Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Mr Snowy

Jak to zrobic?

Pytanie

Mr Snowy    0
Siema ;]

Mam taki problem, że ja i moj brat gramy w minecrafta i chcielibyśmy pograc na jednej mapie ale nawet jak zmienie nick to rzeczy zostają bo mamy 1 komp. I chciałbym zrobić tak że gramy na jednym kompie, na jednej mapce ale na roznych postaciach. Da się tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Redux    168
Jest na to sposób, lecz dość niewygodny i czasochłonny. Możesz zmieniać pliki "level.dat" znajdujące się w folderze z Twoim światem zależnie od tego, kto aktualnie będzie grał.
Robisz kopię pliku "level.dat", pobierasz program InvEdit, otwierasz kopię pliku i czyścisz ekwipunek. Zapisujesz w tym samym pliku. Teraz plik "level.dat" będzie Twoim zapisem z Twoimi itemami, a "Kopia level.dat" (lub "level - Kopia.dat" na komputerach z Windows 6.x) - zapisem Twojego brata, wyczyszczonym od itemów. Aby ustawić zapis Twojego brata, zmieniasz nazwę pliku "level.dat" na np "level mój.dat", a plik-kopia zmieniasz na "level.dat". By przywrócić Twój ekwipunek, wykonujesz wstecz podaną wcześniej instrukcję.
Sam widzisz, że to niewygodne. Lecz lepszego rozwiązania nie ma prócz gry na dwóch komputerach z jednym, na którym świat jest w sieci LAN. Choć mogę się mylić, może jest jakiś mod, o którym nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
percuziom    0
Możesz też załozyć serwer wtedy bdzie jedna mapa i porostu nick zmienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...