Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
zmora90

1.5.1 problem z modami

Pytanie

zmora90    0

Próbuję wgrać mody: Timber, ModLoader, OptiFine, ReiMinimap

Po wgraniu OptiFine i ReiMinimap wszystko działa jak należy, jeśli wgram ModLoadera Minecraft nie odpala.

Gdy robię na odwrót: najpierw wgrywam ModLoadera i Timber - wszystko działa, po wgraniu OptiFine i/lub ReiMinimap Minecraft nie odpala.

META INF usunięty. Ktoś podpowie co się dzieje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość havoC4   
Gość havoC4

Spróbuj może wrzucić ModLoadera i TimberMod'a normalnie do minecraft.jar, a OptiFine'a i Rei's Minimap wrzuć przez MCPatcher'a. W ogóle używałeś go? Taki program jak MCPatcher?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
zmora90    0

MCPatcher? Nie, nie używałam.

Zaraz postaram się poszperać.

-edit-

W opisie jest, że to program głównie do wspierania tekstur, więc jak to się ma do mojego problemu?

Edytowane przez zmora90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
zmora90    0

Dopiszę tylko, że - mimo wszystko - wypróbowałam MCPatcher i nic nie pomógł.

Gra chodzi, ale wcale nie 'widzi' modów, na dodatek chodzę Stevem zamiast mojego skina.

edit

re-instalnęłam Minecrafta, wgrałam wybrane mody bez wsparcia ze strony MCPatchera, MagicLaunchera czy innych tego typu programów i (póki co) wszystko śmiga. Pogram trochę i się upewnię, bo poprzednim razem Minecraft wysiadł dopiero po jakimś czasie.

Nie wgrałam optifine ale chyba już tego nie zrobię, skoro gra działa, to za bardzo boję się, że coś nagle nawali z byle powodu. Jakoś przeżyję bez niego.

Edytowane przez zmora90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...