Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
duku003@gmail.com

Gra Spore

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym polecić grę Spore ponieważ:

-ludzie, którzy się nudzą mogą se pograć

-w tej grze tworzysz najpierw stwora i ewolujesz (nie wiem czy dobrze napisałem) go aż do kosmosu a gdy masz dodatki to gra się przedłuża, masz kilka planet na, których możesz mieć jeden save = jeden save to mogą być 2 dni grania z wszystkimi dodatkami :D

-sam ją bardzo lubię i żeby oderwać się od minecraft'a to polecam ;)

kosztuję w empiku na stronie internetowej 40 ileś zł. (podstawowa gra, a dodatki - nie pamiętam :(    )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rapikol    88

Ta gra mi się szybko znudziła.
Kwestia gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tomenak    11
Gra świetna, ale wkurzają mnie stwory epickie, nie da się ich udupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35

Gra świetna, ale wkurzają mnie stwory epickie, nie da się ich udupić.

Da się. Wystarczy wykształcić u stwora plujki (czy jak to się tam zwie) i zlikwidować go z dystansu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam Spore, mam wszystkie dodatki (straszne stwory i kosmiczne przygody). Najbardziej oczywiście podoba mi się faza kosmosu. Gra jest ogólnie bardzo łatwa, ale w kosmosie zaczyna się bałagan, gdy ma się duże imperium i durne zakażenia są na planetach, które są bardzo daleko itp.

Też mi się znudziła już. Na tamte czasy była świetna, ale teraz widzę same błędy, kiepską grafikę i rozgrywkę też w sumie. Myślę, że mogliby zrobić jakąś kontynuację, nowszą wersję.

W kosmiczne przygody przy tworzeniu planet głupie jest to, że nie można idealnie postawić większych budynków, bo planety w tej grze są tak małe, że widać zakrzywienie, i nie ma płaskiej przestrzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43
Dwarf ma racje, za małe są planety, oprócz tego gra fajna całkiem, czasem do niej wracam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
piernik01    18

A co sądzicie o DarkSpore ? Dla mnie porażka na całej linii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35
Napisano (edytowane)

Dwarf ma racje, za małe są planety, oprócz tego gra fajna całkiem, czasem do niej wracam.

Na to są mody, które na pewno wciąż krążą gdzieś w Internecie...

...chociaż te mody nie mają wpływu na planety "przygodowe".

Edytowane przez Zampa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43
Napisano (edytowane)

@darkspore nie grałem, imo tytuł spore pasuje tylko do gry o ewolucji, nie do jakiegoś mmo

zampa ja się nie lubię bawić w modowanie gier, nie wiem jak ty.

Edytowane przez Nuk0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ModDB znalazłem tylko jeden marny mod do Spore, więc nie warto nawet.

W Darkspore też nie grałem, ale wydaje się zupełnie inne od Spore'a, więc nie chciałem nawet.

Podobają mi się faza stwora i kosmosu. Cywilizacji jest dla mnie za łatwa - albo się przegra na samym początku, albo wygrywa ze wszystkimi po kolei. Gra naprawdę nie jest trudna, fajnie sobie robić jakieś istniejące osiągnięcia.

W Kosmiczne Przygody da radę zrobić super rzeczy, ale na takich małych planetach jest trudno.

I pytania do was:

1. Odkryliście kiedyś Ziemię?

2. Widzieliście gdziekolwiek planetę-kostkę?

3. Dotarliście do jądra galaktyki?

4. Zniszczyliście Gromów (czy jak im było)? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa2    35

Na ModDB znalazłem tylko jeden marny mod do Spore, więc nie warto nawet.

W Darkspore też nie grałem, ale wydaje się zupełnie inne od Spore'a, więc nie chciałem nawet.

Podobają mi się faza stwora i kosmosu. Cywilizacji jest dla mnie za łatwa - albo się przegra na samym początku, albo wygrywa ze wszystkimi po kolei. Gra naprawdę nie jest trudna, fajnie sobie robić jakieś istniejące osiągnięcia.

W Kosmiczne Przygody da radę zrobić super rzeczy, ale na takich małych planetach jest trudno.

I pytania do was:

1. Odkryliście kiedyś Ziemię?

2. Widzieliście gdziekolwiek planetę-kostkę?

3. Dotarliście do jądra galaktyki?

4. Zniszczyliście Gromów (czy jak im było)? :D

To kiepsko szukasz, gdzieś w Internecie krąży paczka ok. 450 modów. A co do pytań:

1. Tak

2. Tak

3. Tak

4. Za dużo roboty, nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43

ja już z 3 takie planety widziałem, tzn kula a lądy wyglądają jak wycinki sześcianu. do ziemi jeszcze nie dotarłem

o i widziałem kiedyś fajny "mod" że można było grać groksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plip Games    23

Ech super gra moja ulubiona faza to faza "miasta" jak to było?

Strzelałem się czołgami i samolotami ech.. piękne czasy!

Czekam na kontynułacje najlepiej pod konsole nowej generecji :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ravix    0

No jak dla mnie to gra jest bardzo ciekawa, lecz szybko osiągnąłem najwyższy poziom cywilizacji, co przyczyniło się do zakończenia mojej kariery w tej grze. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zampa    10

Spore... oj, jak ja się w to kiedyś zagrywałem. Wolałem jednak rozwijać swoje imperium kosmiczne niż tworzyć nowe rzeczy w edytorach, a to z czasem powoli się nudne. Moim największym osiągnięciem jest chyba rozciągnięcie imperium na całym ramieniu galaktyki, dalej nie dałbym już rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pawlosek    0

Gra jest spoko, tylko w kółko robi się to samo - żarcie, ewolucja, kasa , ulepszenia, kolejna misja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Negr    0

Moim zdaniem ta gra się za szybko nudzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Urist    4

Fajna gra, najlepsza faza to 1,2,3 i 5. Faza Cywilizacyjna była wyjątkowo nudna. Lecz gra jak już wyżej pisali szybko się nudzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Aziz    2

Ach, Spore... nie tak dawno grałem.. Do fazy kosmosu dotarłem w jeden wieczór, może szybciej. Potem się odechciewa, za długie i zbyt żmudne. No i.. handel, dyplomacja, wojny, sojusze,.. to nie dla mnie. Próbowałem tylko dotrzeć do centrum galaktyki, ale niet, za daleko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest dobra, a robi się nudna dlatego, że mało w niej wydarzeń losowych. Wszystko można przewidzieć. Najlepszą według mnie fazą była faza plemienna. To uga-buga to było coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Groax    1

KOCHAM TĄ GRE!!!! ZAPRASZAC DO ZNAJ szymonx PLEASE :D:D !!! okej ogarne capsa xD nie jestem taki jedyny co w to gra!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JeeroK    2

Gra nudna, szczególnie podczas drugiej fazy. Piąta, najlepsza, i tak była dosyć powtarzalna i również szybko mnie wynudziła. Reszta była przeciętna, nic spektakularnego. Ot, gra jednej sztuczki - edytora, który pozwalał nam w miarę swobodnie się pobawić. Ale co z tego, skoro w budowaniu było zero logiki i jakiegokolwiek zaangażowania umysłowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...