TataIgora 0 Napisano 26 Luty 2013 W dniu dzisiejszym permanentnego bana za tzw. nodus otrzymal greg2908, ban nalozony przez kr3tPL. Powodem iz ja pisze odwolanie jest fakt ze greg2908 w realnym zyciu jest moim synem, ma 9 lat wiec ma jeszcze problemy ze skladaniem poprawnych zdan. Tak wiec poprosze o informacje za co dokladnie ban zostal nalozony bo moj syn twierdzi ze nie dopuscil sie w zadnej formie zlamania regulamino. Jak zaznaczylem ma 9 lat wiec nie mysle aby dopuscil sie wykroczenia w pelni swiadomie i jesli to zrobil ,to z powodu braku doglebnej wiedzy na temat nakazow, zakazow i tym podobnych rzeczy funkcjonujacych na serwerze. Poprosze wiec o informacje. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 26 Luty 2013 Witam, radzę sprawdzić, czy rzeczywiście syn miał danego hacka. Jeśli dobrze kojarzę zasadę działania hackai, to w przypadku nodusa podczas gry (np. na single... chyba powinno działać) włączało się specjalną konsolę naciskając na klawisz Y, czy U. Jeżeli się pokażą jakieś okienka, to syn ma dane hacki, jak nie, to jest czysty... albo usunął. Radzę też na dysku, zwłaszcza w folderze .minecraft (który znajduje się wchodząc: Start -> uruchom ->appdata -> roaming -> .minecraft) poszukać danych zawierających słowo "nodus". Jeżeli w grze dostał bana za nodusa, to logi (tj. informacje zapisywane na bieżąco na serwerze) musiały wskazywać na anomalie spowodowane hackiem, lub dany moderator w grze zauważył "niezwykłe" ruchy Pana syna. Myślę, że sprawdzenie tego może pomóc w... śledztwie. Nie radzę kłamać (uprzedzam tylko, nie oskarżam Pana o kłamstwa) na korzyść syna, bo to i tak wyjdzie, a z reguły potem dani gracze mają nieodwołalnego bana na serwerze, czy nawet całej sieci serwerów (o ile mnie pamięć nie myli, było już kilka takich przypadków). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 26 Luty 2013 Jeśli okazałoby się, że pański syn ma zainstalowane pewne wspomagacze grania, to radzę je od razu odinstalować. Kiedy już jego minecraft będzie czysty jak łza, bez modów, to wtedy dajcie mi znać, a mogę dać mu drugą szansę. Ale tylko jeśli obieca, że już więcej tego nie zrobi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kr3tpl 2 Napisano 26 Luty 2013 Link do screena: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Jedynie nodus, pozwala na wysłanie tylu wiadomości naraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Atexor 424 Napisano 26 Luty 2013 Możliwe, że chwycił freez'a Można zobaczyć na czas wysłania wiadomości w logach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lkuszal 76 Napisano 26 Luty 2013 albo nie nodusik, a jakiś tam programik spamujący. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TataIgora 0 Napisano 27 Luty 2013 No coz, z tego co widze po postach dla waszystkich ktorzy sie tu wypowiedzieli sytuacja jest jednoznaczna. Moj syn oszukiwal korzystajac z niedozwolonego na Minecraft programu. Gdyby chodzilo o mnie to cala sprawe uznal bym za zakonczona, ale chodzi o 9-letnie dziecko, ktore jest zalamane cala sytuacja. Tak wiec, Panowie Admini, macie racje. Na komputerze mojego syna byl zainstalowany "wspomagacza" do Minecraft-a. Zostal usuniety, komputer sprawdzilem pod katem innych niedozwolonych programow, takowych nie znalazlem . Komputer jest "czysty". Program o ktory chodzi w calej sprawie zostal zainstalowany przeze mnie, syn uzyl go nie wiedzac ze jest niedozwolony. Tak wiec poprosze o zdjecie nalozonego bana z konta mojego syna. Moge obiecac ( ja to zrobie) ze z cala pewnoscia moj syn w przyszlosci nie uzyje jakiekogolwiek zabronionego programu. Jesli moja obietnica i prosba o zdjecie bana nie jest satysfakcjonujaca to poprosze o nalozenie bana na moje konto ( w sumie ja jestem winny) a zdjecie go z konta mojego syna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 27 Luty 2013 Widzi pan, to nie było jednak takie trudne. :) Unban poszedł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach