Vancries 0 Napisano 20 Marzec 2013 Witajcie, Gdy stoi ktoś ode mnie gdzieś tak około 10 kratek nie widze jego zbroi tylko czarny (ciemny) korpus postaci czyli nic nie widze. Z potworami jest to samo nie maja kolorow tylko sa cale czarne. Jak to naprawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Miloszu_xd 171 Napisano 20 Marzec 2013 Podaj specyfikację komputera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Vancries 0 Napisano 22 Marzec 2013 1)Gdy stoi ktoś ode mnie gdzieś tak około 10 kratek nie widze jego zbroi tylko czarny (ciemny) korpus postaci czyli nic nie widze. Z potworami jest to samo nie maja kolorow tylko sa cale czarne. 2) Jakiego najlepiej wybrać OF do niezbyt dobrego kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Atexor 424 Napisano 22 Marzec 2013 OF? Optifine? Aktualnego, czyli A7 Ultra. Zaktualizuj także sterowniki karty graficznej, bo może nie wyrabiać. Twój sprzęt nie powala szybkością, słaby procesor. Zmniejsz w opcjach MC odległość renderowania, a także przeczyść kompa programami CCleaner (rejestr i pliki - uważaj na kosz, cookies, historię) oraz Odkurzacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Vancries 0 Napisano 22 Marzec 2013 (edytowane) Ale jak juz wejdzie Normal i Light to co zrobic? Ktory wybrac? A co mam zrobic z tymi cieniami?! ModLoader opłaca się instalować do OF i Rei`s minimap? Edytowane 22 Marzec 2013 przez Vancries Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Atexor 424 Napisano 22 Marzec 2013 Rei i Optifine nie wymagają Mod Loadera, więc jak nie masz innych modów to go nie wgrywaj niepotrzebnie. Wersja Ultra zawiera w sobie wszystkie - light itp. Zależy jak ustawisz. A te cienie to najpewniej karta graficzna/procesor która(y) nie wyrabia z liczeniem... Dlatego chodzi mi o to, aby odciążyć komputer. Jaką masz wersję javy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Vancries 0 Napisano 23 Marzec 2013 7 , 32 bitową. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 patryk0700 7 Napisano 23 Marzec 2013 Jest też taka możliwość, że w opcjach OpiFine'a coś zmieniłeś i teraz tak jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 KaoPL 107 Napisano 23 Marzec 2013 @MurzynAndrzej, a ja myślę, że to wina tego, że nie ma ModLoader'a ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 patryk0700 7 Napisano 23 Marzec 2013 Jak by co to OptiFine w ogóle go nie potrzebuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 KaoPL 107 Napisano 23 Marzec 2013 A Rei's Minimap? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 maties7 13 Napisano 23 Marzec 2013 Też nie potrzebuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 RasiCraft 0 Napisano 23 Marzec 2013 Może za słaba karta graficzna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Vancries 0 Napisano 24 Marzec 2013 Tak to wygląda. Podalem na przykładzie skrzynek; Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 lkuszal 76 Napisano 24 Marzec 2013 podaj specyfikację pieca, to może się problem sam "rozwiąże" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 patryk0700 7 Napisano 24 Marzec 2013 Może zrób reinstal minecraft'a i zobaczymy, czy się coś zmieni :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Vancries 0 Napisano 24 Marzec 2013 Robiłem reinstall . Wcześniej tego nie miałem, więc raczej nie "piec" chodzi. Procek: Pentium(R) Duel - Core CPU T4500 @2,3GHz 4gb ram karta gr: NVIDA GeForce 310M Dodam ze to lapek , szału nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 lkuszal 76 Napisano 24 Marzec 2013 Spróbuj po zainstalowaniu OptiFina: 1. Wyłączyć wszystkie cząsteczki, animacje 2. Zmienić rendering na tiny. 3.Zrestartuj Minecrafta 4. Zobacz czy wtedy będzie dobrze oświetlało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witajcie,
Gdy stoi ktoś ode mnie gdzieś tak około 10 kratek nie widze jego zbroi tylko czarny (ciemny) korpus postaci czyli nic nie widze. Z potworami jest to samo nie maja kolorow tylko sa cale czarne.
Jak to naprawic?
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi