Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
braincreator

Update zmienił pajęczynę?

Pytanie

Witam :) moj pierwszy post na forum i od razu pytanko. Czy najnowszy update Wam rowniez zmienil wyglad pajeczyny?

Kiedys wygladalo to jak pajeczyna, teraz mam to jako dziwna nitkę, bardzo cienką, niewidoczną, nieprzydatną nawet do dekoracji... i co najwazniejsze NIE MA WLASCIWOSCI ;/

a chcialem zrobic siatke do bramki na boisku pilkarskim, patrzcie screen:
[img]http://i45.tinypic.com/js0j0g.png[/img]
ktos ma jakis pomysl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
kuba606    4
To nie jest taka pajęczyna jak w opuszczonych kopalniach.Jej się nie da zrobić, jest tylko na creative.To co położyłeś to jest nitka, używana do zaczepu na line (eng.Tripwire Hook), którą dodano w wersji 1.3. Edytowane przez kuba606

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gram na Survival, wiec normalna pajeczyna z ekwipunku (dawno nie gralem) zamienila sie w tą nitkę.. w sumie nie wiem o jakim zaczepie mowisz wiec prosilbym o objasniesnie. Ale dobrze wiedziec, ze warto wybrac sie do opuszczonej kopalni i dobrne do celu tego tematu. Dzieki!

Edit: jestem w kopalni kazda pajeczyna po zniszczeniu zamienia sie w 'string' i jest ta nitka, nie ma juz pajeczyny w tej grze? O_o takiej zeby mozna bylo ja ggdziesz polozyc.. Edytowane przez braincreator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Jest w modyfikacji Too Many Items, tam są wszystkie przedmioty w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
Mylisz pojęcia - z Twoich wiadomości wynika, że chcesz za pomocą nitki (string) położyć pajęczynę.
Spróbuj znaleźć naturalnie występującą pajęczynę np. w kopalni i kliknij na nią środkowym przyciskiem myszy (zazwyczaj jest to wciśnięcie rolki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Znalazlem ową, po kliknięciu srodkowmy przyciskiem (tak, upewnilem sie w controlsach ze to Button 3) NIC sie nie dzieje.. jestes pewien ze to jest sposob by zdobyc pajeczyne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
Będąc w trybie creative można do ekwipunku wziąć blok, na którego patrzymy, za pomocą środkowego przycisku myszy. Jak widać na pajęczynie to nie działa.
Jeżeli grasz na swoim serwerze i masz włączone cheat'y (do włączenia przy tworzeniu świata), możesz skorzystać z komendy [u]/give 30[/u]. [s]Jeżeli nie masz włączonych cheat'ów to niestety nie ma innej możliwości nabycia pajęczyny na Twoim świecie - zostają mody typu TooManyItems lub program InvEdit.[/s] Cofam, jest pewna sztuczka. W menu pauzy wybierz opcję "Open to LAN" (lub "Udostępnij przez LAN") i zaznacz "Allow Cheats" (lub "Zezwalaj na kody") by był na "Yes" (lub "Wł). Teraz możesz skorzystać z podanej wcześniej komendy. Edytowane przez TheReduxPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ok, wiec zrobie sobie siatke z czegos innego, ale ta czesc update'u nie nazwalbym update'm , bardziej downdatem :) dzieki wszystkim za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
Edytowałem mój poprzedni post, sprawdź go. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168
Szukamy nie wiadomo gdzie, a tu okazuje się jednak, że pajęczyna jest w inwentarzu!
http://imgur.com/a/0lppz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Na creative po prostu wyszukujesz w inwentarzu Cobweb.

Na survivalu to o wiele bardziej problematyczna sprawa. Szybciej będzie użyć cheatów lub modów. Jedynym sposobem na zebranie pajęczyny to użycie nożyczek z silk touchem (jedwabny dotyk). Jednakże nożyczek nie można w normalny sposób enchantować. W tym celu trzeba enchantować książki do momentu, gdy wyskoczy silk touch. Później za pomocą kowadła trzeba dodać ten enchant do nożyczek.

ps. Użycie innego narzędzia niż nożyczki spowoduje, że nic nie wydropi z pajęczyny. Nawet jeśli będzie miał silk touch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...