Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
kubadd123

Sprzęt

Pytanie

kubadd123    0

Mam pytanko. Jak będzie mi minecraft działał (wydajność, wydajność na serwerach) na takim sprzęcie:

PROCESOR: Intel Core 2 duo 2x3,00ghz

RAM 4096 MB  DDR3

KARTA GRAFICZNA Intel Graphics Media Accelerator GMA 4500 1024 MB
Windows XP

Z góry dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
ShookTea    15

RAM i procesor bardzo dobrze, na XP Minecraft działa. Ciężej z kartą graficzną - twoja jest wbudowana w płytę główną (laptop? :D), co najczęściej oznacza słabe działanie i brak możliwości wymiany.

Najlepiej zrobić to, co poradziłby ci w tej sytuacji Notch: Spirać grę, a gdy odkryjesz, że działa poprawnie i jesteś z niej zadowolony, to wtedy ją kup.

Możesz sprawdzić ilość FPSów w trakcie gry, włączając klawiszem F3 debug screen. Od 0 do 30 FPSów to gra zacinająca się, od 30 do 60 jest w porządku, powyżej 60 nie musisz się o nic martwić. W razie delikatnych spadków zmień ustawienia graficzne, ściągnij program Game Booster, zainstaluj moda Optifine.

Edytowane przez ShookTea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107

Twoja karta graficzna to sprzed Ii wojny światowej? Jak uzyskasz na tym 3 fpsy to napisz mi na pw  :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
1GMac1    4
Gra pójdzie i będzie chodzić dobrze. Trochę się na tych integrach znam i z tym GMA nie powinno być problemów. Grać się nie da na 915, na moim 945 idzie na 30 fps. 965 i w górę (łącznie z GMA autora) powinno a w ręcz musi iść płynnie. Co prawda nie rakieta ale pograsz sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...