Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
StarterX4

Ktory system polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

StarterX4    0
Ktory system wg was jest najlepszy, do uzytku domowego? Bo kompa na razie mam zapsutego (windows sie rozsypal) I zastanawiam sie nad kupnem nowej plytki z systemem, ale nie wiem jaki wybrac, do wyboru mam ubuntu, debian, win vista i win xp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Debian mi dziwnie działał, Ubuntu nie polecam - kilka razy musiałem na nowo go wgrywać aby działał. Nie ma wgranych repozytoriów na sterowniki, poza tym mało jest dla niego aplikacji. Jak dla mnie Linuxy to co najwyżej na serwer mogą iść.

Vista - niedopracowana, stara, wersja "testowa" dla Windows 7.

Windows XP - stabilny, dobry, ale i stary dziadek.

Polecam Windows 7. Wymaga trochę dobrego kompa, ale jest najlepszy dla początkujących i bardziej zaawansowanych użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

jeżeli jesteś laikiem to tylko i wyłącznie windows.. a jeżeli chodzi o wersje to 7 lub 8..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

NAJLEPSZY i NAJBARDZIEJ niezawodny system to Windows 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107
Napisano (edytowane)

Najlepszy Win 8 i koniec. Wy nawet nie widzieliście W8 więc nawet się nie wypowiadajcie.

Edytowane przez KaoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Większości wystarczą liczne filmiki YT - opinie, czy bezstronne recenzje, np. z instalek, aby się przekonać, że poza "niby lepszą" wydajnością i tak to jest syf i tyle. Kafelki to na tablety i tabloidy, nie na piece...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Atexor, można przecież wyłączyć te kafelki. Poza tym po 3 miesiącach używania tego systemu okazało się, że to jest wygodniejsze niż ten start. Naprawdę, polecam gorąco ten system.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

A liczne problemy np.... z MC na w8? Jak się okaże, że mu nie będzie działać, a chce w to grać. I co wtedy? Ma się pieprzyć z emulatorami typu virtualbox?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

A co jeśli w niedalekiej przyszłości minimalne wymagania do Battlefield'a V, GTA VI oraz innych bardzo popularnych gier to będzie właśnie Windows 8? Dalej 7 będzie najlepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

System XP ma wsparcie do 2014. Zrobiony w 2002 roku. Windows 7 ma mieć co najmniej do 2018. Wtedy też może wyjdzie jakiś lepszy system niż Windows 8, lub Steam zacznie masowo już robić gry na Linuxa.

[color=green]Lub na OS X'a :D /Adeo[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Poczekamy, zobaczymy ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1GMac1    4
Jeśli taki wybór tylko masz, to XP najlepsze rozwiązanie. Ewentualnie dozbieraj (łatwo powiedzieć, trudniej zrobić - w moim przypadku - kupno kompa) i kup 7 - najbardziej niezawodny system po XP *EVER*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

jedyne problemy z dzialaniem mc na win8 to w 3/4 przypadkow brak sterownikow... (do graficznej) [sugerowałem sie naszym forum i minecraftforum].

Ja osobiście nie miałem jeszcze problemu z odpaleniem jakiejkolwiek aplikacji na win8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43

Z przez ciebie wypisanych polecam xp, bo innych nie używałem.

no i 7 dobry system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76

Z wypisanych przez ciebie wybrałbym chyba vistę, mimo licznego hejtu na nią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
adrenator    9
Ja mam mac os x i sie sprawdza, a z listy wybral bym win 7.

Wyslane z komy, sorra za bledy:/
Pozdrawiam Adre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
piernik01    18

XP - najlepszy jakbyś nie chciał grać w gry EA.

Vista - porażka.

7 - Najlepszy system.

8 - kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168
Cóż, każdy napisał swoje zdanie, większość ma nieaktualne dane na temat systemów operacyjnych, inni z kolei czytają opinie nie sprawdzając danego systemu samemu. Jako, że korzystałem ze wszystkich wymienionych systemów wymienionych przez twórcę tematu (choć jeżeli chodzi o Debiana to korzystałem tylko z wersji serwerowej, opinii więc nie dam) to pozwolę sobie podsumować.

Windows Vista - mimo niepochlebnych opinii na jej temat, Vista po zaktualizowaniu jest dobrym systemem. Wybierz w przypadku posiadania nowego komputera.
Windows XP - system dopracowany pod niemal każdym kątem, stabilny lecz przestarzały. Polecam tylko w przypadku posiadania starszego sprzętu, czyli coś pokroju 2GB RAM i jednordzeniowego procesora.
Ubuntu - miałem okazję z niego korzystać gdy miałem dysk w naprawie. Dla użytkowników Windowsa jest najlepszym systemem Linux lecz z powodu jego poziomu skomplikowania (prędzej czy później da ci się to we znaki) odradzam.
Podaj specyfikację sprzętu to doradzimy od razu, co wybrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hekter    0

jak na te czasy osobiscie polecam win 7 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

nieźle, może wyjaśnisz jeszcze dlaczego? Jak dla mnie między w7 a w8 nie ma różnicy.. Modern ui można wyłączyć i systemy robią się podobne tyle,że w8 jest lepiej zoptymalizowany... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Barollz    0
100% Windows 7 nie polecam win 8, wymaga jeszcze dopracowania,co do linuxa miałem styczność z ubuntu i było super dopóki coś nie wiadomo czemu zaczęło sie sypac i skończyło sie powrotem do win7. Chociaż jak masz czas i chęci to możesz sie pobawić linuxem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...