Skocz do zawartości
Quinz

FAQ Modyfikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Quinz    16

Witam ! Aby oszczędzić niektórym męki szukania po forach , postanowiłem założyć ten temat - Frequently Asked Questions (Najczęściej zadawane pytania).

Jedziemy !

Q: Jak mogę zainstalować modyfikację ?

A: To proste. Wystarczy wejść w menu start i wybrać "uruchamianie". Wpisz następnie frazę "%appdata%" (bez cytowania) oraz wybierz OK. Znajduje się tam folder .minecraft , do którego najlepiej zrobić jakiś skrót bo będziemy tam często zaglądać :). Następnym krokiem jest przejście do folderu bin i otworzenie za pomocą winrar'a lub 7-zipa pliku minecraft.jar , oraz wypakowanie do niego plików z pobranego archiwum z modem. Proste , nieprawdaż ?

Q: Skąd mogę pobrać mody ?

A: Stron jest wiele , ale jedną z najlepszych (bo w końcu oficjalną) jest

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

. Na forum przebywa wiele twórców którzy zamieszczają tam swoje prace. Są za darmo i nie trzeba się rejestrować :)

Q: Po wejściu do gry znikąd pojawił mi się czarny ekran i nie mogę grać ! Co teraz ?

A: Wystarczy wejść do minecraft.jar i usunąć folder meta-inf. Jeżeli to nie pomoże najwidoczniej zainstalowałeś/aś za dużo modyfikacji. Są też przypadki w których trzeba czekać na twórcę aż wypuści łatkę/nową wersję. Kosztem wszystkiego co poinstalowaliśmy do minecrafta można przeinstalować (usunąć i odpalić od nowa) grę. Pomoże na 100%. UWAGA ! Pamiętajcie o save'ach !

Q: Zainstalowałem moda tak jak trzeba , ale nie działa. Powód ?

A: Powód jest taki , że niektóre nie będą działały jeżeli nie zainstalujemy jakiegoś innego. Zwykle takie dane są podane w oficjalnym wątku moda na forum. Najczęstszym powodem jest brak

'a.

Q: Co stanie się z moimi modami po update ?

A: Absolutnie nic oprócz tego , że przestaną działać. Nie tracimy żadnych save'ów , nie musimy nic robić. Wystarczy pobrać nową wersję i wgrać po staremu (patrz pyt. 1)

Q: Jak wrzucić pliki do folderu minecraft.jar?

A: Należy prawym przyciskiem myszy otworzyć menu, a z tamtąd wybrać - "Otwórz za pomocą", tam wybrać archiwizer winrar. Jeśli go tam nie będzie, trzeba wybrać ostatnią opcję "Wybierz program" i tam z listy wybrać Archiwizer Winrar

To tyle , w przypadku większej ilości pytań (te podstawowe już są jak widać wyczerpane) natychmiast dodam je do listy. Zrobię też rozpiskę , żeby łatwiej można było wszystko znaleść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SCC    1

A: Stron jest wiele , ale jedną z najlepszych (bo w końcu oficjalną) jest

. Na forum przebywa wiele twórców którzy zamieszczają tam swoje prace. Są za darmo i nie trzeba się rejestrować smile.gif

[...]

Q: Zainstalowałem moda tak jak trzeba , ale nie działa. Powód ?

A: Powód jest taki , że niektóre nie będą działały jeżeli nie zainstalujemy jakiegoś innego. Zwykle takie dane są podane w oficjalnym wątku moda na forum. Najczęstszym powodem jest brak

'a.

1. Wprowadzasz ludzi w błąd, nie ma oficjalnej dystrybucji modów przez minecraft.net, jest za to poprzez oficjalne forum MC minecraftforum.net

2. Mody mogą również nie działać również z innego powodu - niekompatybilności z innym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...