Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Mistrzu350

Pytanie

Mistrzu350    1

Witam serdecznie! :) 

Piszę w sprawie, powiecie banalnej, jednak ja wole niczego nie zwalić i dla pewności zapytam o parę szczegółów rejestracji w nowym Mojang account.

Najistotniejszym dla mnie jest, żeby mieć jakiś "fajny" nick ;) Moje pytanie to, w którym miejscu rejestracji się go wpisuje? Czy może już po zakupie minecraft? Nie wiem jak to teraz powinno wyglądać. We wcześniejszej wersji rejestracja była "łatwiejsza" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424

Fakt, była łatwiejsza. Z tego co się teraz orientuję, to już przy zakupie premium dla konta lub wspisaniu do niego gifta wybierasz nick. Zaletą tego jest fakt, że nikt wcześniej nie robi sobie kont do MC na fajnych nickach bez premium tylko już przy zakupie premium go wybierasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mistrzu350    1
Napisano (edytowane)

Dziękuję, zobaczę co się stanie przy zakupie  :)

edit

No i stanęło na niczym -.- 

"Nie można zrealizować tej płatności, a Twoje konto nie zostało obciążone. Skontaktuj się z handlowcem w celu uzyskania dalszych informacji."

PayPal zawiódł... ale to już osobny problem

Edytowane przez Mistrzu350

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Hmmm, dziwne. Spróbuj inną opcją patności, np. przelewy24, już 2 razy się spotkałem, że ktoś przy kupnie MC przez PayPal miał problemy... trzeba to gdzieś zgłosić, czy co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mistrzu350    1
Napisano (edytowane)

Swoją drogą chyba "słynny" JJayJoker żalił się w jednym ze swych odcinków  :D Zobaczę co da się zrobić. Na razie bardzo dziękuję za pomoc :)

edit

przelewy24 nie dają mi możliwości operacji ponieważ zakładają, że klient ma co najmniej 18 lat -.- Chyba będę zmuszony trochę poczekać xD

edit2

Przeglądałem inne formy płatności, ale każda preferuje tylko dorosłych :/ Trudno, zostają 2 możliwości, czekać na 18, albo kombinować z paypalem :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

Kombinuj z Paypalem.

Tak swoją drogą ile teraz zapłacisz za minecrafta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mistrzu350    1

19,95 euro, czyli około 82 zł około :) trochę późno się zdecydowałem, ale było u mnie cienko z kasą :/ znajomi kupowali za 3 dychy na allegr. Teraz już jest drożej, po za tym słyszałem że to kot w worku, więc wole z oficjalnej strony kupić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

19,95 euro, czyli około 82 zł około :) trochę późno się zdecydowałem, ale było u mnie cienko z kasą :/ znajomi kupowali za 3 dychy na allegr. Teraz już jest drożej, po za tym słyszałem że to kot w worku, więc wole z oficjalnej strony kupić

Lepiej nie ryzykować dobrze mówisz!

Swoją drogą ja dałem 40 zł kupowałem na becie 1.7.3 na allegro i do tej pory działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Też tego trochę nie ogarniam, tym bardziej że mam prócz Paypala konto w banku Alior Sync i niby przelewy24 je wspiera, ale nie mam tego banku na liście i też nie kupię przez niego sobie MC jakbym chciał mieć drugie konto premium... durne. Kiedyś chyba napiszę do przelewy24 czemu tak jest...

Tymczasem temat zostawię otwarty, abyś ew. mógł tu napisać jakby udało Ci się coś załatwić.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mistrzu350    1
Napisano (edytowane)

Szukałem trochę przez google  i wiem, że pierwszy nie jestem. Wiele osób pisało w tej sprawie, wielu udało się "coś" zrobić, jednak niewielu napisało jak to "coś" zrobili bo "po co"   -.- zamieniłem kasę na euro (możliwe, że pożałuję, ale w jednym z przypadków pomogło) i będę działał IE. 

Będę ciągle próbował, a jak się nie uda w ciągu tygodnia to pewnie zamianie euro z powrotem na złotówki i postaram się kupić na allegro. 

Jak zrobię postępy to napiszę znów. :D

edit

Napisałem do paypala i oto odpowiedź

Z analizy Pańskiego konta PayPal wynika, że wielokrotnie podejmowane próby płatności w wysokości 19.95 EURO nie powiodły się.

Te płatności zostały zablokowane przez nasz wewnętrzny system bezpieczeństwa.

System nie blokuje transakcji losowo czy bez przyczyny. (...) (<--
Tu kopia z FAQ o blokowaniu 1% transakcji)
Poniżej zamieszczamy kilka porad, jak rozwiązać problem:

1) Radzimy poprosić odbiorcę płatności o dodanie innego adresu e-mail do jego konta PayPal i spróbować wysłać płatność na nowy adres.
2) Prosimy zainicjować transakcję w późniejszym terminie (po odczekaniu co najmniej 24h).
3) Prosimy upewnić się, że wykonuje Pan tylko jedną próbę płatności, gdyż powtarzanie tych prób w niewielkim odstępie czasu może przyczyniać się do dalszego jej blokowania.
4) Radzimy poprosić odbiorcę funduszy, by wysłał Panu fakturę na tą kwotę, tzw money request ( invoice).
5) Jeśli żaden z powyższych sposobów nie przyniesie skutku, prosimy rozważyć skorzystanie z innego źródła finansowania płatności.

Prosimy o zrozumienie i cierpliwość w tej sprawie. Staramy się, aby zdarzenia związane z funkcjonowaniem naszego systemu bezpieczeństwa były jak najmniej uciążliwe dla naszych klientów.

Czyli widzę, że jedyne co mogę uczynić to próbować co 24h :/ trudno, tak też uczynię.

Bardzo dziękuję Wam za pomoc. Proponuję zamieścić tu, na forum informację zawierającą proponowane rozwiązanie nr2. To chyba wyeliminowało by po części problem. :) Temat można zamknąć, mam nadzieję, że spotkamy się wkrótce w grze :D

Pozdrawiam

edit

Teraz to mnie chyba szlag trafi -.- Minecraft podrożał <furia> @%&*#$%@%!!!

edit

Jaki ja głupi jestem xD xD xD tylko na dolary zmienili :D przepraszam za kłopot. Gorzej, że napisałem do paypala i mogą się obrazić xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...