Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
mariush

problem z chunkami

Pytanie

mariush    4

Witam.

Otóż mam pewien problem z chunkami włączam mc fps-y ładnie pięknie po 60-80 nawet 100 wskoczy ale chunki ładują się ślimaczym tempem...

Chodzi o to że widać wszystko pod ziemią a dopiero po wejściu w ten rejon pojawia się "góra".

Mój Pc to:

Amd phenom II X4 965 BE

2x 4gb Ram 1600mhz Kingston HyperX Predator 

Radeon 6850 VTX

M5A97 Evo

PS.

Martwi mnie to że na moim starym gruchocie (gdzie ledwo co chodzi) tego problemu nie ma :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KaoPL    107

Zainstaluj OptiFine. Jeżeli już go masz to wejdź w settings --> performance i zaznacz pozycje "load far".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
mariush    4

Dzięki zainstalowałem i wszystko ok.

Ale po resecie txt ziemi zmieniła się na jakieś srebrne coś, da się to jakoś naprawić ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23
Napisano (edytowane)

Znajdź Terrarian.png i wrzuć nowe z neta.

W minecraft.jar jest.

Edytowane przez Plip Games

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
mariush    4
Napisano (edytowane)

Ten sposób mi nie pomógł i jeszcze prócz zmiany txt dirtu (dirt bez trawy) to zamiast literami piszę znakami takimi jak ikonki przedmiotów (zamiast liter są znaki ikon przedmiotów).

Jeśli ktoś wie co z tym zrobić niech napiszę...

Edytowane przez Mariush_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107

Pierwszy raz widzę taki przypadek :o
Podasz SS'y tej sytuacji? Druga opcja to stare sterowniki dla karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
mariush    4

Sterowniki mam najnowsze jakie były dostępne jakieś 2 tyg temu.

Przed chwilą odkryłem że winien jest sam optifine jak go instalowałem ustawiałem w nim wszystko na "max" żeby wszystko co się da z tego mc wyciągnąć i to chyba przez którąś z opcji bo po zresetowaniu tego i włączeniu "połowicznie" jego funkcji zaczęło działać normalnie 0.o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez MrAdamones
      Witojcie!
      Gram sobie z kuzynem (i chwilami z bratem) i stworzyliśmy już tam naprawdę sporo budynków m.in wieżę Eiffla i ostatnio jak uruchomiłem serwer (normalnie z minecraft.net, hamachi, na 1.6.4) i gdy dziś odpaliłem serwer to nie dość, że było napisane: "[SEVERE] Chunk file at -13,3 is in the wrong location; relocating. (Expected -13, 3, got -3, 5)" czyli, że co? Chunk się źle wygenerował? Użyta pamięć wynosi zwykle koło 170mb (55% free), ale ten pasek zużycia pamięci (?) u góry ciągle rośnie, ąż dochodzi do maxa. Chunki się ładują koszmarnie długo. Jak chcę coś zniszczyć to mnie cofa, a przykładowo cobblestone wraca na swoje miejsce. Proszę pomocy!

• Dodaj nową pozycję...