Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Nick30

Laptop HP655 i kartagraficzna

Pytanie

Nick30    0

Siemka witamw ostatnim opisanym przezemnie temacie prosiłem was o jakiś dobry program do nagrywania gier. Dalisicie mi Mirilis Action lecz jednak ta misja sie nie powiodła chciał bym nagrywać na starym dobrym Frapsie który jest sprawdzony itp.

Więc tak chciał bym nagrywać minecrafta tym "Frapsem" mając z 30 fps jaką polecacie mi najtniszą kartę graficzną która właśnie pomogła by mi to osiągnąć.

mój sprzęt: Laptop HP655 neet book

Procek: AMD E2-1800 APU with Radeon(tm) HD Graphics 1.70 GHz

Zainstalowana pamięć (RAM) 4,00 GB (dostępne: 3,60HGB)

typ systemu: 64 bity 

PROSZE O POMOC pls :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KaoPL    107

W laptopie nie zmienisz karty graficznej, a jak już, to jest na to małe prawdopodobieństwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

W laptopach można wymienić kartę graficzną, pod warunkiem, że domyślna (będąca równocześnie jedyną) jaka w nim jest nie jest zintegrowana. W Twoim przypadku jak widzę, to masz dedykowaną (czyli nie zintegrowaną), tak więc teoretycznie można wymienić. Niestety laptopy są tak robione, że dany komponent mocno jest związany z drugim, wiesz... napięcia, złącza, sterowniki domyślne, biosowe itp. Twój laptop jest dość słąb, więc myślę, że nawet jakby się dało wymienić kartę, to nic to nie da ponieważ procesor 1,7Ghz to mało. Na początku myślałem, że jest to stary laptop ale spostrzegłem domyślny windows 7, więc to w miarę nowy laptop ze słabym procesorem i tutaj głównie on spowalnia.

A odnośnie wymiany procesora - z tego co wiem także jest możliwa, ale o wiele bardziej kłopotliwa od wymiany karty graficznej, bo często jest robiony tak, aby był "na stałe", a jak laptop muli to "kup pan nowego". Możesz się podpytać w sklepie komputerowym, czy taka wymiana jest w ogóle możliwa.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

W laptopach można wymienić kartę graficzną, pod warunkiem, że domyślna (będąca równocześnie jedyną) jaka w nim jest nie jest zintegrowana. W Twoim przypadku jak widzę, to masz dedykowaną (czyli nie zintegrowaną), tak więc teoretycznie można wymienić. Niestety laptopy są tak robione, że dany komponent mocno jest związany z drugim, wiesz... napięcia, złącza, sterowniki domyślne, biosowe itp. Twój laptop jest dość słąb, więc myślę, że nawet jakby się dało wymienić kartę, to nic to nie da ponieważ procesor 1,7Ghz to mało. Na początku myślałem, że jest to stary laptop ale spostrzegłem domyślny windows 7, więc to w miarę nowy laptop ze słabym procesorem i tutaj głównie on spowalnia.

98% laptopów poniżej 4000zł ma niewymienialną grafikę (wyjątki to główne me gusta - Clevo). Z procem jest dużo łatwiej, ale po pierwsze: sam tego nie zrobisz, a po drugi robocizna zazwyczaj kosztuje więcej, niż sam procek. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...