Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Lucider

[Solved]Mody

Pytanie

Lucider    0
Napisano (edytowane)

Chcę na 1.4.7 wgrać mini mapkę, przed tym używam mc pather, wszystkie texture packi śmigają aż miło, jednak gdy chcę wrgać optiveline, na każdym texturpacku, nawet na defalut, jeżeli stoi blok trawy, i pod nim znajduje się blok trawy, bugują się tak że jeden blok z tej strony jest szary, strasznie mnie to denerwuje bo wszystkie mody się nie gryzą tylko te bloki mnie denerwują :/ Bugują się tylko bloki trawy, ziemia nie, screen:

Edytowane przez Lucider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Miloszu_xd    171

Jeśli się nie mylę, to jest to efekt wgrania moda po użyciu mcpatchera. Sugerowałbym ci użyć zamiast niego optifine'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Lucider    0

naprawic textury bez mcpathera? możesz mi napisac jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Optifine ma w sobie funkcje MCPatchera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Lucider    0
Napisano (edytowane)

A napiszecie jeszcze jak użyć optiveline tak jak mcpather? nie siedzę w modach za długo :/

I jeszcze pytanko, czy poziom trudności liczy się do wytrzymałości zbroi/itemków? Tzn. Np. na łatwym coś ma 500 uderzeń, na hardkorze np. 200 itp, bo ostatnio gralem na serwerze na trudnym poziomie i diaxowa zbroja po wyprawie do netheru była zjechana do końca prawie, mimo enchantu :/ I jeszcze pytanie jaki enchant najlepszy na zbroje?

Edytowane przez Lucider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Optifine to modyfikacja, a nie program, tak jak MCPatcher. Jak ją zainstalować poczytaj na stronie twórcy -

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Trwałość zbroi nie zależy od poziomu trudności, natomiast obrażanie zadawane przez moby już tak. Im większe obrażenia zadają, tym zużycie zbroi spada.

Najlepszy enchant? Na pewno Protection IV, a co tego, to już zależy od gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Lucider    0

wiem jak ją zainstalować, i jak wyłączać np. mgłę itp, tylko jak zaktualizuję grę, żeby nie było w niej żadnych modów,i wybiorę jakiś texture pack( fiaithful 32x32) to tekstury wody, lawy nie poruszają się, itp, chyba każdy wie o co chodzi :P Chodzi mi o to, że jak zaktualizuję grę zebym nie miał modów, to po wgraniu optiveline co zrobic zeby naprawic teksturki bez uzycia mcpather, moze mi ktos wytlumaczyc na chłopski rozum? :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136

Nic, Optifine sam to robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Problem rozwiązany. Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...