RogiPL 5 Napisano 16 Marzec 2013 Witam! Założyłem ten temat ponieważ chciałem wiedziec co inni sądzą o grach we wcześniejszych czasach a dokładnie poprzednich częściach gier.Zaczynamy. Na początek seria gier Call of Duty. Bardzo ciekawa strzelanka dominująca na polu FPS'ów. Chodzi mi o zmiany wprowadzane w kolejnych częściach.W Call of Duty 1/UO (Dodatek United Offensive) gra jeszcze sporo osób (w tym ja) a gra ma już swoje lata.Bardzo podoba mi się grywalnośc tej gry i że każdy ma równe szanse a nie jak w dalszych częściach (o tym zaraz).W pierwszej części kultowej serii w trybie multiplayer mamy do wyboru kilka broni:szybko strzelne,snajperki,rifle(Takie snajperki bez lunety ;d),półautomatyczne i kilka innych.Nie ma żadnych broni zablokowanych,żadnych leveli,dodatków do broni,nic.To bardzo mi się właśnie podoba-Każdy ma równe szanse cokolwiek by się nie działo. Nie ma tak jak w częściach MW jakieś powiększone magazynki czy inne.Moim zdaniem tak jak w pierwszej części gry powinna wyglądac gra. Przykład:Początkujący w MW3.Biegnie z jakąś tam bronią strzela do kolesia który ma tą samą bron albo podobną ale przegrywa bo ma dodatku do broni powiększony magazynek.Oczywiście ma szansę kogoś zabic ale musi wbijac levele żeby miec lepszą bron i tak dalej... Początkujący w Cod 1.Bierze bron leci na kolesia i ma takie same szanse jak jego przeciwnik.Wiadomo że bronie różnią się od siebie ale nie ma broni dominującej w tej grze. Need for Speed Pierwsza częśc była cudowna. Emocjonujące nielegalne wyścigi,tuning,storyline. Mogło byc tylko lepiej. NFS Underground 2 była jeszcze lepsza! Bardzo rozbudowany tuning,nocne wyścigi,jazda po mieście(nocą a to też wpływa na klimat gry). I następnie dostaliśmy Most Wanted.Przyznam że to jedna z moich ulubionych części. Był tuning ale mniej rozbudowany,jazda po mieście ale dniem,ciekawa czarna lista i najlepsze:Ucieczka przed policją. Teraz opisze te nowe części. NFS Shift wyścigi po torach całkiem legalne,brak wizualnego tuningu o ile pamiętam,nie ma policji bo jak mogą cie gonic po torze wyścigowym.Reszta wygląda bardzo podobnie.Myślałem że ratunkiem będzie NFS Most Wanted 2012 ale troszkę się zawiodłem. Najbardziej brakuje mi tam tuningu wizualnego auta i takiego dreszyka adrenaliny przed kolejnym nielegalnym wyścigiem. Nie podoba mi się też ,,szukanie'' nowych aut ukrytych w wirtualnym świecie. Mam jedno marzenie związane z tą serią: Żeby połączyli Underground 1,Underground 2,Most Wanted i Most Wanted 2012. Nie chce żeby wszystko z tych części było połączone ale tyko np. Do Undergroundów dodac większy świat i policję, z każdej części coś i złączyc to w całośc. Co wy sądzicie o tych dwóch grach?Zmieniają się na lepsze czy na gorsze? Co wam się nie podoba teraz a podobało kiedyś? Piszcie opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gofas3r 0 Napisano 16 Marzec 2013 Zmieniaja sie na lepsze chodzi mi o Grafike i inne efekty. Technologia idze naprzod . Hmm w coda dlugo nie gralem wiec nie bede wypowiadal sie po jedynie gralem w cod 2 i cod 4 a jak o nfs pograło sie pare lat wiec co nowsza czesc tym ciekawsza moja ulubina jest underground 2 moze przez to ze naj dluzej gralem lecz co nowsza to lepsza grafika i nowsze auta jak najbardziej jestem bardziej za nowymi grami lecz to nie znaczy ze nie mozna pograc w stare gry ich sie nie zapomni. ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RogiPL 5 Napisano 16 Marzec 2013 Chodzi mi o jakośc rozgrywki a nie grafikę ;) Wiadomo że im nowsza gra tym lepsza technologia i grafika jednak w temacie mialem na mysli grywalnośc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Miloszu_xd 171 Napisano 16 Marzec 2013 (edytowane) Ogólnie jest coraz lepiej, ale szkoda że twórcy tworząc kolejne części jakiejś gry często porzucają to, co było fajne w poprzednich częściach (np. w Two Worlds świat był wielki i otwarty, a w Two Worlds II stał się znacznie mniejszy i bardziej zamknięty) Edytowane 17 Marzec 2013 przez Miloszu_xd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrZitrix 0 Napisano 16 Marzec 2013 wieksza dynamika częste wybory dokonywane przez gracza grafika motoryka gier :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazej_VIP 17 Napisano 17 Marzec 2013 Ja chciałem porównać Call of Duty 4 Modern Warfare, Call of Duty Modern Warfare 2 i Call of Duty Modern Warfare 3. - Call of Duty 4 Modern Warfare jest świetną grą z wspaniałą fabułą i dobrą jak na tamte czasy grafiką. Grałem w nią od premiery w Polsce i mam ją do dziś. Każda misja była dopracowana i dawała dużo frajdy. Za każdym razem kiedy kończyłem misję Koniec Gry wstawałem z krzesła, stawałem na baczność i salutowałem z łzą w oku (najprawdopodobniej robiłem to z powodu zżycia się z postaciami z gry). Multi jest dobre a dużym jego plusem są serwery z modyfikacjami typu Zombie Mod albo Dead Run. - Call of Duty Modern Warfare 2 podobna do CoD4 pod względem grafiki i fizyki ale nie fabuły. Fabuła wydała mi się odrobinę gorsza, bardziej liniowa niż w CoD4 ale i tak cieszyła oko i sprawiała, że gracz mógł się w nią wczuć. Podobnie jak czwórka spowodowała u mnie uczucie smutku z powodu śmierci Ghosta ale także szczęścia gdy wbiłem Shepardowi nóż między oczy. W tej części CoD trudno mi było ogarnąć multi - było wypełnione graczami z maksymalnymi poziomami którzy nie pozwalali rozwinąć się świeżym graczom. - Call of Duty Modern Warfare 3 gra naładowana akcją, wybuchami i przerysowanymi efektami specjalnymi. Mimo iż cieszyła oko pod względem grafiki to fabularnie była nudna. Tak samo jak CoD4 i MW2 wprowadzała mnie w uczucie smutku i radości, sprawiła, że zżyłem się z postaciami a szczególnie z Yuri'em. Multi było troszkę lepsze od tego z MW2 z tego powodu że można było rozwalić każdego każdą bronią bez względu na jego poziom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach