Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
iSkillzPL

Bad Video Card Drivers pomocy

Pytanie

iSkillzPL    0

Pomózcie mi, mialem windowsa xp i minecraft mi dzialal, teraz mam windowsa 7 i wlasnie mam ten denerwujacy blad: Bad Video Card Drivers
Juz z tylu stron probowalem aktualizowac swoja karte graficzna i dalej nic...
Jeszcze jedno, jak proboje zainstalowac te sterowniki ze strony ATI (bo taka mam karte graficzna) to mam taki blad cos z tym Standard VGA Drivers czy cos takiego i nie wiem jak to naprawic zeby mi zainstalowalo te sterowniki.
Moja karta graficzna: ATI FireGL v3300
Prosze o pomoc moze znajdzcie mi gdzies sterowniki zeby dzialalo albo nie wiem poprostu nie chce juz widziec tego bledu "Bad Video Card Drivers"
Z góry dzieki i jak cos potrzebujecie jakies informacje o moim komputerze itd to prosze pytac to wszystko podam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424

Windows 7 x32, czy x64? Sprawdzisz to we właściwościach "Komputer" (analogia do Mój Komputer w XP).

Może to być wina tego, że karty graficzne z serii ATI FireGL to nie do końca karty graficzne, sa one zaprojektowane pod kątem przetwarzania grafiki wektorowej w aplikacjach typu AutoCad, czy innych narzędziach typu After Effects. Ten model jest chyba dość stary, stąd możliwe, że na w7 nie ma sterowników. Słyszałem o modyfikacjach sterowników przez zwykłych user'ów, ale to musisz samemu poszukać, bo sam nie wiem jak to zbytnio "tknąć". Wolę moją Nvidię :)

Tutaj masz info

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

.

Poza tym Twoja karta jest bardzo, bardzo słaba więc nawet jak znajdziesz sterowniki, to wątpię aby MC działał na windows 7, który jest bardziej zasobożerny - Aero Style itp.

Możesz spróbować także tych sterowników - przepiszesz kod z obrazka i pobierasz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iSkillzPL    0

Windows 7 x32, czy x64? Sprawdzisz to we właściwościach "Komputer" (analogia do Mój Komputer w XP).

Może to być wina tego, że karty graficzne z serii ATI FireGL to nie do końca karty graficzne, sa one zaprojektowane pod kątem przetwarzania grafiki wektorowej w aplikacjach typu AutoCad, czy innych narzędziach typu After Effects. Ten model jest chyba dość stary, stąd możliwe, że na w7 nie ma sterowników. Słyszałem o modyfikacjach sterowników przez zwykłych user'ów, ale to musisz samemu poszukać, bo sam nie wiem jak to zbytnio "tknąć". Wolę moją Nvidię :)

Tutaj masz info

.

Poza tym Twoja karta jest bardzo, bardzo słaba więc nawet jak znajdziesz sterowniki, to wątpię aby MC działał na windows 7, który jest bardziej zasobożerny - Aero Style itp.

Możesz spróbować także tych sterowników - przepiszesz kod z obrazka i pobierasz:

Mam Windows 7 x32. Bym bardzo chetnie wrócil do Windowsa XP ale jak zainstalowalem to cos bylo nie tak to zainstalowalem windows 7 jeszcze raz i windowsa xp jeszcze raz i jak go proboje zainstalowac to mi rozne bledy wychodza ze nie mozna skopiowac tego i tego pliku a jak daje sproboj ponownie to to samo wychodzi i jak na kazdy dam pomin to pozniej pisze ze nie mozna kontynuowac instalacji bo brakuje jakis tam plikow xD moze przez ten czas plytka sie porysowala ;/ ale pozniej najwyzej jeszcze sproboje pare razy zainstalowac moze sie uda chyba ze uda sie na tym windows 7 uruchomic minecrafta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Nie do końca zrozumiałem. Instalować te sterowniki, które ci podałem?

Na problem z płytką zarysowaną - można pobrać obraz z internetu windows'a xp/windows'a 7 jako obraz iso i za pomocą narzędzia Windows 7 USB/DVD Download Tool możesz go nagrać na pendrive i z niego instalować. Ja mój windows 7 tak instalowałem, bo napęd mi się zepsuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iSkillzPL    0

Bo to co mi podales chyba jest do x64 co nie? A nie chce mi sie znowu pobierac torrenta iso bo juz pobieralem tego windowsa 7 i troche to trwalo xD ale jak nie bd innego wyjscia to chyba bd musial to zrobic. A to co mi podales to nawet nie wiem jak pobrac xD bo jak wpisuje ten kod z obrazka i wciskam download to mam taka stronke i na niej nic nie pisze co dalej robic i sie tez nie pobiera samo. Chyba ze to co jest na górze tej strony ale o ile widze to chyba reklama.

A tak przy okazji móglbys mi powiedziec jakiego windowsa xp najlepiej sciagnac? thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424

Hmmm, mi działa. Kod trzeba poprawnie przepisać i wtedy się pobiera ... tylko w nazwie mam coś o AutoCad i to dość dziwne. Wychodzi na to, że jest to sterownik pod aplikację wektorową, a nie do systemu.

Na stronie ATI nie widzę nawet opisu tej kary - pochodzi jakoś z 2005-06 roku, czyli dość stara ...

Możesz spróbować pobrać narzędzie wyszukujące sterowniki, tylko że większość jest płatne. Driver scanner, driver agent, device doctor itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
iSkillzPL    0

Mam Driver Reviver i cracka do niego i mi dziala no i zainstalowalem te sterowniki co mi pokazywalo ale mi nie dziala wiec nie wiem ;/
A co z tym Windows XP który najlepszy? Bo z tego co widze chyba Win XP Pro co nie?
Jak tak to ten bd dobry? : [ciach]

Bez torrent'ów proszę...

Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...