Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez Kozaczekk
Witam mam problem na serwerze . Jeśli się bije z graczem który ma na mieczu Zaklety Ogien to i się pale nie daje mi to obrażenia ... ( Nie mam zadnych mikstur ) . Co zrobić ? Czy to jest przez jakiś plugin ?
-
Przez HejterskiPL
Witajcie! Z tej strony HejterskiPL!
W tym temacie przedstawię Wam moją paczkę modyfikacji.
Nazywa się ona HejterPack i urozmaici Waszą rozgrywkę!
Opis paczki:
Jest to paczka stworzona dla osób które nie szukają w Minecrafcie RPG, ani żadnej nowej gry.
Zawiera ona modyfikacje które mają na celu urozmaicić i usprawnić grę.
Jedak mimo tego co napisałem nie jest to suchy modpack -
wręcz przeciwnie, natrafimy tu bowiem na nowe zwierzęta,
a w nocy także na potężne potwory. Jeśli chcemy,
możemy się w każdej chwili pobawić magią lub wybrać się do Twilight Forest.
Podobają Ci się niesamowite Twilightowe drzewa, ale nie chce Ci się ich ścinać?
Dzięki Tree Capitator nie musisz :)
Pragniesz także walczyć za pomocą nowych, potężnych broni ? Niema sprawy - paczka na to pozwala.
Rozbicie obozowiska to też nie problem. Masz za mało miejsca w ekwipunku?
Dzięki plecakom zwiększysz swój inwentarz o wiele miejsc.
Możesz także ładnie umeblować dom za pomocą Mebli i szafek.
Crafting w paczce także jest łatwiejszy. Tak samo jest z enchantem.
Drewniana skrzynia to za mało ? Tutaj są także ogromne diamentowe.
Ziemia wydaje bardzo bogate plony oraz dużo kwiatów (dzięki Pam's mamy ponad 90 nowych roślin).
Inne niż wszędzie mikstury, a także zioła ? Oczywiście.
A najlepsze jest to że potwory po śmierci rozczłonowują się :D
Lista Modyfikacji:
Optifine - Więcej FPS
Minecraft Coder Pack - Wymagany
Minecraft Forge - Wymagany
Forge Mod Loader - Wymagany
Code Chicken Core - Wymagany
bspkrsCore - Wymagany
GuiAPI - Wymagany
Custom Spawner - Wymagany
Not Enough Items - Pokazuje receptury craftingu
Tree Capitator - Zetnij pień a reszta sama spadnie :)
Dynamic Lights - Trzymana i rzucana pochodnia też świeci
Asgard Shield - Dodaje Tarcze
Damage Indicators - Pokazuje ile potwór ma zdrowia i ile mu zadajemy
Rei's Minimap - Minimapa w grze
Status Effect HUD - Pokazuje ile czasu będzie trwał efekt (np. z mikstury)
Camping Mod - Obozowiska, namioty
Animal Bikes - Możliwość jeżdżenia na zwierzętach
Backpack - Plecaki
Bibliocraft - Szafki, stojaki na zbroje itp.
Colorful Armor - Możliwość pomalowania zbroi innej niż skórzana
Custom NPC's - Stwórz sobie sługusów
Easy Crafting - Możliwość craftowania bez znania receptur
Enchanting Plus - Możliwość enchantu na to co wybierzemy
Iron Chest - Skrzynie inne (i większe) niż drewniane
More Stackables - Możliwość stackowania przedmiotów których domyślnie się nie da (np. drzwi)
Natura - Nowe drzewa, rośliny
Pam's spawn - więcej gliny, melonów i grzybów w okolicy spawnu
Pam's Harvest - Rośliny, owoce
Pam's Weeeeee! Flowers - Kwiaty
Potions & More! - Nowe mikstury i zioła
Smart Moving - Czołganie się, wspinaczka itp.
Smart Render - Lepszy rendering
TF2 Teleporter - Teleportery jak w grze Team Fortess 2
Twilight Forest - Nowy wymiar
Update Checker- Sprawdza aktualizacje niektórych modów
MatMOS - Lepsze dźwięki
Mob Dismemberment - Rozpadanie się potworów po śmierci.
Death Chest - Jeśli umrzemy a mamy skrzynkę w ekwipunku to tam wędrują nasze itemy
Grimoire of Gaia - Masa nowych potworów
Weapon Mod - Nowe bronie
Emoticons - Pozwala wstawiać emotikony na chat
Download:
Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
"
-
Przez SilverStar
Witam.
