Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
EniuuuPL

Myszka i klawiatura

Rekomendowane odpowiedzi

EniuuuPL    43

Zaczynam zbierać kasę na klawiaturę oraz myszkę i chciał bym aby ich cena (pojedyncza) wahała się ok 80-100zł

Mam na oku klawiaturę Natec Genesis RX33 za ok 70-80zł (zależy mi na podświetleniu ale może być bez) oraz myszkę Logitech g300 za ok 110-120zł

Czy ww. sprzęt jest wart swojej ceny? Jak nie to prosił bym o podanie czegoś lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Tanie Razery nie są za dobre (mają mało DPI i mało dodatkowych przycisków a na tym mi zależy) a Deathadder raczej za drogi :P Musiał bym troche dłużej poczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Razer jakiś? Deathadder, Abyssus? 

A fuj! Wystrzegać, się jak ognia.

Tanie Razery nie są za dobre (mają mało DPI i mało dodatkowych przycisków a na tym mi zależy

...beznadziejne sensory Philipsa, które występują nawet w najdroższym Naga Hexie. ;)

Mam na oku klawiaturę Natec Genesis RX33

Słaba. Albo najtańszy Logitech K120/K200 (mam, bomba!) albo już mechanik z wyższej półki - Zalman K500.

oraz myszkę Logitech g300 za ok 110-120zł

Mam i polecam.  :thumbsup:

Jeszcze takie standardowe pytania:

Chwyt? Wielkość ręki (od początku dłoni, do środkowego palca)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

posiadam zalmana  K500, brak cherry mx boli.

Nie polecam(chociaż nadal lepsze to niż membranowe), lepiej dołożyć do BlackWidow. (obydwie miałem obok siebie).
[jest masa innych klawiatur mechanicznych ale w polsce ceny większe niż blackwidow]

Myszki od razera to też między innymi sensory avago

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

zanim ktokolwiek znów zacznie się wymądrzać,

z resztą myszki to jest kwestia gustu.. wątpie,że normalny wyżeracz chleba znajdzie różnice.

Z nisko budżetowych myszek jest pare a4tech x7 z sensorami avago, tylko uważaj,bo a4t zakochal sie w swojej zbawce sensorze v-track,podmienia w niektorych x7 i jest gównem..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale sensowne Razery z Avago kosztuje trochę drogo. :) 

Poza tym ja wolałbym mieć no-name, który się nie psuje, aniżeli Razer, z którym jest coraz więcej problemów.

Nie polecam

Jak nie polecasz, to dlaczego nie kupisz sobie zwykłego Logitecha K120? :)

lepiej dołożyć do BlackWidow.

No faktycznie, że lepiej. Ale 340zł, to nie 160. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Dobry A4tech którego chciałem kupić to a4tech x748k ale zmienili Avago na V-track w tej samej cenie...

Słaba. Albo najtańszy Logitech K120/K200 (mam, bomba!) albo już mechanik z wyższej półki - Zalman K500.

A jakieś potwierdzenie że RX33 jest słaby? Ja słyszałem o nim same dobre opinie (tak samo o jego tańszym odpowiedniku Genesis R33 (Jak za jego cene wygląda porządnie + ma odpływy przeciw zalaniom)

Jeżeli już mi coś odradzacie to podawajcie powody bo mam wrażenie że mówicie do mnie jak do totalnego idioty który uzna Myszke no-name za lepszą od Razera bo ktoś powie że jest lepsza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Natec nie ma nic specjalnego, a powiedz mi po co przepłać? No, ale jeżeli jara Cię taki design, to ok, rozumiem. Odpływ przeciw zalaniom K120 też ma. 

Jeżeli już mi coś odradzacie to podawajcie powody bo mam wrażenie że mówicie do mnie jak do totalnego idioty który uzna Myszke no-name za lepszą od Razera bo ktoś powie że jest lepsza...

Wiesz, ludzie myślą, że jak w sklepach pojawia się totalnie nieopłacalna myszka za 400zł, to jest to cud techniki, który góruje nad "zwykłymi" Logitechami za sto złotych... Jednakże tak nie jest! (na szczęście :) ) Dużo, bardzo dużo Razerów (zresztą tak, jak R.A.Ty) posiada sensor Philipsa, który jest tak precyzyjny, jak chiński snajper (nie no, nie znalazłem porównania). Oczywiście, jest pare dobrych Razerów na Avago, ale z kolei bardzo dużo jest skarg na dwuklik (co imho można naprawić w 20 minut, jak ktoś ma zdolności). 

Edytowane przez KubaCzarny123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

Nie polecam

Jak nie polecasz, to dlaczego nie kupisz sobie zwykłego Logitecha K120?  :)

napisałem że mimo że nie polecam nadal lepsze to,niż membranowe.

co do razera to podoba mi się gwarancja tam.. cokolwiek by się nie stało dają ci nową myszkę..

klawiaturę najlepiej przetestować na żywo.. sprawdzić plastik i inny syf, szczególnie te tanie, na obrazku wszystko wygląda fajnie :P a potem plastik,że przez kolano idzie przełamać. + jeszcze samo klikanie warto sprawdzić.. 
Swoją testowałem i kupiłem, chociaż żałuję,że nie dołożyłem do BW czy nie zamówiłem Duck etc.

z myszek miałem w rękach od razera Nage i Taipana. Wydawały sie komfortowe,  x7 sam posiadam nie narzekam chociaż czasami wkurza mnie jej czułość kiedy nic nie robie a sama sie milimetrowo poruszy ze nawet nie zauwazam, ale to tylko jak stoi bezrobotna np podczas ogladania filmu. Oprócz razera jest jeszcze steelseries :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

Logitecha miałem w ręce, dużo modeli. Nie leża mi jakoś, więc ciężko mi polecić, wykonanie mi się trochę też nie podobało, efekt spoconej łapy :P ale nie mówię,ze są złe,to kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Osobiście posiadam Vakoss'a TM-963 UK i jest to bardzo dobra mysz za małe pieniądze. Mam ją od września zeszłego roku i jest wygodna w dłoni, działa nawet dobrze bez podkładki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitecha miałem w ręce, dużo modeli. Nie leża mi jakoś, więc ciężko mi polecić, wykonanie mi się trochę też nie podobało, efekt spoconej łapy :P ale nie mówię,ze są złe,to kwestia gustu.

A to zależy od myszki. Ja używam G300 i po 7h grania łapę mam suchą. :P Obecnie zarówno G300 i G400 moim zdaniem reprezentują bardzo dobry w poziom w swojej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...