Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Maviozer

[Solved]Jak zmienić nazwe minecraft z email na nick ?

Pytanie

Maviozer    0

Hejka . Mam problem na minecraft.net , chce logować się przez nick ale musze przez e-mail, jak to zmienić nie wiem jak ? ! ? PROSZE O POMOC :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość TheMatias   
Gość TheMatias

Nie do końca Cię rozumiem, napisz trochę dokładniej.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
piernik01    18

No ale w czym Ci to przeszkadza ? Nick i tak masz normalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Z tego co kojarzę to można zmienić na logowanie przez e-mail, ale nie w drugą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107

Teraz jest konto Mojang i trzeba logować się przez E-Mail.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@up

Ja tak nie muszę się logować.

Myślę, że rejestrowałeś się dając w linijce "nick" twój e-mail, a nie nick :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Maviozer    0

Nie do końca Cię rozumiem, napisz trochę dokładniej.. :)

Chciałbym logować się przez mój wymyślony nick a nie przez email . 

Teraz jest konto Mojang i trzeba logować się przez E-Mail.

Można jakoś to zmienić ? a jak nie to jak bym wszedł na serwer to by było widać mój email czy last name . ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

To jest tak: od jakiegoś czasu zmieniono sposób rejestracji. Kiedyś się rejestrowało na minecraft.net, tam się kupowało grę, logowało przez nick itp. Potem Mojang zrobił rejestrację na mojang.com, stare konta mogą tam emigrować (jeśli się chce) i wtedy do gry się loguje przez e-mail. Nowe konta się od razu tworzy przez stronę Mojang'u. Dopiero przy kupnie się wybiera nick postaci... Według mnie to chyba jedyna zaleta, bo nie ma przynajmniej miliona kont z zajętym, fajnym nickiem, które nie mają premium.

Zostało to (jeśli mnie pamięć nie myli) zrobione po to, aby ewentualne wszystkie przyszłe gry Mojang'u były pod jednym loginem... coś na wzór Steam/Origin... uproszczając.

Jednakże jak widać, na razie tak nie ma, a decyzji o migracji konta an mojang.com nie można cofnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Maviozer    0

To jest tak: od jakiegoś czasu zmieniono sposób rejestracji. Kiedyś się rejestrowało na minecraft.net, tam się kupowało grę, logowało przez nick itp. Potem Mojang zrobił rejestrację na mojang.com, stare konta mogą tam emigrować (jeśli się chce) i wtedy do gry się loguje przez e-mail. Nowe konta się od razu tworzy przez stronę Mojang'u. Dopiero przy kupnie się wybiera nick postaci... Według mnie to chyba jedyna zaleta, bo nie ma przynajmniej miliona kont z zajętym, fajnym nickiem, które nie mają premium.

Zostało to (jeśli mnie pamięć nie myli) zrobione po to, aby ewentualne wszystkie przyszłe gry Mojang'u były pod jednym loginem... coś na wzór Steam/Origin... uproszczając.

Jednakże jak widać, na razie tak nie ma, a decyzji o migracji konta an mojang.com nie można cofnąć.

Dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Problem rozwiązany. Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...