gkos2 2 Napisano 3 Marzec 2013 Cześć. Problem 1. Chciałbym zwrócić uwagę na zbyt bogaty moim zdaniem pakiet udogodnień dla Goldów. Może go kupić każdy bez weryfikacji czy delikwent zasługuje czy też nie, tak? Zatem, danie możliwości używania kompasu jest nie do końca moim zdaniem szczęśliwym pomysłem. Dziś przyłapaliśmy Golda chodzącego wewnątrz zamkniętej zagrody dla zwierząt na działce. Nieistotne kto to był bo nic nie zrobił, ale skojarzyłem to wydarzenie z sytuacją sprzed kilku dni, kiedy to po zalogowaniu się zastałem pustą zagrodę, wszystkie zwierzęta zniknęły (myślałem wtedy, że to jakiś reset serwera był, czy cuś). Ktoś poszedł wtedy po bandzie, ale na co dzień też zauważyłem podkradanie zwierząt. Rozumiem potrzebę atrakcyjności Kita dla potencjalnego kupca, ale nie powinno to się odbywać kosztem pozostałych graczy. Problem 2 Zabezpieczenie anty Xray (poruszyłem na chwilę temat ze Swajnerem). Jestem jak najbardziej za, ale chyba jest trochę zbyt restrykcyjne, ponieważ nie pozwala na wykorzystanie normalnych mechanizmów dostępnych w grze (mam na myśli Enchanting). Nie wiem jak ono działa i nie chcę tego wiedzieć, ale pewnie w grę wchodzi jakieś zliczanie udziału procentowego dla wykopanych bloków, lub pozyskiwanie w czasie. Nie ważne, powinno być ciut łagodniejsze, bo blokuje rozgrywkę zwykłym uczciwym graczom. Po co gromadzić exp, enchantować wypasione kilofy skoro nie można wykopać znalezionego diamentu. A! Przy okazji dodam, że komunikat jest błędny, ponieważ odczekanie zadanego czasu nie powoduje zdjęcia blokady graczowi. Tego typu "kłody rzucane pod nogi" powodują, że strategia ekonomii traci sens i zniechęcają do gry. Uważam, że to przysłowiowy strzał we własne kolano, ale decyzję pozostawiam Rządzącym. pzdr G Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kowaliki 0 Napisano 3 Marzec 2013 po co gold miał by ci kraść zwierzęta? może korzystać z komendy /feed. pozatym kupuje się to za pieniądze,więc każdy może go dostać. jagby gold łamał regulamin oczywiście dostałby bana. z problemem 1 nic się nie da zrobić. co do drugiego anty xray jest bardzo potrzebny, ponieważ nie jeden z graczy na serwerze próbował go urzywać. usunięcie tego mogłoby spowodować do przykrych rzeczy. pozdrawiam kowaliki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanzol 14 Napisano 3 Marzec 2013 Odnośnie numera 1.: Jest to bez sensu... Nie możesz sobie wparować na forum, z jednym postem i żądać zmiany zasad w RegulaminiFreeBuild.pl. A i napisałeś w złym dziale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikelen1111 1 Napisano 3 Marzec 2013 kanzol ma rację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gkos2 2 Napisano 3 Marzec 2013 (edytowane) Liczyłem raczej na wypowiedż ekipy rządzącej, bo do Nich kierowałem propozycje. Kowaliki, Odnośnie pierwszego masz rację, skoro ma 'feeda' to faktycznie sens wykradania wydaje się nijaki. Coś mi jednak nie daje spokoju. Oprócz jedzonka są inne gifty. Z drugiej strony co on robił w naszej zagrodzie i gdzie się podziały zniknięte zwierzęta? Odnośnie drugiego przeczytaj proszę jeszcze raz co dokładnie proponowałem, na pewno nie usunięcie. Kanzol, Może bez sensu, a może nie. Niech inni to ocenią. Mylisz się, mogę wparować na forum i pisać co uważam za słuszne. Nie mogę? No jak nie, jak tak, właśnie to uczyniłem. Będziesz miał rację, jeśli dostanę bana czy cuś wtym stylu. Od tego forum właśnie jest i nie Ty decydujesz o tym jak sądzę. Ocenę natomiast pozostawiam właścicielowi forum. Jesteś nim, albo zostałeś upoważniony do takich komentarzy? Sprawa druga to chyba nie do końca wstrzeliłeś się w sedno sprawy. Poruszony problem jest natury technicznej więc jaki związek ma z regulaminem? Jest w nim wzmianka o tych dwóch sprawach? I jeszcze jedno, pokaż mi gdzie ja czegoś żądam. W jednym Ci przyznam rację, nie wiem w jakim dziale to powinienem napisać. Mikelen1111 Jesteś pewien? Ale na pewno, na pewno? Z ręką na sercu? :* Edytowane 3 Marzec 2013 przez gkos2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 3 Marzec 2013 Po pierwsze, dany temat został założony w złym dziale, dlatego też przeniosłem. Następnie, zrezygnowałem już z tego pluginu, gdyż naprawdę był uciążliwy... A na sam koniec, goldy mogą od teraz wskakiwać, ale nie przechodzić, czyli praktycznie dalej kompas posiadają. To wszystko? Raczej tak, a teraz niech któryś powie, że administracja nie słucha graczy. Zamykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach