HARDKAMIL 16 Napisano 31 Styczeń 2013 Witam! Wczoraj szukałem modeli do mojej gry (zmarnowałem nad tym godzinę i nic). Otworzyłem nową kartę i wynik z google: twoje ip: jakieśtam... Są podejrzenia, że jesteś robotem! Udowodnij, że nim nie jesteś! Przepisz kod z obrazka. Przepisałem i siedziałem na necie normalnie. Przy rejestracjach teżtakie jest. O co z tym chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaoPL 107 Napisano 31 Styczeń 2013 To jest takie "zabezpieczenie" przed botami, które nabijają wyświetlenia strony, coś w tym stylu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Redux 168 Napisano 31 Styczeń 2013 Rozwijając wypowiedź KaoPL: Pytania tego typu oraz kody do przepisania (tzw. captcha) są ochroną przed botami. Używa się ich głównie na forach, blogach czy też serwisach CMS. Owe boty mogą powodować (na przykład): - obciążenie serwera poprzez masowe pobieranie plików, czasami potrafią nawet taki serwer zawiesić czy wyłączyć, - masa założonych kont przez boty oraz wywodzące się z nich tematy będące spamem - tutejsi moderatorzy chyba znają ten ból ;) - ogromne ilości komentarzy będących spamem pod wpisami na blogach. Przy dłuższym korzystaniu z Internetu przyzwyczaisz się do tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StarterX4 0 Napisano 12 Luty 2013 To jest takie male zabezpieczenie przed botami ktore spamuja, obciazaja serwer, reklamuja cos np. Erotyke.. A w ogole co sie stalo z bukkit.pl?? Upadlo wina botow ktore spamowaly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach