Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
BartexXx310

Wypływajaca kopuła ( Atlantyda z Stargate Atlantis)

Rekomendowane odpowiedzi

BartexXx310    0

Mam pewien pomysł, pisze go bo z góry wiem że mi się nie uda,nigdy nie zdobędę wystarczającej ilości surowca na pistony.

Pomysł polega na budowie okrągłej kopuły pod woda( dość dużej) i podłożenie pod kopula strasznie dużo poziomów pistonów, w ten sposób że jak się je wszystkie włączy to miasto ( kopula) wypłynie na powierzchnie,oczywiście jakbysmy znowu nacisnęli to kopula chowa się pod wodę razem z miastem w środku kopuły ,w miarę pod ta kopula by powstało w miarę całkiem epickie miasto( na podstawie Stargate Atlantis)

Co sądzicie o tym pomyśle ? Jestem ciekaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quacke    18

Może kiedyś uda ci się zebrać materiały, ale nigdy nie podniesiesz całego miasta jeżeli pistony będą tylko pod spodem.

Dlaczego?

1. tłok może popchnąć max 16 bloków bezpośrednio znajdujących się obok siebie.

2. lepki tłok popchnie 16 klocków, ale przyciągnie tylko jednego (chyba, że to też lepkie tłoki)

3. jeżeli między klockiem, a tłokiem jest powietrze to go nie wypchnie do przodu.

Przykro mi, ale w minecrafcie też panują prawa fizyki.

gdyby gra uznała szklaną kulę za jedną, scaloną rzecz, to może byłoby to możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mirrage    2

1. tłok może popchnąć max 16 bloków bezpośrednio znajdujących się obok siebie.

2. lepki tłok popchnie 16 klocków, ale przyciągnie tylko jednego (chyba, że to też lepkie tłoki)

Próbowałem tak zrobić bramę w zamku z klejących pistonów. Nie udało się... Przyciągały tylko po 1 pistonie. Nawet jak ten wyżej był ze szlamem również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...