Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • ×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez TheChosenTwo
      Wituajcie! Chciałem wam przedstawić mój nowy projekt: Podziemne miasto - Necropolis. Nie, to nie zżynka z "hirołsuw" :P.
       Nie dam downloadu (Przynajmniej nie zanim skończę całe miasto), więc jak narazie musicie zadowolić się filmem prezentującym pierwszą budowlę w owym mieście - wieżę. Rzecz jasna w miarę postępów w pracy, będę kręcił kolejne odcinki i je tutaj zamieszczał.
      Oto i film:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      Życzę miłego oglądania :3
    • Przez Woozie
      Wku... denerwują mnie już te tematy jako użytkownika, w których ludzie pytają się, czemu im Permissions nie działają, czemu Bukkit nie działa, czemu blablabla. Postanowiłem więc stworzyć krótkie FAQ, w którym odpowiem na pare prostych i podstawowych pytań.

CO KONIECZNIE NALEŻY ZROBIĆ PRZED ZAPOSTOWANIEM CZEGOKOLWIEK:

- sprawdzić permisje
      - wklej je w okienko, jak wywali error to szukaj błędów - YAML nie toleruje tabulatorów- zaktualizować WSZYSTKIE pluginy i wywalać niezaktualizowane, szukając dla nich zastępników
      - po kolei sprawdzać logi i wywalać pluginy, które powodują kolizje - potem się nimi zajmiesz
      - sprawdzić, czy wszystko zrobiliśmy poprawnie w instrukcji instalacji pluginu
      - przy instalacji PermissionsEX wgrywamy WSZYSTKIE pluginy z paczki (chyba że korzystamy z innego pluginu zarządzania chatem, wtedy omijamy ChatManager.jar przy wgrywaniu)

Wszystko i trochę więcej o podstawach Bukkita:

[P] Czemu Permissions mi nie działają?
      [O] Chryste, nie jesteśmy wróżkami. Podaj swoje permisje, ich konfig, ewentualne logi z konsoli.

[P] Cześć, mam problem z pluginem xyz, wywala mi błąd zxy, dlaczego?
      [O] Podaj konfigurację pluginu, permisje i log z konsoli.

[P] Cześć, mam serwer no-premium...
      [O] Wyjdź.

[P] Postawiłem serwer i kolega nie może wejść.
      [O] Przekierowane porty na routerze? Konfig odpowiedni? Whitelista włączona czy nie?

[P] Szukam pluginu/Szukam osoby, która mi napisze plugin
      [O] plugins.bukkit.org/forums.bukkit.org

[P] Dlaczego przy nickach nie mam nazw grup?
      [O] Pobierz plugin Chatter (w PermissionsEX jest ChatManager, nie polecam).

[P] Potrzebuję permission nodes (wpisów permisji, permisji) dla pluginu X...
      [O] plugins.bukkit.org

Dopisujcie tu swoje propozycje pytań i odpowiedzi, mi się skończyła wena, proszę Moderację o podklejenie.

PS nie zabierajcie się za robienie serwerów jeśli:
      - nie ogarniacie tego mimo tego że chcecie
      - nie znacie angielskiego
    • Przez KakssPL
      Dokładnie przed chwilą (ok 21:25 4 marca) typ (nick na screenie) reklamuje serwer.

//Screen usunięty - wiadomo dlaczego ~Golzeb
  • Dodaj nową pozycję...