Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
SwogPL

Custom House in Jungle

Rekomendowane odpowiedzi

SwogPL    0

Witam znowu!

W dzisiejszym temacie chciałbym zaprezentować rezydencję w Dżungli.

Coś ala Modern Retro.

Oglądając dom użytkownika/czki Butla pomyślałem iż zrobię taki, więc zrobiłem.

Mam nadzieję, że się spodoba i chętnie ocenicie / skomentujecie.

Nie wiem czy screeny odzwierciedlają całość ale i tak daję save.

PS: Praca 40min - 1h.

Save:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Screeny:

2wrnhb6.jpg

2jg7z37.jpg

1z3ue8j.jpg

2wecbp4.jpg

Mam skończony Sprint Parkour, którym się w wolnym czasie podzielę w oddzielnym temacie.

Muszę do niego zrobić tylko screeny i skompresować do winrara save'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kanzol    14
Fajne, ale lepiej by było to zrobić w lesie/na łące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SwogPL    0

Kanzol, pomyśli się :)

PS: Dzięki za oceny. HBNDF, tobie też ale mógłbyś się podzielić bardziej swoją opinią. Skoro słabe to chciałbym wiedzieć co jest w nim nie tak aby na przyszłość błędów nie popełniać. Konstruktywną krytykę lubię ale "słabe" mi nic nie daje ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DirtyKidPL    2

daje 7/10 fajnie by było jakbyś nie robił domku z wełny tylko np z róźnych rodzajów cegieł czy półpłytek... bardziej by pasowały kolory gdybyś odpuścił sobie czerwoną wełne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O wiele bardziej lubię futurystyczny styl niż modern w Minecraft, ale przynajmniej nie używasz jakichś texture packów upiększających z pozoru prosty budynek :)

Też wyszedł nawet, nawet, ale mam zastrzeżenie do kształtu i tej wody, co się wylewa... z wnętrza budynku?

Popracuj też nad szczegółami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SwogPL    0

Dziękuję za rady jak i ocenę :)

Na następny raz postaram się bardziej szczegółowo sobie to wyobrazić :3

Jak pobrałbyś save'a to byś zobaczył, że woda wylewa się ponieważ jest na dachu a skręca dzięki ściance.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plip Games    23

O wiele bardziej lubię futurystyczny styl niż modern w Minecraft, ale przynajmniej nie używasz jakichś texture packów upiększających z pozoru prosty budynek :)

Też wyszedł nawet, nawet, ale mam zastrzeżenie do kształtu i tej wody, co się wylewa... z wnętrza budynku?

Popracuj też nad szczegółami.

Właśnie według mnie "jakieś texture packi" mogłyby w pełni odzwierciedlać styl domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SwogPL    0

Może i tak, może i nie. Ja osobiście dużo bardziej wolę budować bez modów ponieważ to w pełni odzwierciedla minecrafta i potrafi pokazać u niektórych epickość w czystej postaci.

Klebek, mógłbyś bardziej rozwinąć swą myśl? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheChosenTwo    12

Sam kształt nie jest zły, ale nie podoba mi się kolorystyka, zwłaszcza na tarasie, nie pasuje mi tutaj połączenie ciemnych i jasnych desek w dodatku jeszcze z białą wełną , oraz pomysł zrobienia ogrodzenia z kowadeł wydał mi się trochę dziwny. Dach zrobiłbym szary. Poza tym nie rozumiem również tej wody wypływającej z wnętrza domu, to miała być zjeżdżalnia wodna? 5/10, pracuj dalej, trening czyni mistrza :3

Texture packi są po to, aby dodawać klimatu, buduję się pod texture pack. Do stylu modern zdecydowanie lepiej użyć tekstur modernistycznych, niż defaultowych, tak samo kiedy budujesz w stylu średniowiecznym, to najlepiej budować w John Smithie, co nie zmienia faktu, że słaba budowla, będzie wyglądać słabo niezależnie od tekstur (Tak dla jasności, żeby nikt nie przeinaczał moich słów: nie, nie mówię, że ta jest słaba, albo, że jest szałasem, bo widać w niej jakiś potencjał i przy zmianie ogólnej kolorystyki i/lub tekstur [nie wiem, jak by to wyglądało na np. pamplemousse] oraz poprawieniu paru szczegółów mogłaby być całkiem niezłym domkiem modernistycznym). PS Defaultowe tekstury to też texture pack, więc co? Mamy budować z jednokolorowych klocków, żeby przypadkiem nie upiększać budowli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
spec1307    0

No jak dla mnie też troche teren nie pasuje, ale sama budowla jest dobra i dośćoryginalna. Tego w obecnych czasach brakuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trantin    1

Nie lubie domków z wełny, ale nawet fajnie to wygląda 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
karolsw2    2

Kiepskie ,lepiej by to wyglądało na texturepacku , 2/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...