Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
TataIgora

Problemy z logowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

TataIgora    0

Witam. Nie wiem czy to jest dobre miejsce na zamieszcenie tego postu, ale gram tylko na Freebuild, wiec chyba moge dodac ten temat tutaj. W dniu wczorajszym po zalogowaniu sie na Minecraft.net pojawila mi sie informacja "Update". "Update" zrobilem i okazalo sie ze nie moge sie zalogowac na serwer. Zalaczam screenshot dotyczacy problemu:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Jako ze nie jestem pewny czy link zadziala (nigdy wczesniej nie edytowalem tu postow) to opisze dodatkowo zaistniala sytuacje.

Po wcisnieciu "Multiplayer" pokazuje mi sie okienko z info serwera, w moim przypadku Freebuild.

Wyglada ono nastepujaco:

"Minecraft Serwer    1.4.7 (info:Server out of date)

[1.4.6] Freebuild.pl!          3/100

Freebuild.pl                                                           "

Szczerze napisawszy to nie mam pojecia o co chodzi i co zrobic aby rozwiazac problem (jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o tego typu rzeczy). Dodam jeszcze ze ten problem nie jest tylko moim udzialem, taki sam problem ma tez greg2908 (kilka serwerow)

Jesli chodzi o moja wersje Minecrafta to jest to wersja pelna, zakupiona okolo 3 miesiace temu. W przypadku greg2908 tez jest to wersja pelna zakupiona okolo 4 lata temu.

Poprosze wiec o pomoc w rozwiazaniu problemu bo ja kompletnie nie wiem o co chodzi.Dzieki z gory za wszelka pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kr3tpl    2
Update byl do wersji 1.5, ktorej jeszcze server nie obsluguje brak pluginow i bulkita. Polecam poszukac Programu Minecraft Version Changer i ustawic na 1.4.7. Po tym zabiegu powinno wszystko dzialac.
Nowa wersja zawiera troche zmian. Aby byla na freebuild trzeba wczesniej miec bukkit i pluginy a to zajmuje duzo czasu. Polecam nie update'owac do momenetu potwierdzenia dzialania nowej wersji. Powodzenia w dzialaniu i do zobaczenia na fb;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Zawsze, dosłownie zawsze, gdy pojawia się nowa wersja, pojawia się post pytający, dlaczego to nie można wejść na serwer. :D

Jak powiedział Kr3t, Bukkit (coś, bez czego serwer nie istnieje) oraz wszystkie pluginy muszą się pojawić na wersję 1.5. Wtedy serwer jest aktualizowany.

Do tego czasu serwer będzie działał, ale na wersji poprzedniej. 

Nigdy jeszcze się nie zdarzyło, że przy większej aktualizacji, serwer od razu się pojawił na najnowszej wersji.

Trzeba cierpliwie poczekać, nie dość, że trzeba zebrać wszystkie potrzebne pluginy jeszcze raz, wgrać je, to jeszcze trzeba je przetestować. Bo nikt nie powiedział, że to co napiszą developerzy będzie prawdziwe...

W każdym razie, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. :)

Zamykam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...