Unusual_dwarf 47 Napisano 29 Styczeń 2013 Chciałem wam trochę przybliżyć tą postać, bo w dalszym ciągu nie wszyscy rozumieją jej istoty: Slenderman ma bardzo szeroką historię i choć wiele uważa, że została zepsuta przez falę nastolatków i ich nagłą ekscytacją wywołaną przez rozgłosy o grze w internecie, muszę zaprzeczyć, że tak nie jest. Slenderman jest miejską legendą stworzoną na jakimś zagranicznym forum. W naszych czasach objawia się jako wielka istota, która kształtem przypomina człowieka, ale jej twarz (o ile tak to można nazwać) jest cała blada, bez żadnych rysów i elementów. Nosi na sobie czarny garnitur, z czarnym lub czerwonym krawatem. Jest istotą paranormalną, która może wpływać na nasz świat materialny. Porywa dzieci, a dorosłych zabija, nie wiadomo, gdzie trafiają wszystkie ofiary tej legendy. Są jedynie podejrzenia, że miejsce to znajduje się w innym wymiarze. Jako, że bardzo mnie się spodobały historie stworzone przez dwie grupy: Marble Hornets oraz TribeTwelve, przedstawię je krótko i dam tutaj link do playlist na Youtube. Marble Hornets Serial ten, tworzony jest przez osoby o fikcyjnych imionach w filmie: Jay, Alex i Tim (prawdziwych, nie ma po co wymieniać), tworzą go na podstawie legendy o Slenderze. Mają za sobą już sporo filmików - "kaset", które nagrali na płytę DVD. Jest to wiadome, że nie jest oparte na faktach, ale sama grupa nie ukrywa, że zajmuje się tym nagrywaniem dla zabawy. Historia jest zgoła inna od drugiej grupy i o wiele mniej rozbudowana, lecz kryje w sobie tajemniczość. Playlista: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Natomiast z TribeTwelve sprawa ma się inaczej. Myślałem, że nic od klasyka jakim jest Marble Hornets mnie nie odciągnie. Tutaj znowu się myliłem. Według mnie dysponują o wiele większym budżetem oraz grupą osób, bo efekty działań Collective, widać niemal na każdym filmiku. Co to jest Grupa Collective?! Otóż, TribeTwelve postanowiło pójść na całość, tworząc całą historię Slendermana od podstaw. Po pierwsze ustalili, że jest on założycielem grupy Collective, której członkowie posiadają moce paranormalne, nie pochodzą z czasu ani przestrzeni, ale potwierdza, że ich korzenie przeszłości sięgają do ludzkiego życia na Ziemii. Jak raz dołączysz do Collective, już nigdy nie wyjdziesz, chyba, że kiedy skończysz Sesję. Sesja to długa praca członków grupy, której znaczenia ludzie nie mogą pojąć. Observer - jeden z członków tej grupy, jest najwierniejszy Keeper'owi (Slenderman), oraz śledzi ofiary, wykańczając je psychicznie. Głównemu bohaterowi oraz jego kuzynowi - Noah i Milo - Przypadło spotkać się z okropnościami i koszmarami jakie rozsiewa The Keeper i Observer. Nie będę dużo spojlerował, możecie wejść na TribeTwelve Wiki i sprawdzić wszystko sami, bo możliwe, że pokręciłem. Tutaj możecie zobaczyć całą serię, którą będę aktualizował, w przypadku nowego filmiku:Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Polecam obejrzeć chociaż jedną z tych grup (raczej TribeTwelve), bo mimo że jest nagrywany zwykłą kamerą i w postaci dokumentacji wszystkiego dookoła, to jest naprawdę świetne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
