SwogPL 0 Napisano 22 Luty 2013 Witam znowu! W dzisiejszym temacie chciałbym zaprezentować rezydencję w Dżungli. Coś ala Modern Retro. Oglądając dom użytkownika/czki Butla pomyślałem iż zrobię taki, więc zrobiłem. Mam nadzieję, że się spodoba i chętnie ocenicie / skomentujecie. Nie wiem czy screeny odzwierciedlają całość ale i tak daję save. PS: Praca 40min - 1h. ___________________ Save: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. ___________________ Screeny: _______________ Mam skończony Sprint Parkour, którym się w wolnym czasie podzielę w oddzielnym temacie. Muszę do niego zrobić tylko screeny i skompresować do winrara save'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kanzol 14 Napisano 23 Luty 2013 Fajne, ale lepiej by było to zrobić w lesie/na łące. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HBNDF 2 Napisano 23 Luty 2013 Słabe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duku003@gmail.com 1 Napisano 23 Luty 2013 Kanzol ma rację ale domek fajny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SwogPL 0 Napisano 23 Luty 2013 Kanzol, pomyśli się :) PS: Dzięki za oceny. HBNDF, tobie też ale mógłbyś się podzielić bardziej swoją opinią. Skoro słabe to chciałbym wiedzieć co jest w nim nie tak aby na przyszłość błędów nie popełniać. Konstruktywną krytykę lubię ale "słabe" mi nic nie daje ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oxxz 0 Napisano 23 Luty 2013 7/10 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duku003@gmail.com 1 Napisano 23 Luty 2013 ja daję 9/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DirtyKidPL 2 Napisano 24 Luty 2013 daje 7/10 fajnie by było jakbyś nie robił domku z wełny tylko np z róźnych rodzajów cegieł czy półpłytek... bardziej by pasowały kolory gdybyś odpuścił sobie czerwoną wełne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SwogPL 0 Napisano 24 Luty 2013 Dzięki za rady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Unusual_dwarf 47 Napisano 25 Luty 2013 O wiele bardziej lubię futurystyczny styl niż modern w Minecraft, ale przynajmniej nie używasz jakichś texture packów upiększających z pozoru prosty budynek :) Też wyszedł nawet, nawet, ale mam zastrzeżenie do kształtu i tej wody, co się wylewa... z wnętrza budynku? Popracuj też nad szczegółami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SwogPL 0 Napisano 25 Luty 2013 Dziękuję za rady jak i ocenę :) Na następny raz postaram się bardziej szczegółowo sobie to wyobrazić :3 Jak pobrałbyś save'a to byś zobaczył, że woda wylewa się ponieważ jest na dachu a skręca dzięki ściance. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klebek 0 Napisano 25 Luty 2013 Nic specjalnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Plip Games 23 Napisano 25 Luty 2013 O wiele bardziej lubię futurystyczny styl niż modern w Minecraft, ale przynajmniej nie używasz jakichś texture packów upiększających z pozoru prosty budynek :) Też wyszedł nawet, nawet, ale mam zastrzeżenie do kształtu i tej wody, co się wylewa... z wnętrza budynku? Popracuj też nad szczegółami. Właśnie według mnie "jakieś texture packi" mogłyby w pełni odzwierciedlać styl domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SwogPL 0 Napisano 25 Luty 2013 Może i tak, może i nie. Ja osobiście dużo bardziej wolę budować bez modów ponieważ to w pełni odzwierciedla minecrafta i potrafi pokazać u niektórych epickość w czystej postaci. Klebek, mógłbyś bardziej rozwinąć swą myśl? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spamer012 1 Napisano 27 Luty 2013 Dobre! 8/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezintegrator 3 Napisano 3 Marzec 2013 Nic specjalnego jak dla mnie. Pełno jak takich na innych forach. 6/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
C4FKokos96 1 Napisano 30 Kwiecień 2013 W dżungli nie pasuje ale sam domek 9/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheChosenTwo 12 Napisano 1 Maj 2013 Sam kształt nie jest zły, ale nie podoba mi się kolorystyka, zwłaszcza na tarasie, nie pasuje mi tutaj połączenie ciemnych i jasnych desek w dodatku jeszcze z białą wełną , oraz pomysł zrobienia ogrodzenia z kowadeł wydał mi się trochę dziwny. Dach zrobiłbym szary. Poza tym nie rozumiem również tej wody wypływającej z wnętrza domu, to miała być zjeżdżalnia wodna? 5/10, pracuj dalej, trening czyni mistrza :3 O wiele bardziej lubię futurystyczny styl niż modern w Minecraft, ale przynajmniej nie używasz jakichś texture packów upiększających z pozoru prosty budynek :) Texture packi są po to, aby dodawać klimatu, buduję się pod texture pack. Do stylu modern zdecydowanie lepiej użyć tekstur modernistycznych, niż defaultowych, tak samo kiedy budujesz w stylu średniowiecznym, to najlepiej budować w John Smithie, co nie zmienia faktu, że słaba budowla, będzie wyglądać słabo niezależnie od tekstur (Tak dla jasności, żeby nikt nie przeinaczał moich słów: nie, nie mówię, że ta jest słaba, albo, że jest szałasem, bo widać w niej jakiś potencjał i przy zmianie ogólnej kolorystyki i/lub tekstur [nie wiem, jak by to wyglądało na np. pamplemousse] oraz poprawieniu paru szczegółów mogłaby być całkiem niezłym domkiem modernistycznym). PS Defaultowe tekstury to też texture pack, więc co? Mamy budować z jednokolorowych klocków, żeby przypadkiem nie upiększać budowli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spec1307 0 Napisano 2 Maj 2013 No jak dla mnie też troche teren nie pasuje, ale sama budowla jest dobra i dośćoryginalna. Tego w obecnych czasach brakuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trantin 1 Napisano 27 Sierpień 2013 Nie lubie domków z wełny, ale nawet fajnie to wygląda 7/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MooCity 0 Napisano 2 Wrzesień 2013 Ciekawe 5/10 ale nic za bardzo nowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Usbinfox153 1 Napisano 9 Wrzesień 2013 Niezłe 8/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolsw2 2 Napisano 17 Lipiec 2014 Kiepskie ,lepiej by to wyglądało na texturepacku , 2/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach