Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
dawidpolska2002

Kupiłem gre czy gift code ?

Pytanie

Witam fanów gry minecraft :|
Nie za bardzo wiem o co chodzi w tej grze, ale mój syn w nią gra, ale pokolei:
Sciągnął sobie skądś tą gre i grał przez craka czyli mial wersje piracką. Ale chcial grac w sieci i powiedzial że trzeba do tego gift code. Więc zarejestrowałem sie na minecraft.net i stworzylem konto na gmail i konto na minecrafcie. I zaplaciłem za coś prawie 20 euro. Myślalem że to jest za ten gift code. I czy może mi ktoś powiedzieć czy ja zplacilemm tyle za samą grę a ten gift code trzeba jeszcze raz zpłacić 20 euro, bo nierozumiem.
Po drugie jak nie mam tego gift code to nie mozna grac w multiplayer? Bo tak jest w tym przypadku u mnie, zarówno na kompie jak i na ich stronie po wcisnieciu na multiplayer nie moze znalezc żadnej sieci, czyli trzeba jeszcze raz zaplacić 20 euro za gift code żeby dzialał multiplayer?
Nastepnie jak chce sie zalogować za pomocą profilu ktory stworzyłem, czyli dawidpolska2002, i po wpisaniu hasła nie chce sie pokazać gra, tylko mogę sie zalogować za pomocą skrzynki stworzonej na gmailu, czy tak powinno być? Nadmienie że jak sie zaloguje za pomoca skrzynki z gmaila to pózniej na gorze w prawym rogu pokazuje mi ze jestem zalogowany jako dawidpolska2002. Tak powinno byc?
I czy powinienem wyrzucic ta gre z kompa przez craka i sciągnąc ja jeszcze raz z ich strony, czy to nieprzeszkadza ?
Dziekuje za odpowiedzi, bo jestem w tym kompletnie zielony i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Kupiłeś gift code i musisz go wpisać na minecraft net i masz konto. Popatrz na youtube Edytowane przez DarthMarcin359

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
piernik01    18
Nie wydaje mi się, że masz syna, może tak 10 lat. Jak kupisz Minecraft'a (Gift Code) i aktywujesz go na stronie Minecraft.net to będziesz miał dostęp do wszystkiego co posiada Minecraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gift code, to jak mówi nazwa, to specjalny kod, który wpisuje się na stronie Minecraft.net. Po wpisaniu w pewne miejsce (przed tym po zalogowaniu), konto użytkownika staje się kontem tak zwanym premium. Jak pamiętam, było coś na samym dole w zakładce Profile.. Kod powinien być w skrzynce pocztowej.
Serwery się nie wyświetlają, ponieważ trzeba wpisać adres IP. Adres IP to na przykład "5.820.63.89" lub "aliquam.pl"
Przez email nie powinno się logować. Tylko przez nickname.
Tak, powinieneś ściągnąć grę ze strony. Skrakowany minecraft jest nie legalny. Edytowane przez BlackDragon01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mam syna :| i ma 11 lat, a ja jestem już trochę za stary na gry ^^ .
No to jak kupilem ten gift code to gdzie on jest? Na skrzynke przyszło mi tylko że zapłaciłem przez przelewy24 kwote prawie 85 zl i tam jest podany tylko jakis id tranzakcji , i nic wiecej nie przyszlo na gmail, żadnej wiadomosci. Żaden kod zeby go wstukac. Czy mam to reklamować, jak tak to gdzie. Czy automatycznie bez wstukiwania go przyjdzie? Bo wlasnie tego nierozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Hmm... tutaj jest true: https://minecraft.net/haspaid.jsp?user=dawidpolska2002

Jeżeli do tej pory nie użyłeś gift code to oznacza tylko tyle, że kupiłeś bezpośrednio konto premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
A może nie kupił Pan gift-code a bezpośrednio na konto status premium? Gift code to kod, który można komuś dać (z ang. kod prezentowy).
Jeżeli jest kupiony na nick [url="http://www.minecraft.net/haspaid.jsp?user=dawidpolska2002"]dawidpolska2002[/url] to znaczy, że konto ma już konto premium (czyli legalne, aktywowane), bo ma status TRUE.
Wtedy wystarczy pobrać Launcher z minecraft.net i się zalogować przez niego, w opcjach logowania zaznaczając Force Update. Nowe konta tworzone są obecnie trochę inaczej i loginem nie jest nick, ale e-mail.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...