umotex14 6 Napisano 2 Luty 2013 Hm, a ja cie uzupelnie- na owo "zagraniczne forum" wrzucono stare zdjecia przedstawiajace ewakuacje dzieci z jakiegos miasteczka :) i nagle ktos sie zorientowal, ze w tle widac Slendusia :3 reszta sie zgadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KubaCzarny123 47 Napisano 17 Luty 2013 Dokładniej chodzi o te dwa zdjęcia: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Pierwsze jest nie za dobrej jakości, dla mnie nic nie udowadnia, natomiast zaś w drugim wyraźnie widać człowieka wysokiego wzrostu z jakimiś frędzelkami, możliwe, iż jest to jakaś serpentyna, bądź zabawka, bo dzieci są tym zainteresowane, a nie uciekają. ;) Cała historia jest dość ciekawa, więc dzięki Unusal za ten temat, bo wcześniej myślałem, że jest to jedynie wymyślona postać z gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zampa2 35 Napisano 4 Marzec 2013 Poniżej zamieszczam klip #38 z Marble Hornets. Wsłuchajcie się dokładnie w to, co mówi Alex i obserwujcie drzewa. Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Jakby ktoś nie rozumiał angielskiego, to streszczę to w miarę krótko: Alex opowiadał, że w tym parku (Rosswood Park) jest miejsce niegdyś uznawane za błogosławione, ponieważ wszystko rosło tam niewyobrażalnie szybko. Mówił też o tym, że karano w tym miejscu pedofilów, morderców i innych degeneratów poprzez przywiązywanie do drzewa. Ponieważ ów drzewa rosły wyjątkowo szybko, to ofiary egzekucji były rozciągane. Rzecz jasna nie dawano im jedzenia i wody, więc umierali w wyniku odwodnienia w strasznych katuszach. Zaprzestano tego, gdy w tamtej okolicy zaginęło dziecko, które potem odnaleziono pod jednym z ów "magicznych" drzew. Rozczłonkowane. Czy tylko ja wpadłem na to, że w tym klipie może być zawarta swoista geneza Slendermana jako istoty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strrzyga 20 Napisano 7 Marzec 2013 Ja akurat o Slenderze doczytałam się na chwilę przed grą, dosłownie pare dni wcześniej. Z tego co pamietam Slender został wymyślony przez jakiegoś kolesia na bodajże konkurs na najstraszniejsze opowiadanie. Nie pamiętam dokładnie, ale mogę się wziąć za poszukanie tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 8 Marzec 2013 Dokładnie tak, potwierdzam, Slenderman jest wynikiem konkursu na creepypaste, który miał miejsce na pewnym forum. Jest to sprawa całkowicie fikcyjna, ale o tym pewnie już wiecie. Niektóre creepypasty po prostu mają większą sławę od pozostałych, szkoda że wszystkie wymyślone... A MarbleHornets to prawodopodobnie najlepsza aktualnie seria na YouTube. Trwa już tak długo, a ciągle sprawia, że nie moge doczekać się kolejnych odcinków... Taa... przypominanie sobie tych wszystkich historii o 2 nad ranem to świetny pomysł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zampa2 35 Napisano 8 Marzec 2013 (edytowane) Uch, wiem, że Slenderman to fikcja i powstał na pewnym forum, ale mi chodzi o jego fikcyjną genezę. Jego wzrost i macki wyrastające ze wszystkiego 'n' shit mogą być w jakiś sposób powiązane z historią przedstawioną w tym odcinku MH. Edytowane 8 Marzec 2013 przez Zampa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 8 Marzec 2013 Z wielu wersji historii powstania slendermana, ta z MarbleHornets "ma ręce i nogi" i jest najbardziej "wiarygodna" oraz najbardziej intrygująca. Po prostu jest klimatyczna... I dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strrzyga 20 Napisano 9 Marzec 2013 Taa... przypominanie sobie tych wszystkich historii o 2 nad ranem to świetny pomysł... swajner- niektóre creepypasty straszą nawet jak jest jasno ;p Słyszałam a MarbleHornets, jednak jakoś nie mogę się wziąć za oglądanie tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Unusual_dwarf 47 Napisano 9 Marzec 2013 Swajner, Marble Hornets może i jest dobre, ale odrzuca mnie ostatnio ta liniowość, cały czas uciekają, budzą się w innym miejscu itp. Zbliżają się do rozwikłania tego, ale wciąż nie tego oczekuję. Strrzyga, ja bym spojrzał na TribeTwelve :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach