Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Sahrers

Nowa, szybka i nowa karta graficzna... a Minecraft klatkuje?

Pytanie

Sahrers    0
Wczoraj dostałem nową kartę graficzną - Gigabyte AMD Radeon HD 7770 (stara - Nvidia GeForce 210). Wszystkie gry oprócz Minecrafta śmigają, bez ścinek itp. na b. wysokich ustawieniach, a Minecraft strasznie klatkuje (od 10 do 25 FPS). Dlaczego tak się dzieje? Co mam robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Atexor    424
A może pomyliłeś sterowniki. Zainstalowane pod Nvidię, a masz kartę ATI. Podaj też procesor, bo on w dużej mierze odpowiada za wydajność w MC. A najlepiej cały sprzęt ;)
Optifine zainstalowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Rapikol    88
Popatrz na swoją kartę graficzną, teraz na MC, z powrotem na karte graficzną. Szkoda, że MC to tylko składanka kilku pikseli i sześcianów. Najważniejszym komponentem dla Minecrafta jest PROCESOR. Dla karty graficznej uciągnięcie paru kwadratów to nic, nawet jeśli pamięta ona średniowiecze.

[color=#008000]A gdzie "Siedzę na świni :)"?[/color]
[color=#008000]//Atexor[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Sahrers    0
Procesor mam słaby, Intel Celeron 2.50 GHz. Nie stać mnie obecnie na niego bo pieniądze wydałem na kartę graficzną i pamieć RAM. Skoro procesor jest najważniejszy to jaki miałbym kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Polecam stronę morele.net :)
Podaj model płyty głównej, wtedy będziemy wiedzieli jaki procesor można wymienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Ale od razu licz się z tym, że raczej poniżej 500zł nie ma co ... no, ale to też zależy od płyty głównej, czy jakiś lepszy z wyższej/średniej półki da się tam upchać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
percuziom    0
Wgraj nowe sterowniki ale sprawdźt też ustawienia mincercie może masz coś poprzestawiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
_Leper_    0
Dużo ludzi piszą że przez Radeona mają lagi i tym podobne rzeczy. Radeony i minecraft to są dziwne rzeczy -.-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
krafczol98    0
A robiłeś najprostsze nie systemowe usprawnienia? Np. w ustawieniach graficznych, zmień co prawda na gorsze grafike, i rożne inne opcje m.in. odległość renderowania na jak najmniejszą. Ja nie zauważyłem, dużych zmian za to Minecraft stał sie płynniejszy i przyjemnisjszy zarazem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...