Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Plip Games

KIlka rodziajów Opti-Fine?

Rekomendowane odpowiedzi

Plip Games    23
Napisano (edytowane)

Witajcie!

Na początku chciałbym zaznaczyć że napisałem to  chyba w złym dziale.

Tak więc od dawna intryguje mnie czym różnią się wersje "Ultra" od np. "Normal" w modzie Opti-Fine.

Chciałbym wzbudzić dyskusję bo ostatnio mały ruch na forum.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Edytowane przez Plip Games

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mr. Korn    1
Napisano (edytowane)

Przecież twórca opisał różnice między wersjami opti więc nie rozumiem pytania i podania jednocześnie linku do odpowiedzi:

Ultra:

OptiFine HD C3 Ultra for Minecraft 1.4.6 and 1.4.7
(has all the features of Standard, Smooth, Multi-Core and AA, highly configurable)

The option "Video Settings -> Chunk Loading" switches between Standard, Smooth and Multi-Core chunk loading. When using "Chunk Loading: Multi-Core" make sure to Disable "Threaded Optimization" / "OpenGL Threading"  in the graphics card control panel (

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

). For best results disable it globally, not only for java.exe or minecraft.exe.

Mam rozumieć że Twój normal to wersja "Standard"? A więc wersja standard to wersjao której można powiedzieć "jak niewiesz czy wybrać Ultra Multi-Core czy Light wybierz standard". A wspomniana wersja Light:

OptiFine B5 Light for Minecraft 1.4.6 and 1.4.7
The light edition improves FPS, especially for slower computers. Gains of 20 FPS and more are common.
No HD features or extended configurations included. Based on Optimine by Scaevolus.

Jak już nie potrafisz czegokolwiek zrozumieć z języka angielskiego wgraj sobie przeglądarkę chromę która Ci to z łatwością przetłumaczy, Może zrobi to dosyć łopatycznie ale albo tak albo czas zacząć przykładać się na lekcjach angielskiego.

Life is brutal... [z języka angielskiego zwrot ten oznacza "Życie jest brutalne" <--- Nie musisz mi dziękować że Ci to przetłumaczyłem ;*]

PS: To że napiszesz coś czcionką +10.000 nie oznacza że ktoś to przeczyta z mniejszą lub większą uwagą.

Edytowane przez Mr. Korn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plip Games    23

Ech...spoko po prostu testowałem zakładanie postów.

A umiem sobie to przetłumaczyć, tak samo wiem co to znaczy :*]

Life is brutal... [z języka angielskiego zwrot ten oznacza "Życie jest brutalne" <--- Nie musisz mi dziękować że Ci to przetłumaczyłem ;*]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gutalos    0

yyy jak dla  mnie to temat bez sensu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdimeX    1

Tam można wyczytac od czego sie każda wersja różni. Np. wersja multi-core wspomaga użycie wielu rdzeni procesora, a np. jakaś inna zawiera filtrowanie anizotropiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
leper1233    0

Każda wersja optifine się w jakiś szczegółowy sposób różni najlepiej samemu to zobaczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...