Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Nimfek

Problem z IP

Pytanie

Nimfek    1

Mam pytanie co zrobić że jak się wpisuje w multipleyer ip to zmienić na napis np. Minecraft.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Marsylias    5

wiesz co ja osobiście nie wiem o co ci chodzi ale zgaduje że o ip servera FB(?) jeśli o to ci chodził to ip minecraft.pl

a jeśli chodziło ci o coś innego to spróbuj dokładniej opisać swój problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Marsylias    5

możliwe ale tak szczerze nadal nie wiadomo o co mu chodzi w jego tekście brakuje gramatyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

chodziło mu że zamiast cyferek chciał by mieć jakąś nazwe : zamiast 888.888.888:0000 to minecraft.com

A więc aby takie coś mieć musisz wykupić adres jaki ci pasuje o ile nikt go wcześniej nie wykupił już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Nimfek    1

chodziło mu że zamiast cyferek chciał by mieć jakąś nazwe : zamiast 888.888.888:0000 to minecraft.com

A więc aby takie coś mieć musisz wykupić adres jaki ci pasuje o ile nikt go wcześniej nie wykupił już.

Właśnie o to mi chodziło, tylko mam pytanie jak kto wykupić ? [To minecraft.com był przykładem ja bym chciał inne]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

w utworzonym pliku "serwer" (otwórz go w notatniku) i tam są takie pola. na któreś z pól będzie odpowiedź : twoje IP czyli wiesz o co mi chodzi. i tam zmień na swoja nazwe.

Sorki za te "któreś" pola, ale nie jestem na swoim komputerze z tymi wszystkimi gównami. jestem na laptopie i tylko tak z pamięci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rutr    0

wchodzisz na no-ip.org i tam się rejestrujesz. Potem tworzysz na tej stronie chyba "Host" i tam wpisujesz jaki chcesz mieć adres, i ip które ma zastępować. Jeżeli masz zmienne ip to możesz pobrać tam też programik który będzie je aktualizował. Na tej stronie domeny TwojaNazwa.no-ip.org są darmowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...