Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Strrzyga

Twórczość YouTube'owa Strrzygi

Rekomendowane odpowiedzi

Strrzyga    20

Od jakiegoś czasu wrzucam na YouTube swoje filmiki. Popularnie nazywane vlogami, jednak nie mówię o tym co robiłam tego i tego dnia, tylko co myślę o danych rzeczach. Raz niepoważnie, drugi raz odwrotnie. Mam nadzieję że wam się spodobają, zachęcam do komentowania, łapkowania, subskrybowania czy co tam chcecie ;)

Pozdro!

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

PS. Jeśli chcielibyście zobaczyć mnie w jakimś konkretnym temacie możecie pisać propozycje, na pewno je rozpatrzę ;)

PS2. Dziękuję Rabus!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Elros    133

Ech, namnożyło się vlogów i innych tego typu zjawisk w internecie.

Za moich czasów ludzie prowadzili vlogi za pomocą Ivony :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Jeśli chcielibyście zobaczyć mnie w jakimś konkretnym temacie możecie pisać propozycje, na pewno je rozpatrzę  ;)

Możesz zrobić Czili Czelendź.

o, Elros. D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

[b]KubaCzarny123[/b] to by było ciekawe ze względu na fakt, że nie lubie ostrych rzeczy, a najsłabsze laysy strong powodują, ze co jakiś czas muszę się napić :D Ale może spróbuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Strrzyga jak spróbujesz to trzymaj gdzieś blisko jogurt. (etc) Woda nic nie da ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Kuba a mam taki :P Ale trzymam na jakieś danie :P nie wleje go całego do ust ;_;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76

Dopiero teraz zauważyłem ten temat, dziwne.

Droga Strrzygo, życzę ci jak największego sukcesu na jutubowej scenie, nie zaprzestawania w robieniu vlogów no i pełno łapek w górę. Ale nie byłbym sobą gdybym czegoś nie wypomniał. Pooglądałem kilka twoich filmów i mam dla Ciebie dwie rady :) 

1. Mikrofon: niestety, ale słychać Cię w słabej jakości. Jestem posiadaczem taniego, a ponoć bardzo dobrego mikrofonu, polecam ci kupno go, gdyż cena w sklepie przy mojej szkole jest niewielka, ok. 18 zł. 

2. Oświetlenie: Zakup jakąś niedrogą lampę, poustawiaj ją w kilku miejscach, potestuj, aż będzie dobrze. Niestety na twoich filmach oświetlenie nie jest mocną stroną :(

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Mikrofon: niestety, ale słychać Cię w słabej jakości. Jestem posiadaczem taniego, a ponoć bardzo dobrego mikrofonu, polecam ci kupno go, gdyż cena w sklepie przy mojej szkole jest niewielka, ok. 18 zł. 

Nieeee, ten będzie lepszy. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

Jeśli będę się dalej rozwijać z tym kanałem to zakup mikrofonu bedzie priorytetem. ;P Ale np chyba słychać tą róznicę miedzy innymi filmikami a "draw my life". W tym drugim wyciełam głos z nagrania i wrzuciłam do audacity, gdzie go odszumiłam...

Co do oświetlenia- do tej pory zazwyczaj towarzyszyła mi jedna lampka, teraz nie bedzie chyba zadna, ponieważ mam zamiar zmienić formę kanału :P

piernik01- Ty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, też coś napiszę.

Strzyga, radziłbym tobie planować nagranie, jeżeli masz zamiar dalej to robić :) Chociaż pierwszy odcinek był z nudów, to mogłabyś wprowadzić jakiś ciekawy content.

No i nie tylko o głos chodzi, bo według mnie może być, ale jakość obrazu jest raczej kiepska. Czym nagrywasz?

Offtopując: Piernik, wszystko zależy od tego czy drugie "ja" i "ty" jest nazwą własną, aby nadać imię osobie, czy też zwyczajnie wskazujesz osobę. Jeżeli to pierwsze to odpowiedź powinno brzmieć "ja", zaś w drugim przypadku "ty" (oczywiście, wskazując autora wypowiedzi jako osobę głupią).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

Wszystkie nagrania oprócz pierwszego były w planach, w sensie wiedziałam o czym chcę mówić ;)

Jakość obrazu może być spowodowana tym, że konwertuję filmiki w programie, gdyż pliki filmowe zajmują OGROMNĄ ilosć miejsca i niektóre programy nie chcą czytać tego rozszerzenia...

Co do tego, czym nagrywam, to aparatem Sony DSC HX1. Nic więcej w moim domu nie ma lepszej jakości... No, jedynie mikrofalówka, ale ją ciężko gdziekolwiek przenieść. Poza tym - nikt nie zaczyna  przygody z nagrywaniem filmów od razu z super-profesjonalnym sprzętem, prawda? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76

. Poza tym - nikt nie zaczyna  przygody z nagrywaniem filmów od razu z super-profesjonalnym sprzętem, prawda? :)

Zdziwiłabyś się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

Chybaże ktoś z góry stawia na zyski od samego początku :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
EniuuuPL    43

Dajecie jakieś stojaki na kwiaty ._. Zalman Zm-MIC1 starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

Rozpatrzę te mikrofony, gdyż juz od dłuższego czasu pewna osoba suszy mi głowe zebym kupiła, bo z tym co mam sie wytrzymac nie da :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plip Games    23

O ty chodzisz dopiero do 3 gimnazjum?

Inteligentna jesteś :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

Eee no do trzeciej, na szczęście to ostatnia gimnazjalna... W jakim sensie inteligentna? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Dlaczego twoje filmy nie są w HD? ;_:
JAK JA MAM CIĘ OGLĄDAĆ? D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Strrzyga    20

[b]KaoPL[/b] pracuję nad jakością HD, pracuję, ale coś mi nie idzie :x 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez PanWasidlo
      Witajcie, wymyśliłem ostatnio serię z minecrafta na yt pod nazwą "Powrót to przeszłości" w serii tej mam zamiar zwiedzić wszystkie wersję minecrafta od pierwszej alphy po najnowsze wersje. I teraz pytanie do was czy ktokolwiek z was chciałby oglądać taką serię? Dopiero zaczynam z Youtubem, próbowałem wcześniej ale nigdy nie udało się wybić. Ale uznałem, że czemu by spróbować raz jeszcze? Jeśli ten post narusza zasady regulaminu nie mam nic przeciwko usunięciu go. Jeśli kogokolwiek interesowała by ta seria zapraszam na mój świeżo założony kanał na yt:

• Przez Michasx
      Witam chciałbym zapytać czy ktoś chciałby ze mną zagrać lub nagrać serie na moim serverze skyfactory3.
      Oczywiście survival zaczęlibyśmy od początku.
      Jak ktoś chce to proszę napisać w komentarzu lub dodać mnie na Discord-ie.
      Mój discord: Michasx#8823
    • Przez KiK
      Witajcie, poniżej zamieszczam link do minecrafowych świątecznych życzeń dla was   Pozdrawiamy

• Przez matixrd
      Hej,

Wracam na YouTube, chcę tworzyć rózne cut scenki oraz nagrywać m.in. minecrafta, fortnite itp.

To moja pierwsza produkcja ocenicie?

• Dodaj nową pozycję...