Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MrSkaleton

Jaki optifine?

Rekomendowane odpowiedzi

MrSkaleton    89
Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.

Chodzi o to, że mam od jakiś dwóch miesięcy nowy komputer, taki sobie i chciałbym wiedzieć jaki najlepiej optifine używać (standard, ultra, light).

Parametry:
Intel Core B960 - Procesor
Intel HD Graphics - Karta Graficzna
4 GB ramu
500 GB HDD (nie wiem czy to ważne ; p)
2,4 GHz
Jeśli jakiegoś parametra nie podałem pisać, podam...

Pozdrawiam ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Niestety komputer nie jest wysokich lotów :S

Ale Ultra powinien być Optifine, on zawiera w sobie wszystkie edycje i tam możesz włączać i wyłączać cokolwiek zechcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168
Do wyboru mamy trzy wersje:[list]
[*]Light - wersja posiadająca najmniej funkcji. Wprowadza wyłącznie poprawki zwiększające ilość klatek na sekundę, ale nie daje nam zwiększonej kontroli nad grą. Ta wersja modyfikuje mniejszą ilość plików .class, więc jest bardziej kompatybilna z modami, lecz nie działa z dwoma największymi API - ModLoader i Forge.
[*]Standard - poszerza wersję Light, dodaje obsługę tekstur w HD (czyli powyżej rozdzielczości 32x32) a także mody Connected Textures oraz Random Mobs. Posiada zwiększone możliwości konfiguracji.
[*]Ultra - jeszcze niedawno ta wersja była rozbita na Smooth, Multi-Core i AA, lecz teraz zostały one zespolone w jedno. Poszerza wersję Standard, dodając jeszcze większe możliwości konfiguracji, obsługę antialiasingu (wygładzania krawędzi) oraz filtrowania anizotropowego. Ponadto usuwa tzw. spike lag, czyli "mikroprzycinki" (tutaj jest to lepiej pokazane - [url="http://imgur.com/a/4NhyN#0"]http://imgur.com/a/4NhyN#0[/url]) oraz poprawia wydajność na wielordzeniowych komputerach.
[/list]
Tak więc wybór należy w dużej mierze do Ciebie. Komputer nie najwyższych lotów, lecz wspiera wystarczającą ilość technologii i funkcji by wszystkie odmiany Optifine zadziałały. Radzę popróbować. :) Edytowane przez TheReduxPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...