kubadd123 0 Napisano 11 Marzec 2013 Mam pytanko. Jak będzie mi minecraft działał (wydajność, wydajność na serwerach) na takim sprzęcie: PROCESOR: Intel Core 2 duo 2x3,00ghz RAM 4096 MB DDR3 KARTA GRAFICZNA Intel Graphics Media Accelerator GMA 4500 1024 MB Windows XP Z góry dzięki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 ShookTea 15 Napisano 16 Marzec 2013 (edytowane) RAM i procesor bardzo dobrze, na XP Minecraft działa. Ciężej z kartą graficzną - twoja jest wbudowana w płytę główną (laptop? :D), co najczęściej oznacza słabe działanie i brak możliwości wymiany. Najlepiej zrobić to, co poradziłby ci w tej sytuacji Notch: Spirać grę, a gdy odkryjesz, że działa poprawnie i jesteś z niej zadowolony, to wtedy ją kup. Możesz sprawdzić ilość FPSów w trakcie gry, włączając klawiszem F3 debug screen. Od 0 do 30 FPSów to gra zacinająca się, od 30 do 60 jest w porządku, powyżej 60 nie musisz się o nic martwić. W razie delikatnych spadków zmień ustawienia graficzne, ściągnij program Game Booster, zainstaluj moda Optifine. Edytowane 16 Marzec 2013 przez ShookTea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 KaoPL 107 Napisano 16 Marzec 2013 Twoja karta graficzna to sprzed Ii wojny światowej? Jak uzyskasz na tym 3 fpsy to napisz mi na pw :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 1GMac1 4 Napisano 16 Marzec 2013 Gra pójdzie i będzie chodzić dobrze. Trochę się na tych integrach znam i z tym GMA nie powinno być problemów. Grać się nie da na 915, na moim 945 idzie na 30 fps. 965 i w górę (łącznie z GMA autora) powinno a w ręcz musi iść płynnie. Co prawda nie rakieta ale pograsz sobie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mam pytanko. Jak będzie mi minecraft działał (wydajność, wydajność na serwerach) na takim sprzęcie:
PROCESOR: Intel Core 2 duo 2x3,00ghz
RAM 4096 MB DDR3
KARTA GRAFICZNA Intel Graphics Media Accelerator GMA 4500 1024 MB
Windows XP
Z góry dzięki ;)
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi