Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Artur Crafting

Problem z modami do Minecrafta 1.5.

Pytanie

Witam.

Mam problem z modami do Minecrafta 1.5 (Classic). W poprzednich wersjach jakoś normalnie pobierałem Minecraft Forge oraz Modloader pobierałem mody i wszystko działało pięknie ładnie. A teraz?... Nic  nie działa, a mianowicie: pobieram sobie Modloader oraz Minecraft Forge (oczywiście do odpowiedni do wersji Minecrafta)  instaluje je, włączam MC i... Critical Error FML. Nie wiem co jest nie tak. Mod Too Many Items  działa bez Forge'a, wystarczy tylko Modloader, ale inne mody potrzebują Minecraft Forge. Proszę o pomoc oraz opis jak wy instalujecie mody do Minecrafta wersji 1.5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Rapikol    88

Nie instaluj ModLoadera razem z Forge.
Po to właśnie został stworzony Forge by zastąpić ML i nie powinieneś używać dwóch naraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rapikol    88

Bądź pewny, że mody które instalujesz do Forge również są aktualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Tak na pewno są aktualne, ale jak sam Forge z Modloaderem zainstaluje i nic poza tym to critical error jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ShoyGaming    3
A usunąłeś META-INF? Czy zainstalowałeś FML, ML poprawnie? Może pobierz inną wersję/alternatywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Aha rozumiem. Spróbuje tego i napiszę jak coś. ;)

EDIT:

Dzięki wielkie mody działają, ale nie działa mi jeden: Little Blocks Mod. Ukazuje mi się black screen. Pobrałem go za tąd: 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

.

I pojawił się drugi błąd. W modach brakuje tekstur. Znaczy jak mam w modzie jakiś blok to jest on biały i ma napisy "missing texture".

Edytowane przez Artur Crafting

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
bany7947    1

Może ten Little Blocks Mod działa tylko z ModLoaderem? Są takie mody, które nie są kompatybilne z Forge. A grasz na jakimś texture packu? Bo to może być powód białych bloków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

Można połączyć Forge z ModLoaderem ale wtedy można wgrać tylko określone mody w określonej kolejnośći.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jedyne mody, w których mam z blokami to Printer Block i ComputerCraft. Czyli rozumiem, że oba nie działają bez Mod Loadera.

Gram na domyślnym texture packu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13

Słyszałem, że z tymi teksturami to są jajca i niektórym pokazują się białe blocki. Co prawda tego dokładnie nie testowałem, ale wydaje mi się, że można to ręcznie naprawić. Innymi słowy z jakiś powodów gra szuka tekstur w innym miejscu niż przewidział to autor. Poprawną lokalizację plików z teksturami można wyczytać z logów Forge, gdyż przy brakującej teksturze powinna pojawić się stosowna informacja ze ścieżką jaką korzysta gra. Teraz wystarczy, że rozpakujesz mod i poprawisz ścieżki do tekstur i go ponownie spakujesz. Ewentualnie można spróbować wrzucić tesktury z poprawną ścieżką bezpośrednio do minecraft.jar. Jednak całkiem możliwe, że nazwy plików nie będą się zgadzać, więc ta metoda może mizerne efekty.

Gdzieś także czytałem, że optifine może powodować takie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...