Dziś zaprezentuję wam moją mapkę typu Escape
Jest w niej ok.10 pokoji z parkourem. Zabawa gwarantowana+dobra nagroda na końcu
Trudność mapki ok. 7/10
Download: [code]http://speedy.sh/MDb5K/Parkour-p.rar[/code]
Zapraszam do oceny mapki
http://www.youtube.com/silverstar1211
-
Przez Ebazarnik
Po długiej i nie przewidzianej przerwie, wróciłam na forum. Ten wpis został napisany pół miesiąca temu, jednakże musiałam dokonać pewnych modyfikacji tekstu. Już nie zwlekając ani chwili dłużej, wyjasnię kilka drobnych spraw ; W tym wpisie napisałam bardzo szczegółowo jak przejść początek epizodu, pomimo tego że wszystkiego można się łatwo domyśleć Druga sprawa: zbliża się początek roku szkolnego, więc będę pisać albo w soboty albo w piątki, publikować będę w następny dzień. Trzecia sprawa : zapraszam do czytania : The Walking Dead jest grą podzieloną na epizody, tworzoną przez Telltale games, dostępną na PS3, XBOX 360, i PC/MAC. Dotychczas zostały wydane pierwsze trzy epizody : A New Day, Starved For Help i Long Road Ahead. Jest z gatunku Horror, nie posiada oficjalnego spolszczenia i nie stroni od brutalności =P Na całe szczęście nie jest to kolejna gra skupiająca się tylko na zombie. Jest takim Heavy Rain'em na wszystkie platformy. Można spokojnie powiedzieć że jest interaktywnym filmem. Sam decydujesz co masz w danych momentach powiedzieć, zrobić itd., czasem zdarzają się ograniczenia czasowe. W pewnych momentach w epizodach, trzeba zadecydować kogo uratować, po czyjej stronie stać i komu dać jedzenie. Pod koniec epizodu dostajemy tabelkę z globalnymi wynikami tzn. Porównuje ile osób, które skończyły grę, wybrało daną opcję. Dajmy na przykład ocaliło osobę Abc 48% graczy, a osobę Efg 52% =P UWAGA ! SPOILERY ! NIE CZYTAJ JEŚLI NIE CHCESZ POZNAĆ FRAGMENTÓW FABUŁY ! Głównym bohaterem gry jest Lee Everett - skazany za zamordowanie senatora i swojej żony, na dożywocie. Grę zaczynamy w momencie wiezienia do więzienia przez oficera, równocześnie przechodząc ,,samouczek,,. Sielanka ustaje gdy nagle na drodze pojawia się jakiś tajemnicza istota i chcąc ją ominąć spadają z drogi. Po jakimś czasie Lee odzyskuje przytomność w aucie jednocześnie zauważając że kierowca zniknął. Trzeba kopnąć szybę i z niej wyjść. Jak już się wydostaniemy zobaczymy ciało kierowcy, pistolet i nabój. Bohater musi wydostać się z kajdanek więc podchodzi do oficera i zabiera kluczyki, teraz trzeba otworzyć kajdanki. Po chwili upada klucz, oczywiste jest że trzeba go podnieść.( you don't say ? ) Po rozkuciu z kajdanek oficer lekko się porusza a po chwili nas zaatakuje . Trzeba odskoczyć do tyłu, chwycić broń i nabój ( jeżeli zombie się do ciebie zbliży, kopnij go w twarz ). Postać spróbuje naładować broń, niestety nabój wypadnie mu z rąk, więc szybko go podnieś i strzel mu w głowę.Wstrząśnięty całą sytułacją Lee, zauważa tajemniczą postać po czym zaczynają się pojawiać inne zombie, zaczyna uciekać. Aby uciec wdrapuje się przez płot do czyjegoś ogrodu. Przed ( powolną, ale jednak ) hordą ratuje go odgłos strzał. Wejdź do domu w poszukiwaniu pomocy,okaże się że domowników nie ma. Przed odebraniem wiadomości z telefonu, przeszukaj szafki w kuchni. Sekretarka w telefonie informuje nas że mamy trzy wiadomości z których wynika że w domu została niania z dziewczynką imieniem Clementine, a rodzice małej są w Savannah - prawdobodobnie martwi. Z Walkie-Talkie które znajdziemy w jednej z szafek z kuchni, odzywa się owa dziewczynka. Pytamy się podstawowych rzeczy ( ile ma lat, gdzie jest, czy jest bezpieczna itd. ), po chwili konwersacji zaatakuje nas jej zombifikowana niańka. Po raz pierwszy ( lub drugi ; to zależy czy na początku zombie był na tyle blisko by nas zabić ) zdarza się sekwencja QTE, kopiemy ją i odsuwamy się od niej, dopóki dziewczynka nie przyjdzie nam z pomocą ; bierzemy od niej młotek i walimy w głowę truposza. A o reszcie rzeczy która się wydarzyła, musicie już zagrać lub obejrzeć LP z gry. Fragment rozgrywki : [media]http://www.youtube.com/watch?v=Hx9POcM0m5Q[/media]
Gra jest niesamowita, każdemu ją polecam. Fabuła nie jest powiązana z serialem i komiksem, ale gościnnie występują niektóre postacie ( np.: Glenn lub Lily C. ), co jest dużym plusem Muzyka czaruje, fabuła ciekawa, grafika śliczna ( szczerze, to mój ulubiony typ =3 ), bardzo dobra grywalność, klimat wciąga... czego chcieć więcej ? No, może troszkę mniej brutalności i byłoby dla mnie cacy.... choć wszyscy dobrze wiemy że to nie możliwe .Według mnie jest to bardzo doby kandytat na grę roku, (a przynajmniej najlepszą grę rozprowadzaną cyfrowo ) Nie mogę się doczekać kolejnych epizodów, mimo iż drugi zostawił jeden bardzo nie przyjemny obrazek w mojej psychice ( Nienawidzę st. Johnów ) Mój ulubiony utwór z_pierwszego_epizodu:[media]http://www.youtube.com/watch?v=sOFHKSc5YFQ[/media]
Dzięki za przeczytanie ! Proszę o pisanie jeśli coś by było nie tak i poprawianie w pewnych kwestiach. Co myślicie na temat gry ? Którą postać najbardziej lubicie ? piszcie w komentarzach. W następnym wpisie opiszę grę : the Calling ( Exlusive dla Wii ) Dzięki za przeczytanie, zachęcam też do przeczytania popszedniego wpisu o grze indie Lone Survivor. Do zobaczyska -
Przez kubex
Sieeeeemaaaaanoooooo!
Jestem Kuba.
Jestem młodszy.
Jestem posiadaczem i hosterem serwera minecraft.
Kocham pykać w minecraft i siedzieć na [url="http://forum.minecraft.pl"]forum.minecraft.pl[/url]!
Dzięki, myślę że to wystarczy.
Enjoy!
kubex/masterkubala
-