Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Unusual_dwarf

Amnesia: Machine for Pigs

Rekomendowane odpowiedzi

Hello.

Jak można wywnioskować z mojego avatara bardzo lubię Amnesię.

W tej grze spodobała mi się zarówno fabuła, jak i rozgrywka, w której największy strach czujemy, gdy zżyjemy się z postacią i postawimy na jej miejscu, rozwiązując zagadkę swojej amnesii oraz Alexandra z Brennenburg.

Ten temat jest jednak o kontynuacji tej - według mnie - najstraszniejszej gry na świecie. Albo najbardziej klimatycznej. :)

Akcja dzieje się w zupełnie innych czasach i miejscu, mianowicie w Londynie.

Zbyt wielu informacji nie podano na temat gry, więc wkleję jedyny tekst, jaki nam dostarczono:

Jest rok 1899. Zamożny przemysłowiec, Oswald Mandus wrócił do domu z katastrofalnej wyprawy do Meksyku, która zakończyła się tragicznie. Wymęczony gorączką i nawiedzany przez sny o ciemnej maszynie, odzyskuje przytomność w swoim własnym łóżku, nie mając pojęcia, jak dużo czasu minęło od jego ostatnich wspomnień. Kiedy wlecze się na nogi, gdzieś pod nim charczy silnik, kaszle, ryczy i wdaje się do życia.

Grą zajmuje się zarówno Frictional Games, jak i małe studio thechineseroom, które było odpowiedzialne za świetną modyfikację do Half Life 2 - Dear Esther.

Z tego, co widać na zwiastunie, możemy się spodziewać naprawdę dobrej gry. :)

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Wiem jedno - będzie znowu wysyp letsplejów :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie taki, z jakim mieliśmy i ciągle mamy do czynienia z Minecraft'em :D

Ja sam będę grał w tą grę, ale z chęcią też pooglądam Tobuscusa (nie PewDiePie!).

Osobiście kupię od razu na premierę.

Możemy dyskutować o tej grze albo jeżeli macie pytania o Amnesie: Mroczny Obłęd, to zadawać! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Barollz    0

Amnesia i Penumbra to chyba najbardziej stresujace gry w jakie grałem kiedykolwiek, przez co dają duzo satysfakcji po przejsciu. Musze przyznac ze do Amnesi podchodziłem na początku kilka razy zanim naprawde zacząłem grac. Scenografia i muzyka sa niesamowite i dają potworny, straszny klimat. Dodatkowo wiele zagadek i mechanizmów do uruchomienia. No i zombiaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...