Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Vittoria

Będę wdzięczna za pomoc - rozwikłanie problemu w kodzie moda

Rekomendowane odpowiedzi

Vittoria    0

W Minecrafta gram sobie jakieś 4 miesiące. Fajna gra, bardzo mnie wciągneła. Testowałam rózne mody, możliwości jest bardzo dużo. Jakiś czas temu naszła mnie myśl o stworzeniu własnego moda, na użytek domowy, dla siebie, z własnymi recepturami, blokami, itemami. Programowanie w Javie to dla mnie coś baaardzo odległego, ale pomyślałam a co mi tam, spróbuję :) Zadomowiłam się konkretnie na Youtube, przejrzałam masę tutoriali, przekopałam połowę internetu. Przebrnęłam przez pierwsze fazy typu: MCP, Forge, Eclipse, wydobywanie źródła Minecrafta (3 dni się namęczyłam bo ciągle błędy wyskakiwały za co ukłony w stronę Comodo, który to blokował mi wszystko zawzięcie !). Ale dałam radę, etap pierwszy się udał. Tworzenie pierwszego itema, blocku, rośliny echh radość była ogromna i jeszcze większe moje zdziwienie kiedy okazało się, że to działa :D Mod mi się trochę rozrósł, zaczęłam dodawać kolejne blocki, kolejne itemy, receptury, rośliny. Wszystko fajnie, ładnie, pięknie i właśnie pojawił się mały problem (dla mnie na skalę wręcz kosmiczną) dzięki, któremu znalazłam się na forum. Dwa dni już z tym walczę i po prostu utknęłam. Miało to być zwieńczeniem mojej małej przygody z modowaniem. I właśnie ta końcówka mnie rozłożyła. W czym problem ? Mianowicie zapragnęłam stworzyć sobie pudełka z nasionami, które miałyby być wielokrotnego użytku. Widziałam to w jednym modzie i bardzo mi się to spodobało. Rzecz typu wkładasz powiedzmy 8 nasion i pudełko, otrzymujesz pudełko z nasionami, którego możesz użyć powidzmy 15 razy (aby pokazywał się na tym pudełku ten zielony pasek, który jest przy armorze czy narzędziach).

O to co mam:

- nasiona są
- nasiona się wysiewają
- rośliny rosną, dojrzewają i dają owoce
- owoce mogę przerabiać na rośliny
- pudełka wychodzą (receptura działa)
- pudełka + nasiona = wychodzą pudełka z nasionami (receptura działa)
- mogę wysiewać nasiona z pudełek

Ale...po wysianiu nasion z pudełka ono znika. Pojęcia nie mam jak zrobić aby zostawało na dłużej. Przekopałam net, fora, youtube. Dowiedziałam się, że mam dać coś takiego jak durability itemu, że maxStackSize = 1 i coś takiego jak setMaxDamage(jakaś liczba). Ale czy trzeba dać coś jeszcze ? jakieś dodatkowe parametry ? Jestem już cała wściekła. Miałam zakończyć tego moda a tu takie coś heh. Będę wdzięczna za pomoc. Teksty w stylu "idź się najpierw nauczyć javy itd" to nie do mnie :) Zechcecie pomóc będę szczęśliwa a jeśli nie zechcecie cóż mówi się trudno....będę jakoś żyć musiała bez moich pudełek z nasionami :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mmesek    0

Może coś w rodzaju SetMinDamage? ostatecznie możesz przekopać moda industrialCraft i sprawdzić co znajduje się w  pliku na wiertło
P.S
Mod całkiem ciekawy Gdyby był publiczny :) może następca Pam's Moda? :D(i może nie będzie tak lagować jak pam's ;p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...