Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Elwo

Forging

Rekomendowane odpowiedzi

Elwo    11

Tak jak w temacie. Jestem wojem. Tworze sobie przedmioty takie jak miecze drewniane, skórzane zbroje, łuki i tak dalej. Ale zauważyłem, że w żaden sposób nie rośnie mi "Forging", przez co nie moge robić ulepszonych mieczy/zbroi.

Moje pytanie - Czy to bug, czy też zamierzone działanie? Wydawało mi się, że każdy może robić wszystko, ale nie wszystko używać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Ja również zauważyłem ten problem niedługo po rozpoczęciu gry na serverze. Tzn., nie wiedziałem dlaczego nie mogę wytwarzać mieczy z kolejnych, mocniejszych materiałów. Camil92PL wytłumaczył mi, że należy zdobyć odpowiedni poziom w "Forgingu", a w tym celu muszę wytwarzać jak największą ilość przedmiotów. I tak jak kolega Elwo - po monotonnej pracy przy warsztacie zauważyłem, że nic się nie dzieje :(.

Tak więc w ramach pytania zadanego wyżej: raczej mamy do czynienia z "bugiem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze sie myle, ale forging, to takie przetapianie przedmiotow. tzn z gold ore>gold ingot. czyli jak robisz rzeczy z crafting table, to nie powinien Ci isc skill w forging.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Awesomamorek, chyba masz rację. Poza tym jeśli byłbym bystrzejszy, sprawdziłbym wcześniej "TOP 5" osób z największymi poziomami w Forgingu. Skoro poszczególni gracze mają zajęte różne miejsca w rankingu, to znaczy że mają oni inne poziomy doświadczenia. Wychodzi z tego na to, że zdobywanie level'i w tej umiejętności jest możliwe ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

@Awesomeamorek - wiesz, kiedy tłumaczyłem sobie na angielski też tak pomyślałem. Tylko kiedy wpisalem sobie, ile mam exp za poszczególne przedmioty, to były tam wlasnie takie rzeczy jak pancerze, bronie itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Z tego co zauważyłem, wojownicy nie mogą zdobywać poziomów w umiejętności Forgery. Nie jestem pewien, ale ten przywilej mają chyba tylko górnicy. Jak wiadomo, ja i Elwo próbowaliśmy zdobywać doświadczenie poprzez pracę przy warsztacie, ale nic z tego nie wyszło. Niedawno spotkałem Zwiecho, który jako górnik potrafi już wytwarzać nawet żelazne miecze. Dowiedziałem się od niego, że nabył takie "zdolności" dzięki przetapianiu cobblestone'a w czystą skałę, następnie przetapianiu piasku w szkło i tworzeniu sztabek żelaza. Gdy ja przetopiłem wspomniany bruk, nic się nie stało, a moje doświadczenie nie wzrosło nawet o jeden punkt. Wywnioskowałem z tego, że profesja do której należę nie ma takich uprawnień, ale mogę się mylić.

PS

Piasku i żelaza w ogóle nie mogę przetapiać, ponieważ nie mam wymaganego do tego poziomu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

Być może ma tona celu zacieśnienie współpracy między klasami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Musimy poprosić wykwalifikowanych górników, aby je dla nas zrobili. Sporo to uzależni wojowników od tej klasy, ale poprawi się handel między graczami. Pamiętaj, że szanujący się górnik zażyczy sobie zapłatę za wykonaną usługę ;).

I chciałbym podziękować graczowi Zwiecho za rozjaśnienie mi całej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
unknown_    0

Troche szkoda, że wojownik może wytworzyć tak mało rzeczy. Myśle że kamienny miecz jeszcze powinien potrafic wytwarzać a dopiero po lepsze siegac po pomoc górników..

Przed chwila dostalem kamienny miecz od Zwiecho, ktory nie dziala ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

Tak, kamienne miecze nie działają. Administracja została już poinformowana o tym problemie, więc na razie musimy być cierpliwi. Jednak zawsze gdy będziemy chcieli powalczyć jakimś innym mieczem, niż tym wykonanym z drewna, możemy użyć miecza żelaznego. Jak go zdobyć? Polecam gracza Zwiecho - miła rozmowa, tanie ceny i 100% uczciwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001

A jakby jeszcze dodano w mieście strefe handlu? Nie wiem, może pod bazyliką mały placyk do wymiany handlowej jak grand exhange w runescape jeżeli ktoś grał. Tam to była fajnie ekonomia pomślana

A i jak by się komuś chciało mógł by wysłać na prywatną wiadomość jak kupował gre?? tzn. z jakiego źródła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zwiecho    1

Pragnąłbym dodać, że Forgery nie służy tylko do wytwarzania narzędzi, mieczy, zbroi. Pozwala je także w łatwy sposób naprawiać - wystarczy wstawić przedmiot do naprawy do pieca i "przetopić" go. Uwaga! Nie działa na drewniane przedmioty - zmienia je w charcoal. Nie jestem także pewien, czy można naprawiać zbroje - kiedy próbowałem zrobić to ze skórzanymi butami, zmieniły się w pojedynczą skórę, dlatego wolę nie ryzykować. Kiedy będę miał wystarczający poziom, żeby nosić żelazne buty, sprawdzę, czy mogę je naprawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
M4lutk1    4

Forging, czyli kucie, tworzenie, wyrabianie. Tzn. że jeśli np, tworzymy X drewnianych np. siekier, to podskakuje nam exp o X punktów. A niestety tutaj Exp Forging nie działa w ogóle. Stworzyłem już kilkadziesiąt drewnianych siekier i ani jednego punktu expa mi nie przybyło. Mogłaby administracja coś z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gap1996    9

@UP:

Zostało już ustalone, że dostęp do tej umiejętności mają tylko górnicy. Jeżeli nim nie jesteś, nie zdobędziesz ani jednego punktu doświadczenia w tej dziedzinie.

PS

Król Nehar naprawił usterkę w działaniu kamiennych mieczy, zadawanie obrażeń jest dostępne. W imieniu wszystkich wojowników - dziękuję! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Nawet nie sprawdzam.. już słyszalem pogłoski że znowu nie działają.. szkoda gadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Faktycznie już działają, sprawdziłem przed chwilą. Zwracam honor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
koniczyn5    5

Jako drwal mam już z 6 lub 7 lvl w Forgingu mam pytanie: Czy wyjmujecie z pieca przedmioty shiftem jeżeli tak to nie nabija wam się Forging musicie je wyjmować normalnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
speakn3t    0

Mi się udało znaleźć sposób na wykuwanie/tworzenie lepszych narzędzi, bez umiejętności Forging. (Nie napiszę sposobu, bo zaraz by inni zaczęli to robić, co najwyżej mogę zdradzić to administracji :E ) Oczywiście użyłem tego tylko raz, w celu stworzenia żelaznej siekiery. Najlepiej, żeby administracja powiedziała, czy takie wykorzystywanie błędu/tricku jest zgodne z regulaminem/zasadami.

Edytowane przez Auran96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tolberti    4

Adminem nie jestem ale na zdrowy rozum jest to wykorzystywanie błędu czyli po prostu oszukiwanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elwo    11

Proponuję aby administracja wydusiła z Auran96 tą informację, i jak najszybciej to naprawiła, zanim się to rozpowszechni. Skoro tylko górnicy mogą to robić, to niech tak zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

Znam problem i jest banalnie prosty, ale i wiemy, że problem tkwi w samym pluginie, więc nie jesteśmy w stanie tego naprawić. Jedyne co to możemy poczekać do aktualizacji pluginu, z którym i tak są problemy jeśli chodzi o Forging

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...