kolejne pytanie. Jak zabezpieczyć skrzynie lub drzwi tak, abym tylko ja mógł je otwierać/wchodzić do domu bez wgrywania jakichś pluginów. Próbowałem /cprivate ale ta komenda u mnie nie działa. Proszę o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
tobik145    0

A da się wgrać go normalnie jeśli używam Minecraft Server a nie Bukkit ? Proszę o pomoc jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KristoforoH    65

Nie, pluginy da się wgrać TYLKO na bukkita i nie jest to trudne! Wysarczy wkleić plik .Jar do folderu "plugins"

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Loozak    1

Prócz bukkit popularny jest też Spiggot, jest to przecież zoptymizowany bukkit, bardziej wydajny itd. Co do tematu to komenda:

/cprivate

lub

/cpassword

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
tobik145    0

Używam Minecraft Server i żadna z tych komend nie działa. Będę musiał korzystać z Bukkita albo po prostu darować sobie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kuba606    4

Przecierz pisze wam, że ma serwer z minecraft.net!

Nie piszcie, że może użyć pluginu jeśli nie może go wgrać.

Co do tematu, to miecraft server jest bardziej do stawiania serwów prywatnych, np: gdy chcesz grać z kolegami z klasy, nie ma tam możliwości wstawiania pluginów, ani innych modyfikacji.

Jeli zależy ci na tym, to wpisz na yt albo google: jak zrobić serwer bukkit? i sobie poszukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość   
Gość

Żeby dostać Bukkita musisz pobrać go z tej strony (to jest officialna strona bukkita).

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

I po postawieniu serwa, pobierz plugina i go w graj.

Najlepiej jeśli też wgrasz WorldEdita ponieważ ułatwi ci stawianie cuboidów i perrmisionów na tereny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Kolejne powtarzające się rozwiązania będą traktowane jako spam i nagradzane ostrzeżeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi