Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
HARDKAMIL

Projekt RPG

Rekomendowane odpowiedzi

HARDKAMIL    16
Hej!
Niedawno postanowiłem wraz z grupą modderów stworzyć ogromny projekt typu aether.
Co doda ten mod? Kosmos i planety? Historię typu gothic, skyrim czy AC3?
Mnóstwo questów i smoki?
Głosujcie, co chcecie w nim widzieć.
Piszczie też w komentarzach na moim blogu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171
Questy i smoki obowiązkowe. Najlepiej żeby dało się na niektórych smokach "jeździć"
I to co musi być w każdym rpg, czyli skill pointy
No i może kilka poniaczy :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ale jesteś zły ... jest tyle gier komputerowych, a ty akurat musiałeś wymienić moje trzy ulubione ...
Saga Gothic (NK <3), Skyrim (<3) i saga Assasina (w trójkę jeszcze nie grałem. Pozostałe epic <3).

Jednak mimo wszystko super byłoby i niezbty trudne przedstawienie świata Gothic 1 w MC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HARDKAMIL    16
[quote name='Atexor' timestamp='1358087897' post='105978']

Jednak mimo wszystko super byłoby i niezbty trudne przedstawienie świata Gothic 1 w MC :)
[/quote]
No ciekawe, ale co miałeś na myśli?

[quote name='Miloszu_xd' timestamp='1358087809' post='105977']
Questy i smoki obowiązkowe. Najlepiej żeby dało się na niektórych smokach "jeździć"
I to co musi być w każdym rpg, czyli skill pointy
No i może kilka poniaczy :p
[/quote]
Czyli jednak za typowym rpg, tak?
Dobrze, zrobię smoki i to wszystko ale wymyślcie jeszcze jak to mniej więcej ma wyglądać. Czy rpg odpalamy specjalnym launcherem, czy tworzymy specjalny typ świata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Atexor' timestamp='1358087897' post='105978']
Ale jesteś zły ... jest tyle gier komputerowych, a ty akurat musiałeś wymienić moje trzy ulubione ...
Saga Gothic (NK <3/>), Skyrim (<3/>) i saga Assasina (w trójkę jeszcze nie grałem. Pozostałe epic <3/>).

Jednak mimo wszystko super byłoby i niezbty trudne przedstawienie świata Gothic 1 w MC :)/>
[/quote]A ja assassin's creed III przeszedłem już jakiś tydzień temu najlepsze są bitwy morskie ale jak dla mnie trochę nie dopracowane lecz podobno to najlepsza strona gry grałem na ps3 a skyrima planuje kupić a tak ogólnie zaliczyłem wszystkie assassiny ,cod'y,pop'y i gta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Zacząłem grę w AC3 ... jak dla mnie debilny system walki - bardzo uproszczony - E to kontratak, a spacja to przełamanie obrony czy na odwrót. Wystarczy klikać tylko i tak się pokona przeciwnika ... Głupie.
W poprzednich częściach lubiłem podchodzić, wytrącać broń, przejmować itp. Lepszy był system walki ... Jak na razie to tutaj podoba mi się tylko grafa D:
Zawiodłem się ...

HARDKAMIL - chodzi mi o to, że świat epicki, niezbyt skomplikowany w budowie i można wsadzić kilka smoków, NPC czy coś z mo'creatures...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tomenak    11
Może statki? Specjalny crafting table, płynie po wodzie, można po nim chodzić itp...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Polakos    4
Lepsze by było na tej zasadzie co w Zeppelin Mod lub Ships and Boats czyli stawiasz blok na statek i płyniesz :D

I wtedy można by naprawdę fajne bitwy robić :D Edytowane przez Polakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HARDKAMIL    16

dobra, oczywiście, że się znajdą.

A ktoś może mi bardziej przybliżyć pomysł na generator światów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

Coś takiego jak było w becie (oczywiście z elementami dodanymi później(wioski, etc.)); nowe elementy typu zamki, lochy; parę nowych biomów(np. lodowiec, biom wulkaniczny), w różnych biomach różne obiekty; wioski bardziej zróżnicowane niż normalne, ograniczony handel z wieśniakami ale za to specjalne targi w wioskach; nowe, fajniejsze drzewa; 3 nowe światy: niebo, świat snów i jakiś zwariowany świat;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zrób moda który dodaje trzy państwa Spartę Ateny i Persje oraz wojowników na początku tworzenia będzie wybór do jakiego
państwa należy się i tak Sparta i Ateny zwalczają Persję i tak dodaje trzech bossów Kserksesa w Persji Leonidasa w Sparcie i przywódce Aten z okresu wojen perskich oraz możliwość dojścia do Armii oprócz Sparty bo każdy jak dojdzie do Sparty będzie wojownikiem oraz broń tej armii dostaje się od zarządcy zbrojowni oraz sklepy w miastach i każda frakcja dostaję inne zadania i do tego
postacie z filmu 300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
remikPL    2

Przepraszam że Odkop, ale chcę dać propozycję. Dodaj Jakieś miecze, jak z Pingwin Packa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zenn123    3

i co z modem? :DD troche już czasu mineło więc...

Edytowane przez zenn123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
FlyJ4ck    2

Kosmos i planety. Ale z prawdziwego zdarzenia wraz ze statkami kosmicznymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...